Έτσι καλωσορίζουν την άνοιξη τα 12 ζώδια!

0
Ο ερχομός της τα σπρώχνει στο να ανανεωθούν.

Με την άνοιξη, η ψυχολογία μας αλλάζει αυτόματα. Αρχίζουμε να νιώθουμε πιο ανάλαφροι, ενεργητικοί, εξωστρεφείς και με έντονη τη διάθεση να κάνουμε αλλαγές και στον εαυτό μας και στο σπίτι μας. Ενδεχομένως λίγοι να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούργια αντικείμενα ή κουρτίνες ή να βάψουν διαφορετικά τα δωμάτια, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί ο καθένας μας να φρεσκάρει το σπίτι του, ξεκινώντας από ένα καλό γενικό καθάρισμα, μαζεύοντας χαλιά και βαριά σκεπάσματα, πετώντας παλιά και άχρηστα αντικείμενα ή αλλάζοντας θέση σε κάποια έπιπλα, αν κρίνει ότι έτσι γίνεται πιο λειτουργικός ή όμορφος ο χώρος.

Ανάλογα με το ζώδιό σου θα βρεις παρακάτω κάποιες συμβουλές για να τα κάνεις όλα πιο γρήγορα, εύκολα και ευχάριστα!



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Ο Κριός, είναι το ζώδιο που συμβολίζει την Άνοιξη, οπότε αν ανήκεις σε αυτό, με τον ερχομό της, αισθάνεσαι την ανάγκη να ζωντανέψεις, να κάνεις καινούργια πράγματα κι επειδή έχεις την ταχύτητα και την ενέργεια που χρειάζονται όλα αυτά μπορούν να γίνουν γρήγορα. Βάλε τη μουσική που σε ξεσηκώνει και δες το σαν μια νέα πρόκληση. Όμως πρόσεξε, μην ανοίξεις πολλές δουλειές γιατί λόγω έλλειψη υπομονής δε θα καταφέρεις να τις ολοκληρώσεις, ιδιαίτερα αν θέλεις να έχεις ξεμπερδέψει μέσα σε ένα 24ωρο. Βάλε μια τάξη σε ντουλάπια, ράφια και συρτάρια που συνήθως είναι ακατάστατα κι αν θέλεις ένα καλό γενικό καθάρισμα, ζήτησε από κάποιον δικό σου άνθρωπο να σε βοηθήσει.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Λατρεύεις τα όμορφα αντικείμενα, τα ευχάριστα αρώματα και τους γλυκούς ήχους και επιλέγεις τα αντικείμενα του χώρου σου με μεγάλη προσοχή. Ξεκίνα σιγά-σιγά με το καθάρισμα και βάλε στην άκρη κάποια από τα πράγματα που δε χρειάζεσαι πλέον. Αν είσαι δεμένος με κάποια απ' αυτά, ζήτησε τη γνώμη ενός φίλου σου για να πειστείς να τα ξεφορτωθείς. Επίσης, είναι η εποχή να ράψεις κουμπιά, να γυαλίσεις ασημικά ή χάλκινα ή να αλλάξεις θέση στην αγαπημένη σου πολυθρόνα ή το τραπέζι.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Κάνεις πολλά και διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα, οπότε χρησιμοποίησε αυτήν την ικανότητά σου και στο καθάρισμα. Αντί πχ να διακόπτεις τις δουλειές σου για να μιλήσεις στο τηλέφωνο, βάλε το σε ανοικτή ακρόαση και ταυτόχρονα ξεσκόνισε ή τακτοποίησε το χώρο. Συνήθως μαζεύεις περιοδικά, εφημερίδες, φυλλάδια, μενού delivery, οπότε ξεφορτώσου όσα περισσότερα μπορείς με το σκεπτικό ότι θα έχεις χώρο για τα καινούργια που θα πάρεις. Επίσης, κάνε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα και στο γραφείο σου που ενδεχομένως να είναι γεμάτο χαρτιά, φακέλους, post it ή αποδείξεις.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Το σπίτι σου είναι το λημέρι σου και από τους 12 είσαι ο πιο δύσκολος στο να πετάξεις οτιδήποτε γιατί με ό, τι έχεις, είσαι δεμένος, ακόμα κι αν έχει φθαρεί ή χαλάσει. Γι' αυτό, κάλεσε κάποιο μέλος της οικογένειάς σου ή τους κολλητούς σου, ώστε να σας βοηθήσει να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα και να πετάξεις τη σαβούρα. Πάρε κουτιά, βάλε ετικέτες και φύλαξε ό,τι έχει για σένα συναισθηματική αξία. Εστίασε αρκετά και στην κουζίνα σου και απαλλάξου από ληγμένα τρόφιμα ή αναδιοργάνωσε τα ντουλάπια της.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Κάνε τον καθαρισμό του σπιτιού σου διασκέδαση. Μια ιδέα είναι να οργανώσεις μια μάζωξη φίλων ή της οικογένειάς σου και με φαγητό, ποτό, και μουσική το καθάρισμα θα γίνει παιχνίδι. Η γενναιοδωρία και το ζεστό σου πνεύμα θα εμπνεύσει τους άλλους να σε βοηθήσουν και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν. Επειδή σου αρέσει να είσαι το αφεντικό, μπορείς να αναθέσεις μια εργασία σε όλους και να ορίσεις μια συμβολική αμοιβή σε όποιον την κάνει καλά ή γρήγορα. Απλά θυμήσου να δώσεις το καλό παράδειγμα, αναλαμβάνοντας μια δύσκολη δουλειά και όχι να κάθεσαι και να δίνεις εντολές.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Εσύ, έτσι κι αλλιώς, είσαι το ζωντανό παράδειγμα της καθαριότητας, της τάξης και της οργάνωσης! Όταν ξεκινάς με τις δουλειές του σπιτιού, παθιάζεσαι τόσο που ξεχνάς να σταματήσεις. Μιας και δεν περιμένεις την άνοιξη για να τακτοποιήσεις και να καθαρίσεις, δώσε περισσότερο προσοχή στις ανάγκες του σώματός σου και βάλε ένα πρόγραμμα. Φάτε, όταν πρέπει και ξεκουράσου, όταν χρειάζεται. Μην αφήνεις την εργασία σου να σε απορροφά. Ίσως χρειάζεται να ξεκινήσεις και μια εναλλακτική θεραπεία ή συγκεκριμένη διατροφή.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Θέλεις το σπίτι σου όμορφο αλλά η αλήθεια είναι ότι βαριέσαι τις πολλές δουλειές γι' αυτό σκέψου ότι μόλις γίνει καθαρό και ευωδιαστό, ίσως είναι ευκαιρία να μετακινήσεις ή να αναδιατάξεις τα πράγματα ή τα έπιπλα για να βελτιώσεις την αισθητική του. Μπορείς να προσθέσεις έναν πίνακα ή καθρέφτη, να αγοράσεις λουλούδια ή ένα φυτό για να προσθέσεις μια πινελιά άνοιξης. Φρόντισε να συμμετέχει και το αγαπημένο σου πρόσωπο ή ένας κολλητός φίλος για να έχεις και μια δεύτερη γνώμη, αν χρειαστεί να αλλάξεις θέση σε κάτι και δεν μπορείς να αποφασίσεις που θα το βάλεις.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Εσύ, αν ξεκινήσεις, θα αρχίσεις να σκαλίζεις μέχρι να βρεις ό, τι είχες θάψει εδώ και κάτι χρόνια. Η πραγματική σου πρόκληση είναι το να πετάξεις οτιδήποτε έχει την παραμικρή αξία ή συναισθηματική για σένα σημασία. Με το πάσο σου. Δεν χρειάζεται να βιαστείς. Να θυμάσαι ότι η εκκαθάριση και ο καθαρισμός θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ενέργεια. Αν, όσο προχωράς, ξεθαφτούν μαζί και δυσάρεστες αναμνήσεις, άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να πλημμυρίσει από όλα τα συναισθήματα, πριν καταπιαστείς με κάτι άλλο.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Αν και προτιμάς να είσαι έξω και να χαίρεσαι τη φύση, πιθανόν να εκπλαγείς με τα πράγματα που θα ξεθάψεις, άμα ξεκινήσεις να καθαρίζεις, οπότε δες το σαν νέα περιπέτεια κι όχι δουλειά. Αντιμετώπισε ένα-ένα δωμάτιο σαν να είναι ένα καινούργιο έδαφος για να εξερευνήσεις και θεώρησε ότι όσο πιο τακτοποιημένο και καθαρό, γίνει τόσα περισσότερα θα βρεις. Μόλις φέρεις σε μια τάξη το σπίτι σου, είσαι ελεύθερος να βγεις έξω για μια ακόμη φορά, απαλλαγμένοςαπό το παρελθόν, τις ευθύνες και τις απαιτήσεις.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Ίσως κάθε χρόνο, την ίδια περίοδο να κάνεις γενική καθαριότητα στο σπίτι σου και να έχεις ένα σύστημα για το πώς θα γίνει, αν δεν έχεις κιόλας τελειώσει! Εστίασε περισσότερο στο πώς θα νιώσεις καλά και προστατευμένος μέσα σε αυτό. Είναι μια καλή ευκαιρία να ελέγξεις π.χ. το συναγερμό πυρκαγιάς, να κάνετε επισκευές που όλο τις αναβάλλεις λόγω έλλειψης χρόνου και να βεβαιωθείς ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Θυμήσου μόνο ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου κι ίσως πρέπει να προσλάβεις κάποιον ειδικό για κάτι πιο εξειδικευμένο.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Για να ξεκινήσεις να καθαρίζεις και να τακτοποιείς χρειάζεσαι ένα κίνητρο και σίγουρα θα το ευχαριστηθείς, αν το κάνεις μαζί με τους φίλους σου. Για να το πάρεις πιο ζεστά, επιχείρησε να φτιάξεις μια ομάδα μεταξύ σας που θα κάνετε από κοινού όλα τα σπίτια εκ περιτροπής. Επίσης, επίλεξε προϊόντα που ενδεχομένως ένα μέρος των χρημάτων της αγοράς τους να δωρίζεται σε μια κοινωνική οργάνωση, ώστε να έχεις και την αίσθηση ότι συνεισφέρεις ή οργάνωσε ένα μπαζάρ με τα πράγματα που θα μαζέψετε απ' όλα τα σπίτια και να τα δώσετε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Θα γίνει πιο ευχάριστο για σένα, αν το δεις σαν έναν τρόπο για να συνδεθείς με την πνευματική πλευρά σου. Ο καθαρισμός μπορεί να είναι μια ιερή πράξη, εφόσον προσεγγίζεται με τον κατάλληλο τρόπο και αν το συνδυάσεις με αυτόν της ψυχής σου, ίσως είναι έξτρα κίνητρο. Βάλε απαλή μουσική, καθάρισε το χώρο και το σώμα σου από άχρηστα, υλικά και συναισθηματικά, αρωμάτισέ τον, ανανέωσε ή άναψε κεριά και χρησιμοποίησε τη φαντασία σου για να μετατρέψεις, όχι μόνο το σπίτι, αλλά και τον κόσμο γύρω σου σε ένα πιο όμορφο μέρος.



astrology
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top