7 θανάσιμα κερατώματα

0
να ζυγίσετε και να σκεφτείτε τους λόγους αυτής της απιστίας...

Υπάρχουν αρκετά είδη απιστίας στις ανθρώπινες σχέσεις, τα οποία αρκετοί παραβλέπουν, είτε άθελά τους, είτε επειδή έτσι βολεύονται καλύτερα. Υπάρχει εννοείται κι εκείνη η μερίδα των ανθρώπων που κάποια από τα παρακάτω, δεν τ’ αντιλαμβάνεται ως κέρατο- σε καμία περίπτωση. Η απιστία όμως, φαίνεται να στοιχειώνει αρκετά ζευγάρια. Κάποια από τα οποία καταφέρνουν και την ξεπερνάνε, ενώ κάποια άλλα διαλύονται από την ύπαρξή της. Γι’ αυτό κι η ουσία είναι, το ζευγάρι να συμφωνεί μεταξύ τους ως προς το τι θεωρούν απιστία και να βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης. Μήπως με τον τρόπο αυτό, κατορθώσουμε να σώσουμε μερικές καρδιές ακόμη.

1. Το κέρατο του απλού αθώου φλερτ

Ίσως έχεις αναρωτηθεί κι έχεις εκφράσει την πεποίθηση ότι ένα αθώο φλερτ που δε συνοδεύεται από κάποια σεξουαλική πράξη, δεν είναι απιστία προς τον σύντροφό σου. Ίσως μάλιστα, να έχεις σκεφτεί ότι το φλερτ με άγνωστα -καμιά φορά και γνωστά- πρόσωπα, είναι απαραίτητο για την επιβίωση της σχέσης σου. Βοηθά στο να τονώσεις, ενδεχομένως, την αυτοπεποίθησή σου και να επιβεβαιώσεις ότι περνά ακόμη η μπογιά σου. Μπορεί και να μένεις μόνο στο αρχικό στάδιο του απλού φλερτ. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, αυτό εξελίσσεται απρόβλεπτα σε κάτι περισσότερο από μερικά βλεμματάκια στον χώρο που κινείσαι.

2. Το καυλάντισμα μέσω μηνυμάτων

Και σ’ αυτή την περίπτωση, μπορεί να σκεφτείς ότι δεν πράττεις κάτι κακό, πως απλώς συνομιλείς μ’ έναν φίλο ή μια φίλη. Όμως, ας μη γελιόμαστε. Το καυλάντισμα δε γίνεται μεταξύ φίλων. Γίνεται, ίσως, μεταξύ φίλων με διάχυτη σεξουαλική ενέργεια μεταξύ τους. Σε περίπτωση όμως, που και πάλι επιμένεις πως αυτό δεν είναι κέρατο, επειδή δε μεσολαβεί το ξεκάθαρο κρεβάτι, αναρωτήσου απλώς για τη δική σου αντίδραση, σε περίπτωση που διάβαζες τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις ανάμεσα στο ταίρι σου και κάποιο άλλο πρόσωπο, τη στιγμή που εσύ είχες βυθιστεί σ’ έναν βαθύ ύπνο.

3. Το cyber sex

Όχι, γιατί αυτό να είναι κέρατο; Άλλωστε δε μεσολαβεί κάποια σαρκική επαφή, οπότε δεν πιάνεται, σωστά; Λάθος! Είναι κι αυτό ένα είδος απιστίας, μιας και το cyber sex, δεν παύει να είναι κι αυτό σεξ. Άλλωστε, δεν το ονόμασαν τυχαία έτσι. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή ξεχνάς τον σύντροφό σου, καθώς το μυαλό σου το μονοπωλεί ένα καινούριο πρόσωπο, στο οποίο δίνεις τη δυνατότητα να γίνει μετέπειτα το τρίτο πρόσωπο στη σχέση σου. Τουλάχιστον, στο σεξουαλικό κομμάτι, μάλλον, σ’ έχει ήδη κατακτήσει. Όσο για τα υπόλοιπα, αναμένεται η συνέχεια!

4. Το κλασικό και διαχρονικό κέρατο

Δε θα σταθώ στις δικαιολογίες του τύπου: «μέθυσα πολύ» ή «μαλώσαμε κι ήθελα να εκδικηθώ». Δεν έχει σημασία ο λόγος. Η πράξη σε κάθε περίπτωση έχει συμβεί και δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Απλώς δηλώνει πως το πρώτο ράγισμα έγινε, αν δεν προϋπήρχε ήδη. Η δουλειά που έχει να γίνει προκειμένου να χτιστεί η αρχική εμπιστοσύνη, είναι αρκετή. Οι εικόνες στο μυαλό του απατημένου συντρόφου, δε σβήνονται εύκολα, κι αν όντως το μετανιώσεις, ίσως χρειαστεί να το αποδεικνύεις αυτό, διαρκώς, με απολογητικά λόγια. Όπως και να ‘χει, η φύση της σχέσης σας, έχει σχεδόν, αν όχι ολοκληρωτικά, αλλάξει.

5. Το κέρατο κατ’ εξακολούθηση

Το να κερατώσεις τον σύντροφό σου μια φορά είναι ήδη αρκετά άσχημο από μόνο του. Το να τον κερατώνεις επανειλημμένα, όμως, με διαφορετικά πρόσωπα, φανερώνει μια συνειδητή πράξη, δίχως ίχνος μεταμέλειας, κι είναι για τους περισσότερους ασυγχώρητο. Τώρα, το να κερατώνει κανείς επανειλημμένα ίσως είναι στοιχείο του χαρακτήρα του, επομένως, ίσως οι σχέσεις δεν του ταιριάζουν. Ή μήπως κάτι απουσιάζει από τη σχέση του που αρνείται να παραδεχτεί; Όποια κι αν είναι η αιτία, κρίμα δεν είναι να βρίσκεται σε άγνοια ο σύντροφός σου; Υπάρχει πάντα κι η λύση του χωρισμού, όπου ο καθένας τραβάει τον δρόμο που του ταιριάζει καλύτερα.

6. Η παράλληλη σχέση

Το να διατηρείς παράλληλη σχέση μ’ ένα άλλο πρόσωπο, είναι ανεξήγητο. Αρχικά εκμηδενίζεις τον σύντροφό σου. Ταυτόχρονα, πιθανόν να αναπτύσσεις συναισθήματα και γι’ αυτό το δεύτερο πρόσωπο, παράλληλα με τα συναισθήματα που έχεις ήδη για το ταίρι σου. Τα δύο πρόσωπα αυτά όμως, δε σου φταίνε σε τίποτα και τελικά βρίσκεις τον εαυτό σου εγκλωβισμένο σε μια κατάσταση που μόνος σου δημιούργησες. Αγαπάς και τα δύο πρόσωπα ή και κανένα απ’ αυτά. Αρνείσαι ωστόσο πεισματικά να πάρεις μια απόφαση. Μήπως τελικά είσαι βολεμένος σ’ αυτό το ερωτικό τρίγωνο;

7. Παράλληλη σχέση- η αναβάθμιση

Ακόμα χειρότερα, δεν τρέφεις καθόλου συναισθήματα για το ένα από τα δύο πρόσωπα, ωστόσο δεν το αποδεσμεύεις και δεν το αφήνεις να πάρει διαφορετικό δρόμο. Αντιθέτως, δημιουργείς την ψευδαίσθηση μιας τέλειας σχέσης ανάμεσά σας. Θα μπορούσε να σ’ εξιτάρει το παράνομο αυτής της ιστορίας και γι’ αυτόν τον λόγο να θέλεις πάντα να υπάρχουν εμπόδια ανάμεσά σας. Σίγουρα αν έβαζες τέλος στην επίσημη σχέση σου, για να φέρεις την παράνομη στο φως, θα χανόταν όλη η μαγεία. Οπότε, γιατί να σκοτώσεις αυτές τις πεταλούδες;


Ακόμα χειρότερη έννοια αποκτά το κέρατο, όταν το τρίτο πρόσωπο στη σχέση σου είναι κάποιο πρόσωπο από τον φιλικό σας κύκλο. Το να εκθέτεις το πρόσωπο που σε στηρίζει κι είναι δίπλα σου διαρκώς, δεν είναι κι η μεγαλύτερη ένδειξη αγάπης. Ακόμα κι αν φωνάζεις δυνατά πως αγαπάς τον σύντροφό σου, οι πράξεις σου θα υποδηλώνουν το αντίθετο. Κι όσο για τον σεβασμό; Αυτός, παύει πια να υφίσταται.

Για εσάς, που βρίσκεστε στη θέση του απατημένου συντρόφου, συνιστώ πριν δώσετε μια ακόμα ευκαιρία στη σχέση αυτή, να ζυγίσετε και να σκεφτείτε τους λόγους αυτής της απιστίας και την επαναληπτικότητα της πράξης που έγινε εις βάρος σας. Γιατί κακά τα ψέματα, σχεδόν όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία και μερικοί πραγματικά την κάνουν να αξίζει!

Γεωργία Κανδηλανάπτη
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top