Καλοκαίρι θα πει...

0
Αναμνήσεις που σε κάνουν να βρίσκεις τη παιδική ανεμελιά ξανά.

Γέλιο, ιδρώτας, ένα κύμα που σκάει και λίγο λευκό κρασί και είναι καλοκαίρι. Καλοκαίρι, μια λέξη και εννέα γράμματα, χιλιάδες αναμνήσεις και άλλες που θα δημιουργηθούν στο μέλλον. Βγαίνει από το στόμα σου η λέξη καλοκαίρι και μυρίζει θάλασσα και ξαφνικά το σάλιο σου αποκτά γεύση παγωτό. Το μυαλό αρχίζει να φουρτουνιάζει, τι θα πει καλοκαίρι; Για εσένα τι σημαίνει αυτή η εποχή του χρόνου;

Είναι Άνοιξη, μιλάς με την παρέα σου, ψίθυροι ακούγονται: ''θα κάνουμε φέτος κάτι το καλοκαίρι;''. Πέφτουν ιδέες και ιδέες. Διαφωνίες, γέλια και το συναίσθημα της προσμονής γεννιέται μέσα σου ξανά.

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο διακοπές.
Καλοκαίρι θα πει να λερώνεις το μπλουζάκι σου από παγωτό και να τσακώνεσαι για το ποιος θα γεμίσει πάλι το μπουκάλι του νερού. Να περπατάς ξυπόλητος και να μην κοιμάσαι από τη ζέστη. Να ματώνεις τα πόδια σου από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Να παθαίνεις ψύξη από το air condition.
Μέχρι τώρα, φίλε αναγνώστη, θα αναρωτηθείς αν αυτό είναι το καλοκαίρι και που είναι τα ευχάριστα... Υπάρχουν! Όλα υπάρχουν...

Καλοκαίρι θα πει παρέες και ελευθερία... Θα τραγουδήσεις τη ζωή μέσα από μια συναυλία. Θα νιώσεις τις καλοκαιρινές μπόρες μέσα στο δρόμο χωρίς ομπρέλα και θα αισθανθείς την απελευθέρωση. Θα πας θερινό κινηματογράφο και θα χαθείς στη μεγάλη οθόνη. Θα πιεις μπύρα και κοκτέιλ και θα νιώσεις ένα ωραίο μούδιασμα στα χείλη σου.

''Καλοκαιρινά βράδια'' και δεν πάει τίποτα λάθος σε αυτή τη φράση. Νότες χάνονται στον αέρα από μια κιθάρα. Θα φιλοσοφήσεις εκείνα τα βράδια, τα λόγια αυτά θα εισβάλλουν στο μυαλό σου και θα βρουν θέση σε μια γωνία ξεχασμένη. Θα κολυμπήσεις μέσα σε σκοτεινά νερά και θα φοβάσαι μα έξω και μέσα σου μια φωτιά θα σιγοκαίει.

Μα τι να πεις για τους καλοκαιρινούς έρωτες... Βγαλμένοι από άλλη εποχή. Δάχτυλα μπλεγμένα, μυαλά μπερδεμένα και δυο κορμιά που βιώνουν ''κάτι''. Γεννήθηκαν σ' έναν τόπο και πέθαναν σε κάποιο πλοίο της επιστροφής. Μερικοί έμειναν στο χρόνο, λες και ακούς ένα παραμύθι.

Τι άλλο είσαι καλοκαίρι; Είσαι ένα νησάκι, μια βουτιά και κοχύλια στα χέρια. Είσαι ξεραμένο αλάτι στα χείλη. Είσαι τα βιβλία που διαβάσαμε σε αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία. Είσαι ένα διάλειμμα και μια νέα αρχή. Είσαι ο πάγος στον χρόνο.

Καλοκαίρι θα πει παιδικές αναμνήσεις. Χωριό, καρπούζι, ποδήλατο. Φωνές για να προσέχεις στη θάλασσα, κουβαδάκια και κάστρα. Χίλιες δυο αναμνήσεις που σε κάνουν να βρίσκεις τη παιδική ανεμελιά ξανά.

Καλοκαίρι θα πει να ηρεμείς. Να είσαι εκεί για εσένα και για τις απολαύσεις της ζωής. Να ζεις λίγο πιο μαγικά και ελεύθερα. Τίναξε για λίγο τον χειμώνα από πάνω σου. Έτσι, για να ερωτευτείς τη ζωή και πάλι από την αρχή.

enfo
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top