Πως γίνεται η πρώτη επαφή των ζωδίων με την θάλασσα!

0
πρώτη επαφή με το καλοκαίρι και ιδιαίτερα με την θάλασσα;

Κάθεσαι στην παραλία και χαζολογάς παρατηρώντας όποιον πάει να μπει στην θάλασσα. Βλέπεις ότι ο καθένας συμπεριφέρεται διαφορετικά, έχει διαφορετικό τρόπο, πολλές φόρες τελείως διαμετρικό από άλλους, μπαίνοντας στη θάλασσα. Αυτή η διαφορετική προσέγγιση του υγρού στοιχείου σε βάζει σε σκέψεις. Η περιέργεια σου εξάπτεται, διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικός τρόπος που μπαίνουν στη θάλασσα! Τι τρέχει; Μήπως τα ζώδια βάλανε την ουρίτσα τους; Να προσπαθήσουμε με την βοήθεια της Αστρολογίας να λύσουμε το μυστήριο και να αποκωδικοποιήσουμε τις συμπεριφορές;



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Σωστά θα είχες μαντέψει αν θεώρησες ότι ο τύπος που κοίταζε γύρω του να βρει που υπάρχουν θαλάσσια σπορ ότι είναι Κριός. Όταν τα εντόπισε, πήγε εκεί, και προτίμησε να κάνει θαλάσσιο σκι, μονοπέδιλο βέβαια και άρχισε τις φιγούρες και σλάλομ. Όταν τέλειωσε μ’ αυτό, έψαξε να βρει από πού θα μπορούσε να κάνει μια μεγαλοπρεπή βουτιά. Για καλή του τύχη, υπήρχε μια προβλήτα όπου σκαρφάλωσε, και αφού φρόντισε να κάνει κάποιες κινήσεις γυμναστικής ώστε να τραβήξει τα βλέμματα του κοινού του, όπως το θεωρούσε, πήρε φόρα και έκανε μια ωραία βουτιά με μιάμιση τούμπα στον αέρα.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ταύρος ήταν εκείνος που πήγαινε αργά-αργά προς το νερό, άρχισε να μπαίνει με το πάσο του, πρώτα το ένα ποδαράκι, μετά το άλλο, θα δει αν είναι κρύο, ενώ ο Κριός ήταν ήδη μισή ώρα μέσα στην θάλασσα, στα βαθειά και του φώναζε, τότε αποφάσισε να μπει. Αφού έκανε κάποιες απλωτές βαριεστημένα, γύρισε ανάσκελα και έμεινε ακίνητος. Φαίνεται όμως ότι η θάλασσα και ο καθαρός αέρας του άνοιξε τον όρεξη, αλλιώς δεν εξηγείται πως βγαίνοντας από το νερό, κατευθύνθηκε γραμμή προς την ωραία ψαροταβέρνα που ήταν στην παραλία.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Η μια πλευρά αυτού που έβλεπες να διστάζει του έλεγε να βουτήξει, ενώ η άλλη να κάτσει στον ήλιο, ήταν τόσο εμφανής ο δισταγμός του που έκοβες το κεφάλι σου ότι είναι Δίδυμος. Πήγες κοντά του να τον παρατηρήσεις και τον είδες να παίρνει μια μπάλα και απευθυνόμενος σε κάποιον που φάνηκε ότι ήταν γνωστός του, του φώναξε: Περίμενε με να μπω στη θάλασσα να σου πω που ήταν χτες και τι έκανε η ξαδέρφη σου! Λέτε να του αρέσει το κουτσομπολιό; Μπα! Δεν το πιστεύω, παρεξήγηση!



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Πως τον ψυχολόγησες ότι είναι Καρκίνος ο Τύπος που έλεγε στο φίλο του που καθόταν στην άμμο: Αχ, την λατρεύω την θάλασσα. Είναι σαν μια μάνουλα που πέφτεις στην αγκαλιά της και σε δέχεται στοργικά! Τέτοιους συνειρμούς μόνο ένας Καρκίνος θα μπορούσε να κάνει. Ακούς στη συνέχεια να λέει, ότι το καλοκαίρι και η θάλασσα προσφέρονται ιδιαιτέρα για να συναντήσεις το ιδανικό ταίρι που θα του έχουν δημιουργηθεί παρόμοιε συναισθήματα και θα έχει τις ίδιες ευαισθησίες. Ε, πάει τέλειωσε, αυτός θέλει, αν μπορεί, να φύγει παντρεμένος από την παραλία! Μπορεί έτσι συνεπαρμένος να μην μπήκε καν στο νερό!



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Σχεδόν ακούς τις σκέψεις αυτού που εμφανίστηκε με περίσσια μεγαλοπρέπεια στο βάδισμα, φορούσε ένα εντυπωσιακό μαγιό που έκανε μπαμ ότι ήταν ολοκαίνουργιο από το αμπελάκι που «ξέχασε» να βγάλει ο νεοφερμένος. Πηρέ μια πόζα, έβγαλε αργά-αργά τα επίσης ολοκαίνουργια σινιέ γυαλιά του και ετοιμάστηκε να μπει στη θάλασσα, ψάχνοντας γύρω τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, άραγε από τον βατήρα, με κάποια εντυπωσιακή βουτιά, την οποία ασφαλώς και θα έκανε άψογα. Πως αλλιώς θα την επιχειρούσε, ή να πάρει ένα τζετ σκι, που κάνει και φασαρία; Λέων σίγουρα! Αμφιβάλλεις;



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Γυρίζει και λέει ο Παρθένος στην παρέα του, γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Τι είναι αυτό μέσα στη θάλασσα που μαυρίζει; Βρωμιά; Άκουσα ότι η θάλασσα έχει πλαγκτόν αλλά και ότι με το αλάτι, το ιώδιο και τα ιχνοστοιχεία είναι αυτοκαθαριζόμενη. Όμως άλλη χάρη έχει η πισίνα με την καθαρή μυρωδιά της χλωρίνης που είσαι βέβαιος για την καθαριότητα και την ασφάλεια της. Ας δούμε και τι κάνουν οι άλλοι και αποφασίζουμε. Λέτε να την γλυτώσουμε από τα κολοβακτηρίδια και τα σαπρόφυτα; Καλά ντε, μη σπρώχνεις.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Αυτός που καθόταν σκεπτικός και αναρωτιόταν σαν τον Άμλετ, να μπει ή να μην μπει, Ζυγός δεν σου φαινόταν απ’ την πρώτη στιγμή; Ιδού και η απορία η δική σου! Όμως λύθηκε αυτόματα όταν τον είδες μια να πιάνει το αντηλιακό και να κάθεται να μαυρίσει και μια να πηγαίνει προς τη θάλασσα και πάλι να γυρίζει πίσω. Βέβαια προτίμησε την ηλιοθεραπεία για να αποκτήσει εκείνο το εντυπωσιακά μπρονζέ χρώμα που θα έκανε τους άλλους να ζηλέψουν την τόσο ωραία του εμφάνιση! Μα, να κοιτάζει γύρω και να μην βλέπει ούτε έναν καθρέφτη!



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Τον κατάλαβες από το βλέμμα το γεμάτο αυτοπεποίθηση και αυθάδεια τον Σκορπιό που απολάμβανε την απεραντοσύνη, τον αχανή ορίζοντα, τη θάλασσα και ταυτόχρονα, με χειρουργική σχολαστικότητα αξιολογούσε τα πιθανά θηράματα του. Βέβαια πρώτα έδωσε την παράσταση του, κάτι με γυμναστική, κάτι με ρακέτες, κάτι με κολύμπι, για να προκαλέσει το ενδιαφέρον και να επιλέξει τον στόχο του από τις ενδιαφερόμενα υποψήφια θύματα. Πάντως στο σόου που έδωσε, οι βουτιές ήταν το φόρτε του, και να δεις που πιάσαν τόπο!



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Έχεις σπουδάσει Ψυχολογία ή σε βοήθησαν απλώς οι αστρολογικές σου γνώσεις, όταν χαρακτήρισες Τοξότη εκείνον τον αεικίνητο και πάντα βιαστικό σαματατζή που παροτρύνε την παρέα του να μπουν στη θάλασσα, να παίξουν, να κουβεντιάσουν, να καλαμπουρίσουν, να κάνουν ότι τους κατέβει. Ήταν η κινητήριος δύναμη που έδινε τον ρυθμό της διασκέδασης. Ήταν η ψυχή της παρέας! Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν τους ξεσήκωσε για να πάνε για κοκτέιλ επειδή λέει ότι σώνει και καλά, όλη η δράση και η διασκέδαση πρέπει να επιστεγάζονται έτσι.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Αυτός που ξίνισε τα μούτρα και γκρίνιαζε ότι δεν ήταν και η καλλίτερη και αξιοπρεπέστερη κοσμική πλαζ, σίγουρα ήταν Αιγόκερως. Δεν του ξέφυγε και σχολίασε ότι οι περισσότεροι της καλής κοινωνίας δεν ήταν μέσα στην θάλασσα. Μήπως με την παρέα του να διάλεγαν ένα μέρος μακριά από την πλέμπα, μήπως να νοίκιαζαν ένα κρις κραφτ για να πάνε λίγο πιο απόμερα και καθαρά, να δείχνανε ότι είναι αξιοπρεπείς και ότι έχουν και την οικονομική δυνατότητα; Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει! Τα άκουσες και χάρηκες που ένας ψηλομύτης Αιγόκερως θα σου άδειαζε τη γωνιά.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Ο οικολόγος που μπήκε στη θάλασσα, έβαλε τις φωνές και χάλασε τον κόσμο για τα πλαστικά μπουκάλια και τις σακούλες που βρήκε, τι άλλο θα ήταν από Υδροχόος; Μάλιστα Και οικολόγος και Υδροχόος, αυτά συνήθως πάνε πακέτο. Πήρε φόρα και ανέλαβε την ακτιβιστική του δράση, κάνοντας κήρυγμα στους λουομένους για την ανάγκη καθαρής θάλασσας και γιαλού. Όταν τους ξεσήκωσε να μαζέψουν όποια σκουπίδια «ξέχασαν» γύρω τους τον παραδέχτηκες, ιδίως όταν στόλισε κατάλληλα αυτούς που άφησαν πίσω τους τα ίχνη της παραμονής τους στην παραλία.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Σου φάνηκε λίγο χαζεμένο και χαζοχαρούμενο, επομένως το χαρακτήρισες Ψαράκι, όταν το άκουσες να παραμιλήσει για την ομορφιά της απεραντοσύνης της θάλασσας, τις ρομαντικές εξάρσεις που εξέφρασε, το χαμένο ύφος, όταν έψαχνε την παρέα του. Μόνο ένα ψαράκι θα έδειχνε τέτοια παιδικότητα όταν μπήκε στο νερό κατενθουσιασμένο. Κα να παιχνιδάκια και να φωνούλες και πλατσουρίσματα. Αιωνίως ανήλικο το ψαράκι, ανεξάρτητα από όποια ηλικία γράφει η ταυτότητα του και η θάλασσα είναι ο καταλύτης που απελευθερώνει το παιδί μέσα του.. Ιχθύες αεί παίδες που θα έλεγαν οι αρχαίοι!



Μιράντα Βασιλείου
zwdia24

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top