5 ιδέες για πρωτότυπα ανοιξιάτικα ραντεβού

0
Μη διστάζεις να ανταποκριθείς σε νέες προκλήσεις...

Η άνοιξη σαν εποχή του έρωτα, της ανανέωσης και του ζευγαρώματος μάς δίνει την ευκαιρία για νέες γνωριμίες, περιπτύξεις, φρεσκάρισμα των ήδη υπάρχοντων σχέσεων και ανανέωση όσων παραμελήσαμε και αφήσαμε να σκουριάσουν τον χειμώνα. Λίγο το ότι ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, λίγο το ότι τα λουλούδια ανθίζουν και τα πουλιά κελαηδούν, ωθούμαστε να πρωτοτυπήσουμε και να φλερτάρουμε όλο και πιο έντονα, αφού η διάθεσή μας πλέον το επιτρέπει. Έχουμε δεν έχουμε έτερον ήμισυ, μιας και ποτέ δεν είναι αργά, νιώθουμε πως ήρθε επιτέλους ο καιρός να το ζήσουμε, να βγούμε απ’ τα νερά μας και πάνω απ’ όλα να κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε ξανακάνει και τώρα θέλουμε να δοκιμάσουμε, αποφασίζοντας να πούμε ένα μεγάλο «ναι» στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Αλήθεια, εσύ ξέρεις από πρωτότυπα ανοιξιάτικα ραντεβού ή μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις όχι μόνο να τα ζητάς, αλλά και να δέχεσαι την πρόταση;

1. Είσαι για ένα road trip;

Πάρε αμάξι κι όπου σας βγάλει. Δε μετράει το μέρος, αλλά η στιγμή. Δε μετράει τίποτα περισσότερο απ’ τον συνοδοιπόρο σου. Δε χρειάζεται να το κανονίσεις ούτε και να το οργανώσεις. Πάρε την πρωτοβουλία και όλα θα κυλήσουν από μόνα τους. Μια πολύ καλή ιδέα για ένα πρωτότυπο ραντεβού είναι να διανύσετε χιλιόμετρα μαζί. Να περιπλανηθείτε με συντροφιά χαλαρή μουσική, να αλλάξετε παραστάσεις και να χαθείτε στο άγνωστο. Βουνό, θάλασσα, ατελείωτες ευθείες, πού και πού στροφές για να επανέρχεστε στην πραγματικότητα, αποκτώντας φρέσκες και αναζωογονητικές εικόνες και στιγμές μαζί. Ταξιδέψτε σε μέρη που δεν έχετε ξαναπάει και εξερευνήστε τα μαζί. Αν μη τι άλλο, μην κοιτάτε το ρολόι, απλώς απολαύστε το. Αξίζει τον κόπο, αφού θα απομακρυνθείτε από τη ρουτίνα και το έντονο στρες.

2. Ετοιμάσου για πεζοπορία

Αν είστε και οι δύο λάτρεις της πεζοπορίας, μπορείτε να οργανώσετε μια εκδρομή μαζί σε κάποιο κοντινό σημείο της πόλης ή οπουδήποτε είχατε σκοπό να πάτε και το αφήνατε συνέχεια για μετά. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να περάσετε χρόνο παρέα κάνοντας κάτι που σας ευχαριστεί, γεμίζοντας μπαταρίες και εισπνέοντας επιτέλους καθαρό αέρα. Όσο περπατάτε, όλο και περισσότερες διαδρομές θα βρίσκετε, μιλώντας για αυτά που σας αρέσουν, με αποτέλεσμα να μη χάσετε την ευκαιρία να προγραμματίσετε την επόμενη διαδρομή. Σίγουρα θα νιώσετε άνετα, αφού θα αφεθείτε στην ομορφιά της φύσης. Όταν ανακαλύπτεις νέα μέρη και χτίζεις εμπειρίες, μόνο ωραίες αναμνήσεις μπορείς να κρατήσεις. Κάπου εκεί θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν τελικά συνδέουμε μέρη με ανθρώπους ή το αντίθετο. Όπως και να ‘χει αξίζει τον κόπο να περιπλανηθείς με τον άνθρωπο που σ’ ενδιαφέρει και να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον.

3. Ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι

Είτε είσαι ρομαντικός τύπος είτε όχι, ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι και το ξέρεις. Επομένως, βάλε όλη σου την τέχνη και φτιάξε τη σπεσιαλιτέ σου στο έτερον ήμισυ. Πάρε ένα καλό κρασί, άναψε και μερικά κεριά για να δώσεις μια ζεστή, ευχάριστη και οικεία νότα στην ατμόσφαιρα. Σκέψου να οργανώσεις ένα πικνίκ στην εξοχή. Θα έχεις την ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα, να μάθεις ακόμα περισσότερα πράγματα για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, να βρείτε κι άλλα κοινά σημεία που θα σας δέσουν περισσότερο ή ακόμη και διαφορές που θα σας ιντριγκάρουν και θα σας κάνουν να ‘ρθειτε πιο κοντά.

4. Βλέποντας τ’ αστέρια του ουρανού

Φορτώστε κουβέρτες, ποτά, φαγητά, ηχεία για μουσική, ετοιμάστε και μια playlist να υπάρχει, πάρτε βιβλία, ζακέτες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους και εκμεταλλευτείτε την οροφή του αμαξιού ατενίζοντας το υπερπέραν και βλέποντας τ’ αστέρια του ορίζοντα. Τι καλύτερο; Χαλαρώστε. Ταξιδέψτε. Ζήστε τη στιγμή. Σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο. Βρείτε ένα μέρος που θα συμφωνείτε και οι δύο ότι σας αρέσει και ταιριάζει στη φάση σας. Χαρείτε το. Μιλήστε για τις εμπειρίες σας, μοιραστείτε κάτι από το παρελθόν -μη μιλήσετε για παλιές αγάπες-, χαρίστε ένα κομμάτι του εαυτού σας στον άλλον και περιμένετε να κάνει κι εκείνος το ίδιο με τη σειρά του. Μετρήστε τα αστέρια, κάντε σενάρια, γελάστε με την ψυχούλα σας. Μη φοβάστε να εκτεθείτε. Να είστε αληθινοί, να είστε ο εαυτός σας.

5. Ανάψτε φωτιά στη θάλασσα

Κάποιο βράδυ του Απρίλη, βρείτε το ιδανικό μέρος, την κατάλληλη ερημική παραλία μακριά από όλους κι απ’ όλα. Ανάψτε φωτιά -με προσοχή φυσικά-, ψήστε γλυκίσματα αν θέλετε να νιώσετε Ευρωπαίοι. Απολαύστε τη ζεστασιά της φωτιάς μετά από μια βραδινή και τολμηρή βουτιά στα ήρεμα νερά της θάλασσας που έχετε δίπλα σας -ποιος θα μπορούσε ν’ αντισταθεί! Να έχετε κι ένα μαγιό μαζί σας ή έστω μια αλλαξιά. Τολμήστε να κοιμηθείτε εκεί το βράδυ στήνοντας μια σκηνή στην αμμουδιά ή έχοντας μαζί σας sleeping bag. Μπορεί να σας αρέσει και να νιώσετε την ανάγκη να το οργανώνετε συχνότερα. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, μάλλον ήρθε η ώρα. Άλλωστε, ποτέ δεν είναι αργά για νέες συνήθειες. Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι;


Εκμεταλλεύσου κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Μη διστάζεις να ανταποκριθείς σε νέες προκλήσεις, γιατί στο τέλος μπορεί να σου αρέσουν. Μη ρίχνεις άκυρα, ρίσκαρε να γνωρίσεις κάποιον πραγματικά πέρα από μια συνηθισμένη βόλτα για καφέ στην πόλη. Φλέρταρε περισσότερο και σκέψου λιγότερο, ειδάλλως χάνεις τη στιγμή.

Γεωργία Μαρίνου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top