Τα ζώδια οργανώνουν τη ζωή τους!

0
Ποιοι τα καταφέρνουν;

Τα όνειρα και η εκπλήρωση τους θέλουν μεθοδική σκέψη και οργανωτική συμπεριφορά, ναι μεν η τύχη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ωστόσο και ο χειρισμός έχει και αυτός την αξία του. Κάποια ζώδια αγαπούν την οργάνωση, είναι γι αυτούς απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να υλοποιήσουν, κάποια άλλα όμως συνειδητά δεν μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν τέτοιου είδους σκέψεις, τα οργανωτικά πλάνα δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα τους, δεν συμβαδίζουν με τον τρόπο ζωής τους. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι χαρακτήρες του ζωδιακού κύκλου έχουν ως πρωταρχικό στόχο να οργανώσουν τη ζωή τους, ποιοι αποφεύγουν τα προκαθορισμένα σχέδια και ποιοι τελικά καταφέρνουν να φτάσουν στο προσδοκώμενο σημείο.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Ο Κριός είναι από τα ζώδια που κάνουν σχέδια, ξεκινούν πλάνα, προσπαθούν να οργανώσουν τη ζωή τους, ωστόσο στην πορεία της εξέλιξης τα πράγματα αλλάζουν κατεύθυνση, με αποτέλεσμα πολλές φορές η όλη οργάνωση να καταλήγει εκτός ουσίας. Ανήκει στους χαρακτήρες που βαριέται εύκολα, θέλει ποικιλία, κυνηγάει τη νέα εμπειρία, συνεπώς είναι αρκετές οι φορές που τα οργανωμένα του σχέδια μένουν τελικά στη μέση. Σαν χαρακτήρας είναι μαχητικός, έχει πείσμα και σθένος, ένας Κριός όταν θέλει βρίσκει και την επιμονή και την ανάλογη πρακτική δράση, τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν διαφοροποιούνται οι επιθυμίες του. Σε γενικές γραμμές ένας Κριός αν θέλει να οργανωθεί θα τα καταφέρει, το θέμα όμως είναι τι θέλει και για πόσο καιρό θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες επιθυμίες.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Ο Ταύρος ανήκει στα ζώδια της γης, θέλει τα βήματα της ζωής του να είναι βάσιμα και σταθερά, ξέρει πως η οργάνωση και η τακτική χρειάζονται απαραιτήτως. Είναι από τους χαρακτήρες που σε θεωρητικό επίπεδο οργανώνει τη ζωή του, η τάξη τον ηρεμεί, ωστόσο οι διαθέσεις του συχνά περνούν από έντονα σκαμπανεβάσματα, αμφισβητήσεις τον οδηγούν σε αναθεωρήσεις. Ο Ταύρος αγαπάει τη σταθερότητα και όχι την αλλαγή γι αυτό κλονίζεται όταν εμφανίζονται διαφοροποιήσεις ή εμπόδια, όμως επειδή διαθέτει πείσμα στο τέλος βρίσκει τον τρόπο να ξεκαθαρίσει και να οργανωθεί για να φτάσει στον σκοπό του. Θα καταφέρει να εστιάσει, να επικεντρωθεί και να οργανώσει, συνήθως ξέρει τι θέλει, έχει σταθερές βλέψεις και επιθυμίες.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Ο Δίδυμος είναι τύπος της αλλαγής και της ποικιλίας, τα ίδια πράγματα τον κουράζουν, χάνει το ενδιαφέρον του όταν εμπλέκεται σε ένα έργο που το έχει ξαναδεί. Διαρκώς αλλάζει και διαφοροποιεί, οι επιθυμίες του μετατρέπονται, συνεπώς τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνει να οργανώσει ή να σχεδιάσει. Σε περίπτωση που κάτι το επιθυμεί σε βάθος και αποτελεί ένα μεγάλο του όνειρο τότε θα κάνει πολλά προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, θα οργανώσει, θα ακολουθήσει τακτική, και θα χρησιμοποιήσει όλη του την ευστροφία. Ο Δίδυμος είναι οξυδερκής και ευρηματικός, όταν θέλει μπορεί, που σημαίνει πως αν φτάσει στο σημείο να αποφασίσει τότε θα έχει και την ικανότητα να φτάσει στον σκοπό του.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Ο Καρκίνος έχει τη θέληση και την ικανότητα να οργανώσει τη ζωή του συνεπώς είναι πολλές οι πιθανότητες να το καταφέρει, το θέμα όμως είναι πως βασανίζεται από ανασφάλειες που αρκετές φορές τον ωθούν στο να καταθέσει τα όπλα. Ανήκει στους χαρακτήρες που χρειάζονται συναισθηματική υποστήριξη, εύκολα λυγίζει η αυτοπεποίθηση του, συχνά αναζητά στήριγμα. Ο Καρκίνος δεν στερείται πείσματος και σθένους, ωστόσο παρασύρεται από τον αρνητικό τρόπο σκέψης και η απογοήτευση τον οδηγεί σε οπισθοχώρηση. Το θετικό είναι πως έχει σταθερές επιθυμίες και βλέψεις, προσκολλάται συναισθηματικά με αποτέλεσμα να μην εγκαταλείπει. Βιώνει τις κυκλοθυμίες του, περνά τα σκαμπανεβάσματα του και στο τέλος ξαναβρίσκει τη φόρμα του, επιστρέφει και πάλι στα αρχικά του σχέδια.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Ένας Λέοντας φυσικά και διαθέτει πείσμα και σθένος, ονειρεύεται, σχεδιάζει και οργανώνει, ωστόσο τη στιγμή που θα γίνει οξύθυμος υπάρχει κίνδυνος να πάει στράφι η όλη του οργάνωση. Είναι από τους χαρακτήρες που όταν θυμώνει χάνει την αυτοσυγκράτηση του, οι ξαφνικές του αντιδράσεις είναι πολύ πιθανόν να τινάξουν στον αέρα το οργανωτικό του σχέδιο. Έχει το ταλέντο να κάνει τους άλλους να τον συγχωρούν γι αυτό και γρήγορα μπορεί να επανέλθει στα αρχικά του πλάνα, βρίσκει τρόπο να διορθώνει και να αναδομεί. Ένας Λέοντας όταν πάρει την απόφαση να οργανώσει τη ζωή του θα το καταφέρει, έχει τα προσόντα να υποκινεί τα νήματα, βρίσκει τον τρόπο να κατευθύνει τις καταστάσεις και να φτάνει τελικά στην υλοποίηση των σχεδίων του.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Ο Παρθένος είναι η προσωποποίηση της τάξης, της οργάνωσης και της μεθοδικής τακτικής. Φυσικά και οργανώνει τη ζωή του, κάνει όνειρα, έχει σταθερές βλέψεις, δύσκολα παρεκκλίνει, ποτέ δεν αποποιείται αυτό που είναι. Ανήκει στους χαρακτήρες που θα καταφέρουν να οργανώσουν τη ζωή τους, έχει επιμονή και υπομονή, γνωρίζει πολύ καλά πως θα κοιμηθεί έτσι όπως στρώσει, γι αυτό φροντίζει το έδαφος να είναι πρόσφορο και τα πατήματα του να είναι σταθερά. Δεν τον κουράζει ποτέ η οργάνωση, μέσα από αυτήν βρίσκει την εσωτερική του ισορροπία, είναι ήρεμος όταν νιώθει πως ακολουθεί ένα σχέδιο. Βοηθά τον εαυτό του να κινηθεί συγκρατημένα και πειθαρχημένα, πρακτική είναι η δράση του, έχει συνέπεια γι αυτό και καταφέρνει να υλοποιεί αυτό που σκέπτεται.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Δύσκολα θα καταφέρει να οργανώσει τη ζωή του ένας Ζυγός γιατί χαρακτηρίζεται από έλλειψη σταθερότητας, πολλές φορές και από αδυναμία εσωτερικής ισορροπίας. Αλλάζει συχνά άποψη, παρασύρεται από τα συναισθήματα του, μετατρέπεται και διαφοροποιείται, δεν σταθμεύει σε μια συγκεκριμένη στάση ζωής. Άλλοτε είναι υπερβολικά αισιόδοξος, άλλοτε πέφτει στην απογοήτευση, ξεχνά τα αρχικά του σχέδια, συνεπώς και να οργανώσει θεωρητικά, του είναι αδύνατον πρακτικά να εκτελέσει το οργανωτικό του σχέδιο. Η αναποφασιστικότητα του είναι αυτή που συχνά του δημιουργεί εμπόδια, καθυστερήσεις, αλλαγή κατεύθυνσης, ωστόσο αν έχει δίπλα του ένα άτομο σταθερών βλέψεων και αισθημάτων, τότε είναι πολλές οι πιθανότητες να καταφέρει να κινηθεί οργανωτικά έστω και για ένα συγκεκριμένο διάστημα.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της στρατηγικής, της μεθοδικής τακτικής και της παρατηρητικότητας. Φυσικά και οργανώνει τη ζωή του, είναι εξοπλισμένος με προσόντα που τον βοηθούν να καταφέρνει και να φτάνει στον στόχο του. Έχει υπομονή και επιμονή, είναι πιστός στον ειρμό της σκέψης του και δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα. Το πρόβλημα με έναν Σκορπιό είναι πως πολλές φορές αφήνει τη σκοτεινή του σκέψη να μετατρέπεται σε μεγάλη καχυποψία, ωστόσο το πείσμα που έχει δεν τον αφήνει να εγκαταλείψει τις αρχικές του βλέψεις. Διαθέτει αυτοπεποίθηση, έχει εξουσιαστικές τάσεις, ξέρει να ανακτά τις δυνάμεις του, γι αυτό και είναι σε θέση να οργανώσει και να ακολουθήσει μεθοδικά τα σχέδια του. Είναι από τους χαρακτήρες που καταφέρνουν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα έστω κι αν αυτό τους πάρει αρκετό χρόνο.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Ανοργάνωτος γίνεται συχνά ένας Τοξότης γιατί τις περισσότερες φορές προσκολλάται στη δράση και δεν έχει χρόνο να σκεφτεί. Η οργάνωση και η τακτική χρειάζονται έναν σταθερό τρόπο σκέψης, μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά μόνο όταν υπάρχουν συγκεκριμένες επιθυμίες. Ο Τοξότης συνήθως δεν είναι συγκεκριμένος, του αρέσουν πολλά, θέλει να βρίσκεται παντού, να κινείται διαρκώς και να δοκιμάζεται μέσα από καινούργιες εμπειρίες. Σαν χαρακτήρας είναι τολμηρός, παθιάζεται, επαναστατεί και επιχειρεί, ωστόσο έχει και την παιδική του πλευρά αυτή που δεν τον αφήνει να πάρει ώριμες αποφάσεις, δεν τον βοηθά να συνειδητοποιήσει και να σταθεροποιηθεί σε μια συγκεκριμένη οπτική. Δύσκολα μπορεί να οργανώσει τη ζωή του ένας Τοξότης και αυτό όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί πολύ απλά δεν το επιθυμεί.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Ο Αιγόκερως είναι από τους χαρακτήρες που αν δεν οργανώσει δεν μπορεί να συγκεντρωθεί για να επιδιώξει. Η οργανωτικότητα του Αιγόκερου είναι κατά κάποιον τρόπο αυτοματοποιημένη, ο φυσικός τρόπος σκέψης του είναι να θέτει στόχους, να προγραμματίζει, και να κινείται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ανήκει στα παρορμητικά ζώδια, ωστόσο και την παρόρμηση του ή τις ξαφνικές του επιθυμίες φροντίζει στην πορεία να τις τοποθετεί μέσα σε ένα συλλογικό πλάνο. Εξαιτίας του ότι έχει ηγετικές τάσεις ξέρει να διοικεί και η διοίκηση του ξεκινά πρώτα από την προσωπική του καθημερινότητα. Ο Αιγόκερως έχει πρακτική σκέψη γι αυτό και καταφέρνει τελικά να οργανώσει τη ζωή του, ωστόσο μερικές φορές η προσήλωση του στον στόχο του δεν τον βοηθά να συνειδητοποιήσει τις παράπλευρες απώλειες.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Ο Υδροχόος ανήκει στα ζώδια του αέρα συνεπώς η σκέψη του πολλές φορές στερείται πρακτικότητας γιατί συχνά αιωρείται. Οι γενικές του επιθυμίες κυμαίνονται σε ένα σταθερό πλαίσιο, οι ειδικές όμως αλλάζουν συχνά, μετατοπίζονται και δεν μπορούν να σταθμεύσουν. Σε ένα γενικό επίπεδο ένας Υδροχόος θέλει να οργανώσει τη ζωή του, θέλει σταθερότητα και κατεύθυνση, στην πορεία όμως επηρεάζεται από τα ψυχολογικά του συμπλέγματα, παρασύρεται από τα προσωπικά του απωθημένα, με αποτέλεσμα το οργανωμένο του σχέδιο να αρχίζει να λακίζει. Ο Υδροχόος είναι από τους χαρακτήρες που απογοητεύεται από τον ίδιο τους το εαυτό αλλά αρνείται να το συνειδητοποιήσει, γι αυτό πολλές φορές ενώ αποτυγχάνει να κινηθεί οργανωτικά πείθει τον εαυτό του πως όλα κινούνται βάσει του οργανωμένου του σχεδίου.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Ο ρομαντικός και συναισθηματικός Ιχθύς ναι μεν χάνεται μέσα στις ονειροπολήσεις του, ωστόσο το αβέβαιο τον τρομάζει έστω κι αν το συνειδητοποιεί μόνο ενστικτωδώς. Επειδή οι δυσκολίες τον αποσυντονίζουν και τα απρόοπτα τον δυσανασχετούν, γι αυτό θέλει η ζωή του να βαδίζει μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο. Το θέμα λοιπόν με έναν Ιχθύ είναι ποιος θα μπορέσει να οργανώσει αυτό το σταθερό πλαίσιο μέσα στο οποίο θέλει να ζει και να κινείται. Ακόμα και στην περίπτωση που θεώρει πως ο ίδιος μπορεί να οργανωθεί μάλλον αυταπατάται, χρειάζεται τη βοήθεια ενός τρίτου προσώπου για να μπορεί να τον κρατά προσηλωμένο στην εφικτή πραγματικότητα. Αν βοηθηθεί λοιπόν ένας Ιχθύς, αν υπάρχει κάποιος να τον προσγειώνει, τότε θα καταφέρει να οργανωθεί και να υλοποιήσει.



Μιράντα Βασιλείου
zwdia24

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top