Ζήσε το τώρα, μην αναβάλλεις τίποτα για αργότερα!

0
το μεγαλείο που λέγεται Ζωή.

Η ζωή είναι ένα τεράστιο δώρο. Ας την εκτιμήσουμε. Ας τη ζήσουμε!

Τα δυσάρεστα δύσκολα και σκληρά γεγονότα που τον τελευταίο καιρό κατακλύζουν την καθημερινότητά μας κάνουν όλο και περισσότερο επιτακτική την ανάγκη μας να εκτιμήσουμε την αξία της ζωής.
Είμαστε τυχεροί που ζούμε, που αναπνέουμε, που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε απλά πράγματα τα οποία μας δίνουν χαρά και γεμίζουν την ψυχή μας ηρεμία, αγαλλίαση, ευτυχία. Σε αυτά οφείλουμε να εστιάσουμε και στο τέλος θα διαπιστώσουμε πως μόνο αυτά αξίζουν! Μόνο αυτά χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Πολλές είναι οι φορές που η ίδια η ζωή μάς έχει δείξει πως μέσα σε μια στιγμή, σε λίγες ώρες ή λεπτά έρχονται τα πάνω κάτω και όλα ανατρέπονται. Φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες, τροχαία ατυχήματα, αρρώστιες. Όλα μπορούν να χαθούν μέσα σε μια στιγμή και όσα θεωρούσαμε δεδομένα να μην υπάρχουν πλέον στη ζωή μας.
Γι’ αυτό ας μην γκρινιάζουμε που δεν έχουμε λεφτά, που είμαστε μόνοι, που δεν έχουμε σύντροφο, ή που δεν μπορούμε να πάμε διακοπές.

Όλα θα γίνουν κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα δεν έχει σημασία. Γιατί το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς, σωματικά και ψυχικά. Πατώντας σε αυτή τη σταθερά μπορούμε όλα να τα καταφέρουμε. Είμαστε ζωντανοί. Ζούμε. Και μόνο για αυτό πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Τα παντρεμένα ζευγάρια να χαίρονται και να αγαπούν με την ψυχή τους ο ένας τον άλλο και να κάνουν το παν για τα παιδιά τους. Να τους δείχνουν αγάπη και τρυφερότητα, να τα μεγαλώνουν με αξίες γιατί ποιος ξέρει μπορεί να συμβεί η κακιά στιγμή η φονική καταιγίδα και να σου πάρει το παιδί σου μέσα από τα χέρια σου, από την αγκαλιά σου…

Ας ζήσουμε το τώρα, τη στιγμή, ας μην αναβάλουμε τίποτα για αργότερα. Δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει αυτό το αύριο, το μέλλον. Μπορεί να κρύβει όμορφες στιγμές αλλά μπορεί και να κρύβει λύπες, ζόρια, δυσκολίες, αγωνίες και απώλειες. Ας μην διστάζουμε να τολμήσουμε, να ρισκάρουμε! Να κάνουμε πράγματα διαφορετικά, να εστιάσουμε σε ό,τι δίνει πληρότητα στο είναι μας. Για μια φορά ας μην βάλουμε πρέπει, όρια και περιορισμούς σε ό,τι μας κάνει ευτυχισμένους, σε ό,τι μας χαλαρώνει και μας ξεκουράζει.

Ας μην δώσουμε την παραμικρή σημασία στο τι θα πουν οι άλλοι. Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε τους άλλους, παίρνουμε μόνοι μας το δικαίωμα αυτό και γινόμαστε κριτές των πάντων και όταν έρθει η σειρά μας να μας κρίνουν γινόμαστε θηρία ανήμερα, θέλουμε να τους κατασπαράξουμε όλους.

Ας τολμήσουμε να πάμε μία φορά μόνοι μας διακοπές, ας μην γκρινιάζουμε που δεν έχουμε κάποιον να μας συνοδεύσει. Θα περάσουμε ωραία. Και ξέρετε γιατί; Γιατί θα κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, έχουμε ανάγκη εκείνη τη στιγμή.
Έστω κι αν αυτό είναι να κοιτάζουμε τη θάλασσα, να περπατάμε και να συναντάμε μπροστά μας το ηλιοβασίλεμα. Να φάμε σε ένα ωραίο ταβερνάκι ή να είμαστε στη θάλασσα και να πιάσει βροχή.

Όμορφες στιγμές που αξίζει να τις ζούμε, που πολλές φορές ο φόβος ή οι ανασφάλειές μας μάς περιορίζουν να δούμε καθαρά το δώρο που λέγεται ζωή. Που είναι δημιουργημένη από μικρές στιγμές-θαύματα που μας ωθούν στο να περνάμε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό μας και να αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο που λέγεται Ζωή.

Έλια Κουρή
ewoman
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top