Τρεις τρόποι για να γίνεις πιο ευτυχισμένος, ανάλογα με το ζώδιό σου!

0
μέρες πιο συναρπαστικές, χαρούμενες και… αγαπησιάρες.

Όσο καλή κι αν είναι η ζωή σου (λέμε τώρα), πάντα μπορεί να γίνει καλύτερη. Ανάλογα με το ζώδιό σου, λοιπόν, διάβασε εδώ μερικούς τρόπους που θα κάνουν τις μέρες σου πιο συναρπαστικές, χαρούμενες και… αγαπησιάρες.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


• Βάζε… όριο ταχύτητας.

Μπορεί να σε ζορίζουν οι καταστάσεις, αλλά το ζώδιό σου σε ζορίζει ακόμα περισσότερο. Τα κάνεις όλα, λες και θες να προλάβεις πριν έρθει… η συντέλεια του κόσμου. Δεν χρειάζεται όμως να ζεις σαν να σε κυνηγάνε! Αν το καλοσκεφτείς, θα διαπιστώσεις ότι σε πολλές περιπτώσεις βιάζεσαι από συνήθεια, από κεκτημένη ταχύτητα και μόνο.

• Η γλυκιά απραξία.

Από πότε έχεις να καθίσεις κάπου, χωρίς να κάνεις τίποτα απολύτως; Μα τίποτα, λέμε. Όχι απλώς να τεμπελιάζεις, αλλά ούτε καν να βλέπεις τηλεόραση ή να χαζεύεις με το κινητό σου. Δοκίμασε έστω και μια φορά την ημέρα, έστω και για πέντε-δέκα λεπτά, να μείνεις σε ηρεμία, ησυχία, μόνος με τον εαυτό σου. Μέσα σε ένα γλυκό, νωχελικό «τίποτα».

• Ξαναβρές τη γεύση σου.

Τις περισσότερες φορές τρώμε μηχανικά, ενώ έχουμε αλλού στραμμένη την προσοχή μας. Ξαναβρές την αίσθηση και την απόλαυση της γεύσης, ακόμα και στο μπισκοτάκι που θα τσιμπολογήσεις στα πεταχτά. Νιώσε την υφή του και τη μυρωδιά του. Μάσα καλά. Κι ακόμα περισσότερο όταν κάθεσαι να φας κανονικά. Πρώτον, θα το ‘φχαριστιέσαι και δεύτερον, θα χορταίνεις γρηγορότερα.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


• Η γοητεία του ρίσκου.

Το ξέρουμε, θέλεις πάντα να πορεύεσαι εκ του ασφαλούς. Όμως συχνά, για να κατακτήσεις τα πιο όμορφα και σημαντικά πράγματα στη ζωή, χρειάζεται και να το διακινδυνεύσεις λίγο. Έστω και με τον φόβο να αποτύχεις. Θα είναι κρίμα να χάσεις μια σπουδαία ευκαιρία ή έναν μεγάλο έρωτα, επειδή έμεινες αρπαγμένος από… το σκοινί σου και δεν έκανες το σάλτο τη στιγμή που χρειαζόταν.

• Πάρ’ το αλλιώς.

Έχεις μάθει σε έναν τρόπο να κάνεις τις δουλειές σου και βολεύεσαι με αυτόν. Όμως το να βγαίνεις από τη ρουτίνα κατά διαστήματα, είναι ο καλύτερος τρόπος να νιώθεις ανανεωμένος. Απλά πράγματα. Άλλαξε διαδρομή για τη δουλειά. Ξεκίνα κάτι που έχεις να κάνεις με διαφορετικό τρόπο. Δες μια κατάσταση από την πλευρά του άλλου.

• Κουνήσου επιτέλους!

Συχνά νιώθεις πολύ κουρασμένος ή βαριεστημένος για να σηκωθείς από τον καναπέ. Όμως ό,τι έχει να κάνει με κίνηση, ένα σπορ, ένας περίπατος, ένα χειρωνακτικό χόμπι, σου αλλάζει τη διάθεση (εξακριβωμένα, κάνει να παράγονται ενδορφίνες στον εγκέφαλο) και σου φρεσκάρει το μυαλό (παίρνεις περισσότερο οξυγόνο). Και προφανώς, σου καίει περισσευούμενες θερμίδες.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


• Ποιος αλήθεια είμαι εγώ και πού πάω;

Ασχολείσαι με εκατό πράγματα μαζί και τελικά χάνεις το μέτρο, ως προς το τι έχει για σένα μεγαλύτερη αξία. Βρες μια στιγμή ηρεμίας και καθαρής σκέψης και αξιολόγησε τι μετρά περισσότερο να έχεις ή να κατακτήσεις στη ζωή. Ξεκαθάρισε τους στόχους σου και βαλ’ τους σε μια σειρά χρονολογικής προτεραιότητας.

• Άκου τη φωνή της πείρας.

Σαν λάτρης της καινοτομίας που είσαι, και σαν οπαδός της αιώνιας νεότητας, πιστεύεις ότι το καινούργιο είναι πάντα το πιο εξελιγμένο, έξυπνο, αποτελεσματικό. Μερικές φορές όμως… ο παλιός είναι αλλιώς, και η εμπειρία των άλλων, μεγαλύτερων από εσένα ανθρώπων, μπορεί να φανεί πολύ εποικοδομητική. Μάθε να τους ακούς.

• Συγνώμη, τώρα τι διαβάζεις;

Η μανία σου για γνώση και πληροφόρηση σε κάνει να σπαταλάς χρόνο και διανοητική ενέργεια διαβάζοντας ένα σωρό σαχλαμάρες. Ηλίθια περιοδικά, χαζές ειδήσεις στο ιντερνέτ, «κίτρινο» τύπο. Και συχνά δίνεις και λεφτά να τα αγοράσεις! Δεν διαβάζεις κανένα βιβλίο καλύτερα;



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


• Εδώ να μείνεις.

Μήπως έχεις μια τάση να χάνεσαι στο παρελθόν, είτε νοσταλγώντας, είτε μετανιώνοντας για πράγματα και να ονειροπολείς για το πώς θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά; Συγχαρητήρια, έχεις βρει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να σαμποτάρεις τη ζωή σου, χαλώντας και το παρόν σου. Άσε το παρελθόν στη σωστή του θέση, πίσω σου, και συγκεντρώσου σε αυτό που ζεις εδώ και τώρα.

• Μην κλείνεσαι.

Σου αρέσει το σπίτι σου, και απολαμβάνεις την οικιακή ζωή, ιδίως όταν τη μοιράζεσαι με αγαπημένα πρόσωπα. Σύμφωνοι, αλλά το πολύ μέσα δεν ωφελεί κανέναν. Πέτα τις παντόφλες και βγες έξω. Περπάτα στον δρόμο στη βροχή. Πάρε το αυτοκίνητο και πήγαινε βόλτα στην παραλία. Γράψου στα μαθήματα κεραμικής του Δήμου σου. Κουνήσου!

• Προπαντός αισιοδοξία.

Ανησυχείς για το μέλλον, σε πίκρανε κάτι που σου είπαν, φοβάσαι για κάτι. Ξέρουμε και συμπάσχουμε, είναι δύσκολα για όλους, κι ακόμα περισσότερο για έναν Καρκίνο. Αλλά κάνε μια προσπάθεια να μην αφήνεις αρνητικ ές σκέψεις να σε κυριεύουν. Βγες από το τριπάκι της μαυρίλας και σκέψου θετικά. Όσο βλέπεις τις καλές πλευρές, τόσο τα πράγματα εξελίσσονται πιο ευνοϊκά.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


• Μην ντρέπεσαι να εκδηλώσεις τη θλίψη σου.

Κλάψε στα αλήθεια, με δάκρυα, ακόμα κι αν βρίσκονται άλλοι μπροστά, ακόμα κι αν είσαι άντρας και «οι άντρες δεν κλαίνε». Δεν χρειάζεται να παριστάνεις πάντα τον αλώβητο και πανίσχυρο. Το κλάμα είναι λυτρωτικό, ανθρώπινο και, αντίθετα απ’ ό,τι νομίζεις, κάνει τους άλλους να έρθουν πιο κοντά σου.

• Ο καλός Σαμαρείτης.

Είσαι καλός και πονόψυχος, εντάξει. Μερικές φορές όμως δεν αρκεί να δείχνεις μια αφ’ υψηλού συμπόνια ή να κάνεις μια εξυπηρέτηση σε κάποιον. Χρειάζεται να ανασκουμπωθείς και να βοηθήσεις πρακτικά, χειρωνακτικά, απλά και χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα ή αναγνώριση. Αυτό που λένε εθελοντισμό. Σε φαντάζεσαι να σερβίρεις σε ένα συσσίτιο; Κάτι τέτοιο.

• Νιώσε ευγνωμοσύνη για την ομορφιά.

Όχι για τη δική σου, που αναμφίβολα δεν σου λείπει. Για την ομορφιά των άλλων, και προπαντός του κόσμου γύρω σου. Κάνε μια ανάπαυλα να χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα, τα πιτσιρίκια στην παιδική χαρά, το ουράνιο τόξο μετά τη βροχή. Μάθε να βλέπεις την όμορφη πλευρά, ακόμα και στη μουντή τσιμεντούπολη.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


• Πάρε μαθήματα από τα παιδιά.

Δες πώς ζουν στο παρόν, πώς αφοσιώνονται ολοκληρωτικά σε ό,τι κάνουν, με την καρδιά τους δοσμένη απόλυτα και στο γέλιο και στο δάκρυ. Φρόντισε, ακόμα κι αν δεν έχεις παιδιά στο στενό σου περιβάλλον, να τα συναναστρέφεσαι, να παίζεις μαζί τους και προπαντός να ξαναβρείς το δικό σου εσωτερικό παιδί, που βιάστηκες να το… ενηλικιώσεις.

• Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου;

Κι αν όχι, φρόντισε να γίνεις εσύ. Φτιάχνε τακτικά τα πιο εκπληκτικά γλυκά, ξεχνώντας θερμίδες και χοληστερίνες. Και μετά βούτα… στην αμαρτία, έχοντας εξασφαλίσει και τη σωστή παρέα για να μοιραστείς το δημιούργημά σου. Θα πεις, θα σου φάει χρόνο και άσε που τα γλυκά είναι ανθυγιεινά… Ακριβώς αυτό! Ξεπέρασε πια τους προγραμματισμούς σου.

• Όλα για τον έρωτα.

Πόσα ρομαντικά αλλά και τρελά πράγματα θα ήσουν διατεθειμένος να κάνεις; Δεδομένου του ζωδίου σου, όχι και πολλά, έτσι; Ξεκινά λοιπόν τώρα. Περπάτα αγκαλιά με το ταίρι σου κάτω από τη νεροποντή. Χωρίς ομπρέλα! Ντύσου αναπάντεχα προκλητικά, μέσα από τα σοβαρά σου ρούχα. Κρύψε ερωτικά ραβασάκια στα πιο απίθανα μέρη. Βάλε τρέλα στον έρωτά σου.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


• Δέξου και την άσχημη πλευρά.

Ονειρεύεσαι μια ζωή γεμάτη αγάπη, ομόνοια και καλοπέραση. Και επιμένεις να την περιμένεις, παρόλο που, όπως όλοι ξέρουμε, η θλίψη, οι απώλειες, οι διενέξεις με τους άλλους και οι απογοητεύσεις είναι όλα μέσα στο παιχνίδι. Απλώς αποδέξου το. Και περίμενε τη λιακάδα που ακολουθεί μετά την καταιγίδα. Πάντα, κι αυτό είναι νόμος.

• Χωρίς να σπάσουν αυγά, δεν γίνεται ομελέτα.

Μήπως αυτό που ονειρεύεσαι και ποθείς, προϋποθέτει συγκρούσεις με άτομα που μετράνε για σένα ή άλλου είδους θυσίες; Ναι, αλλά είναι η ζωή σου κι αν δεν κυνηγήσεις τα όνειρά σου, το μόνο σίγουρο είναι πως κάποτε θα μετανιώσεις. Κι ό,τι θα χρειαστεί να θυσιάσεις δεν θα πάει χαμένο, αφού το κέρδος σου θα είναι να βρεις την ευτυχία.

• Το ταξίδι είναι… όλα τα λεφτά, ακόμα και χωρίς λεφτά.

Τα ταξίδια μας διασκεδάζουν, μας ανανεώνουν, μας ανοίγουν το μυαλό. Φυσικά η δική σου άποψη γι’ αυτά προϋποθέτει ένα αρκετά γεμάτο πορτοφόλι. Μην παραιτείσαι από την ιδέα, επειδή δεν σε παίρνει. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις καλές προσφορές. Τι πειράζει κι αν είναι με πούλμαν, σε ταπεινό ξενώνα κι όχι με αεροπλάνο, σε πεντάστερο ξενοδοχείο;



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


• Υπάρχει και κάτι που λέγεται «ψυχή»…

Το να ακολουθείς έναν πνευματικό δρόμο που να σου ταιριάζει είναι πολύ σημαντικό για να αισθάνεσαι ολοκλήρωση και να παίρνεις δύναμη. Όποιος και να είναι αυτός. Μπορεί να νιώθεις την ανάγκη να βρεις τον Θεό σου, να ενσωματωθείς στη φύση, να αφοσιωθείς σε μια πνευματική πρακτική, να εμβαθύνεις σε μια φιλοσοφία. Κάνε το, ό,τι και να είναι.

• Τα δελτία ειδήσεων βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τοξικό από το να παρακολουθείς στην τηλεόραση αυτόν τον κατευθυνόμενο καταιγισμό, που παριστάνει την «ενημέρωση». Έστω κι αν ξέρεις τα παιχνίδια που παίζονται, αναπόφευκτα επηρεάζεσαι. Κόφ’ το λοιπόν. Αν πρόκειται για κάτι πραγματικά σημαντικό, θα το μάθεις, χωρίς να υποστείς όλη αυτή την ψυχολογική κακοποίηση.

• Χαλάρωσε το χαλινάρι.

Θέλεις να έχεις τον έλεγχο στα πάντα. Αλλά και στους πάντες. Κακό αυτό. Πρώτον, είναι αδύνατον και τσάμπα προσπαθείς. Δεύτερον, και ενέργεια σπαταλάς και χαλάτε όλοι τις καρδιές σας. Ασχολήσου με όσα σε αφορούν, εσένα και μόνο εσένα, και άσε τους άλλους να τακτοποιήσουν τις δικές τους υποθέσεις. Δεν σε ανακήρυξε κανείς σωτήρα της ανθρωπότητας.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


• Σ’ αγαπώ και σου το λέω.

Είσαι άνετος, φιλικός, εγκάρδιος. Αλλά στα ζητήματα της καρδιάς γίνεσαι καχύποπτος και μαζεύεσαι, καθώς βλέπεις παντού μια απειλή για την ελευθερία σου. Οπότε ακολουθείς το… «κρύβε λόγια». Όμως η αγάπη δεν λέει, αν δεν αφεθείς και δεν τη μοιραστείς. Πάψε να φοβάσαι τα συναισθήματά σου και εκφράσου ανοιχτά.

• Ξεδιάλεξε αυτά που θέλεις πραγματικά να κάνεις.

Μέσα στον ενθουσιασμό σου, μαγνητίζεσαι, όπως οι νυχτοπεταλούδες στο φως με κάθε δραστηριότητα που φαίνεται καινούργια και πρωτότυπη. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα και η περίφημη ανεξάντλητη ενεργητικότητά σου να σπαταλιέται χωρίς λόγο. Κράτα λοιπόν τον έλεγχο και αφιερώσου μόνο σ’ εκείνα που μετράνε για σένα.

• Όσο ζεις μαθαίνεις.

Σίγουρα είσαι καταπληκτικός τύπος αλλά πάντα μπορείς, με τη βοήθεια του Δία, να μάθεις καινούργια πράγματα και να αποκτήσεις καινούργιες ικανότητες και δεξιότητες. Από μια ξένη γλώσσα (ποτέ δεν είναι αργά) μέχρι να χρησιμοποιείς τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ή να φτιάχνεις ξύλινα έπιπλα, οι νέες γνώσεις σε συνδυασμό με ένα χόμπι θα σε ανανεώνουν διαρκώς.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


• Ζήτω οι καινούργιες εμπειρίες.

Για να ξεκολλάς από τη ρουτίνα σου (που, όπως και να το κάνουμε, μια τέτοια τάση την έχεις), βάλε πλάνο κάθε βδομάδα να δοκιμάζεις κάτι που δεν το έχεις ξανακάνει. Και καλά, δεν εννοούμε να απογειωθείς με αλεξίπτωτο πλαγιάς, αλλά επιδίωξε π.χ. να πας σε ένα διαφορετικό στέκι, να δοκιμάσεις την αιθιοπική κουζίνα, να γνωριστείς με καινούργια άτομα.

• Βάλε τέλος στην απομόνωση.

Προτιμάς να κάθεσαι μόνος στον υπολογιστή σου, στην ησυχία του δωματίου σου, να ασχολείσαι με τη δουλειά ή το… κέφι σου και να μην σε ενοχλεί ψυχή. Δεν είναι τόσο καλό να συνηθίζεις τη μοναξιά. Πάρε το λάπτοπ και πήγαινε να κάτσεις σε ένα καφέ, άνοιξε τις πόρτες, συγχρωτίσου με κόσμο, βίωσε την αίσθηση της ανθρώπινης παρουσίας. Η καθημερινότητα είναι μοίρασμα.

• Βρες τα πράγματα που σε παθιάζουν και κάνε τα.

Δεν μιλάμε μόνο για χόμπι και γενικά για τρόπους διασκέδασης. Ακόμα και η επαγγελματική σου ενασχόληση θα μπορούσε να είναι σχετική με κάτι που πραγματικά λατρεύεις, ένα μεράκι και όχι ένα μέσο βιοπορισμού ή καταξίωσης. Διεκδίκησε το δικαίωμα να μη ζεις δεσμευμένος διαρκώς από μια αίσθηση καθήκοντος.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


• Ξεκόλλα από το ιντερνέτ.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σπατάλη του χρόνου σου από αυτή την εικονική ζωή. Αποφάσισε πόση ώρα θα αφιερώσεις στα chat, τα social media, τα παιχνίδια και τις αναζητήσεις που θέλεις να κάνεις, μείνε στο πρόγραμμά σου χωρίς να χαζολογάς στο δίκτυο και, όταν φτάσει η προκαθορισμένη ώρα, απλώς πάτησε το off. Και βγες στην αληθινή ζωή.

• Πρόσφερε αληθινά τον εαυτό σου.

Εντάξει, όλοι ξέρουμε πως είσαι ο φιλάνθρωπος του ζωδιακού και πως συμπαραστέκεσαι πάντα στους αναξιοπαθούντες. Όμως πόσο πραγματικά ανοίγεις την καρδιά σου και την προσφέρεις σε όσους αγαπάς; Πάψε να κρατάς τις αποστάσεις και πλησίασε τον άλλο ουσιαστικά. Μόνο έτσι μπορεί να γεμίσει και η δική σου ζωή.

• Κάτω οι φόβοι.

Μερικές φορές μας τρομάζει περισσότερο η ιδέα ενός πράγματος παρά αυτό το ίδιο. Και το ζώδιό σου έχει μανία με τις ιδέες. Μόνο που καμιά φορά αυτές γίνονται… ιδεοληψίες. Αντιμετώπισε λοιπόν όλους τους φόβους και τις φοβίες σου και μην αφήνεις να γίνονται εμπόδιο στη ζωή σου. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, βρίσκεται μόνο στο μυαλό σου.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


• Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Ξεκίνα το πρωινό σου δίνοντας καθημερινά την υπόσχεση πως δεν θα αφήσεις ούτε στιγμή από αυτή την καινούργια μέρα να πάει χαμένη. Νιώσε χαρά και ευγνωμοσύνη για όσα έχεις, την υγεία σου, τους αγαπημένους σου και… το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου. Υποσχέσου στον εαυτό σου ότι δεν θα κάνεις τίποτα που να είναι εις βάρος σου (ξέρεις εσύ).

• Μακριά από το χαζοκούτι.

Είσαι που είσαι άτομο που του αρέσει να «φεύγει» και να ξεχνιέται, έρχεται και η τηλεόραση να σε αποτελειώσει. Μην της χαρίζεις τις πολύτιμες ώρες σου. Αποφάσισε να δεις μόνο μια ταινία ή μια εκπομπή που πραγματικά σε ενδιαφέρει και τις υπόλοιπες ώρες κράτα την κλειστή. Κι αν σου δίνει υποτίθεται μια αίσθηση παρέας, υπάρχει και το ραδιόφωνο, ξέρεις.

• Το γέλιο μακραίνει τη ζωή.

Είναι παροιμιώδης η τάση σου να δραματοποιείς καταστάσεις και συχνά απολαμβάνεις μια καλή… κλαψούρα. Γιατί δεν δοκιμάζεις να το αντιστρέψεις, έτσι για ποικιλία, και να βρίσκεις το αστείο, αντί για το τραγικό, ακόμα και στα δυσάρεστα πράγματα; Ε, λοιπόν ναι, έχεις χιούμορ, γιατί να μην το αξιοποιείς για να κάνεις τη ζωή σου πιο ανάλαφρη;



myastro
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top