5 πράγματα να πεις μετά το πρώτο φιλί για να παιχτεί και δεύτερο

0
«το πολύ κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς»!

Το πρώτο φιλί είναι κάτι που περιμένουμε αγωνιωδώς να συμβεί με κάποιο καινούργιο άτομο που φλερτάρουμε. Πριν ακριβώς συμβεί, ίσως σκεφτόμαστε πώς φαινόμαστε, πώς στεκόμαστε, αν είμαστε μοιραία πιπινάκια κι άμα τα κάναμε όλα σωστά. Κι έρχεται η στιγμή που περιμέναμε, που είτε κρατήσει λίγα δευτερόλεπτα είτε κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου, θα έρθουμε αντιμέτωποι με το μετά. Όσοι δεν το έχουμε με τα λόγια, πάντα δυσκολευόμαστε με το να συντάξουμε μια πρόταση κι όσοι το έχουν με τα λόγια, κινδυνεύουν να γίνουν από μελό μέχρι και σαχλοί. Γι’ αυτό σήμερα θα δούμε 5 πράγματα που μπορούμε να πούμε ή να κάνουμε μετά από το πρώτο φιλί για να κάνουμε ό,τι μπορούμε να υπάρξει και δεύτερο.

1. Απολύτως τίποτα

Η επικοινωνία και η γλώσσα είναι κάτι ξεχωριστό στο ανθρώπινο είδος κι είναι ένας απ’ τους λόγους που είμαστε άνθρωποι, αλλά δεν είναι ανάγκη να τρώμε γλιστρίδα σε τέτοιες περιπτώσεις. Καμιά φορά η σιωπή κι ένα όμορφο χαμόγελο καλύπτουν οτιδήποτε θα μπορούσε το μυαλό μας να συντάξει και το στόμα μας να πει. Καμιά φορά η σιωπή είναι αρετή!

2. Ρίχνουμε το κωμικό μας να γελάσει και το κοινό

Όπως δεν είναι ανάγκη να μιλάμε πάντα, δεν είναι ανάγκη να μιλάμε και πάντα σοβαρά. Μπορούμε να κάνουμε και κανένα αστειάκι να ελαφρύνει το κλίμα και σκάσει και κανένα χαμόγελο το αίσθημα. Δεν ξέρω για ‘σας αλλά το να βλέπεις το ταίρι σου να χαμογελά ή και να γελά, είναι για πολλούς και πολλές απ’ τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο, άρα γιατί να μην το προκαλέσουμε οι ίδιοι; Δείχνουμε ταυτόχρονα ότι έχουμε την κωμωδία στο πετσί μας και μαζί μας θα περνάνε δυο φορές καλά!

3. Έχουμε μάτια για να βλέπουμε αλλά και για να μιλάμε

Ο Μάρκος Βαμβακάρης μια φορά τραγούδησε «τα ματόκλαδα σου λάμπουν βρε σαν τα λούλουδα του κάμπου» κι αν δεν εμπιστευτούμε τους ρεμπέτες ποιους θα εμπιστευτούμε; Τα μάτια μας, πολλές φορές, έχουν δική τους προσωπικότητα, ακόμα και δική τους βούληση, θα έλεγε κανείς, όταν μιλάμε για ερωτικά. Επίσης σε πιο πρόσφατο άσμα ακούσαμε και λικνιστήκαμε σαν φίδια «μια ματιά σου μόνο φτάνει αεροπλάνο να με κάνει», μας τα λένε δηλαδή ανοιχτά κι εμείς πνιγόμαστε σ’ ένα ποτήρι νερό. Πριν βγάλουμε τα ματάκια μας ερωτύλοι μου, ας καρφώσουμε 2-3 ματιές φλογερές να δείξουμε το ποιόν μας.

4. Μπορούμε να κάνουμε διορθώσεις

Σε κανένα δεν αρέσει να του προσβάλουν το φιλί, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε με όμορφο κι ευγενικό τρόπο να εισηγηθούμε μια αλλαγή. Προσοχή! Δεν προσβάλουμε κανέναν και καμιά και πάντα σιγουρευόμαστε ότι δεν παρεξηγηθήκαμε. Από τέτοιες καταστάσεις μπορεί να δημιουργηθούν ανασφάλειες στο ταίρι μας κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να δημιουργούμε ποτέ σε άλλο άτομο. Θα το πάρουμε λίγο στο αστείο και λίγο στο ρομαντικό κλείνοντας την εισήγησή μας με ένα περιποιημένο «η εξάσκηση πάντα φέρνει τη βελτίωση» ή κάτι ανάλογο τελοσπάντων.

5. Το αναμενόμενο

Τι έρχεται μετά από το πρώτο φιλί; Το δεύτερο. Μην το σκεφτείτε καν! Αφού εκεί θέλουμε να καταλήξουμε, άμα το πρώτο τελειώσει αισίως, πάρτε φόρα και φυτέψτε και το δεύτερο και το τρίτο. Ζούμε σε εποχές γρήγορες που νιώθουμε τη ζωή να μάς προσπερνά και να μας αφήνει να φάμε τη σκόνη της, γιατί να έχουμε ενδοιασμούς για ένα φιλί; Φιληθείτε κι αγαπηθείτε γιατί χανόμαστε!


Κλείνοντας, να υπενθυμίσω ότι το φιλί είναι η πιο απλή και η πιο όμορφη πράξη ανάμεσα σε δύο άτομα. Είναι ο πιο αγνός τρόπος για να δείξεις την έλξη που νιώθεις. Συνήθως τέτοιες πράξεις, όταν τις σκεφτόμαστε και τις αναλύουμε πολύ, χάνουν την αξία τους, γι’ αυτό κάνουμε ό,τι νιώθουμε χωρίς πολλά πολλά. Δεν είναι ανάγκη να χαλάσουμε τη στιγμή με πολλά λόγια ή πολλές σκέψεις! Αν έχουμε το σωστό άτομο απέναντί μας όλα θα πάνε ρολόι. Ζούμε στο παρόν, ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον κι όπως λένε στο μικρό νησάκι απ’ όπου κατάγομαι «το πολύ κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς»!

Σμαράγδα Σαββίδου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top