Ο Φόβος της Δέσμευσης και τα 12 Ζώδια

0
πώς μπορείς να χειριστείς μία τέτοια κατάσταση;

Δεν είμαι εγώ για σχέση, δεν θέλω να δίνω λογαριασμό πουθενά το πού πάω και τι κάνω, δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να ξυπνάς το πρωί και να νιώθεις ελεύθερος, ότι είσαι μόνο για την πάρτη σου, στις σχέσεις νιώθω ότι καταπιέζομαι, ότι χάνω τον εαυτό μου! Σίγουρα έχεις ακούσει (είτε και έχεις πει) τις παραπάνω φράσεις, οι οποίες ναι μεν μπορεί να εκφράζουν την απροθυμία για δημιουργία σχέσης, στην πραγματικότητα όμως αποτελούν μία ανάγκη του ανθρώπου να «δικαιολογήσει» μέσα του, αυτό που πραγματικά φοβάται να κάνει ... του να δεσμευτεί!



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Ο ατρόμητος Κριός ποτέ δεν θα παραδεχθεί ότι φοβάται την δέσμευση, πολύ εύκολα όμως θα βρίσκει τον τρόπο να «αντιδρά» όταν μία σχέση αρχίζει να γίνεται στενού τύπου! Δύσκολα μπορεί να αποχωριστεί το «εγώ» και να λειτουργήσει με βάση το «εμείς» , ενώ ο φόβος της δέσμευσης συνήθως του εκδηλώνεται, με το να χάνει εύκολα και γρήγορα τον ενθουσιασμό του και να έχει στο ενεργητικότητα αρκετές σχέσεις σύντομης διάρκειας!



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ο Ταύρος είναι άτομο για σχέση, θέλει την συντροφικότητα όμως την έχει και πολύ ψηλά, γεγονός που δεν τον αφήνει εύκολα να εμπιστευτεί γρήγορα κάποιο άτομο! Ο φόβος της δέσμευσης του εκδηλώνεται τις περιόδους της ζωής του όπου μπορεί να περνά μία ερωτική ή και οικονομική απογοήτευση! Θα μου πεις τι ρόλο παίζει το οικονομικό στην δέσμευση! Ο Ταύρος είναι της άποψης πως αν δεν έχεις την άνεση του χρήματος τότε δεν μπορείς να χαρείς και μία σχέση!



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Ελεύθερο και προοδευτικό πνεύμα από την φύση του ο Δίδυμος φοβάται μην χάσει την ανεξαρτησία του αλλά και την επιθυμία του να γνωρίζει κόσμο, να βγαίνει με τους φίλους του, να φλερτάρει όπου και όπως θέλει. Ο φόβος του είναι ότι μέσα σε μία σχέση οι συνθήκες μπορεί να τον αναγκάζουν να μην παίρνει μόνος του τις αποφάσεις για τη ζωή του και αυτό τον κάνει να χάνει κάθε ενθουσιασμό.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Ο Καρκίνος αγαπά την οικογένεια, την συντροφικότητα και είναι το ζώδιο που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την αγάπη αλλά και την οικειότητα και το «μαζί» με το άτομο που έχει στην καρδιά του! Τα παιδικά του βιώματα – ιδιαίτερα αν είναι τραυματικά – πολλές φορές του γεννούν ανασφάλειες όπου τον κάνουν να φοβάται την δέσμευση, γιατί ο πιο βαθύτερος φόβος του είναι να μην χάσει αυτόν/αυτήν που αγαπά.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Ο Λέοντας θέλει να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για αυτό και κάνει μόνο σχέσεις, δεν επιθυμεί τις ελεύθερες σχέσεις γιατί θέλει την προσήλωση του ατόμου που ποθεί! Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν φοβάται την δέσμευση, και θα τον καταλάβεις ότι έχει δυσκολία να δεσμευτεί όταν βλέπεις συχνές αλλαγές συντρόφων σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο φόβος του τις περισσότερες φορές υπάρχει λόγω ότι έχει πληγωθεί ο εγωισμός του σε παρελθόντα χρόνο!



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Τοποθετεί την σχέση πολύ ψηλά ο Παρθένος, όμως θεωρεί ότι είναι και κάτι το άπιαστο γιατί δεν μπορεί να βρεθεί το άτομο που θα πληροί τις προδιαγραφές που ο ίδιος θέλει να για να έχει κάτι μόνιμο! Η δέσμευση τον φοβίζει της περιόδους που ο ίδιος έχει περάσει ήδη από έναν χωρισμό και έχει βάλει ως προτεραιότητά του την εργασία του! Φοβάται ότι η σχέση θέλει χρόνο και πολλή δουλειά και ότι αναγκαστικά θα αφήσει πράγματα πίσω.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Ο Ζυγός είναι ένας άνθρωπος που έχει τις προσωπικές του ανασφάλειες και αδυναμίες, όμως περισσότερο τα έχει με τον ίδιο του τον εαυτό παρά με το άτομο που έχει δίπλα του! Επιθυμεί την συντροφικότητα ή και το γάμο, όμως στα πιο νεαρά του χρόνια διψά τόσο πολύ για έρωτα και εμπειρίες και του είναι τόσο «ευκολάκι» του να ερωτεύεται όπου ναι η δέσμευση δεν είναι η προτεραιότητά του! Η δίψα του για επιβεβαίωση, αλλά και οι ναρκισσιστικές του διαθέσεις τον κάνουν συχνά να έχει το φόβο δέσμευσης!



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που θέλει να δεσμεύεται, όμως είναι των άκρων ... Μπορεί να τον δεις για πολλά χρόνια δοσμένο απόλυτα σε μία σχέση και μετά να περνά μία πολύ μεγάλη περίοδο μοναξιάς και απροθυμίας να δεσμευτεί! Ο Σκορπιός δεν ξεπερνά εύκολα, έτσι όταν στιγματιστεί ψυχολογικά από έναν μεγάλο έρωτα, ή ακόμα και αν προδοθεί του είναι δύσκολο να πάει γρήγορα παρακάτω και να ξεκινήσει κάτι καινούργιο!



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Ο Τοξότης είναι συλλέκτης εμπειριών στα ερωτικά του! Επιθυμεί να είναι ελεύθερος και να γνωρίζει κόσμο, να ερωτεύεται και να μπορεί ότι του γυαλίσει να το ευχαριστηθεί! Ο φόβος του είναι μην χάσει την αυτονομία του, ή μην προσπαθήσει το ταίρι του να του κόψει τις αγαπημένες συνήθειες και δραστηριότητές του, γεγονός που θα τον κάνει να μην νιώθει πλέον ο ίδιος!



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Όταν ο Αιγόκερως είναι δοσμένος στην καριέρα του, στους στόχους και στις φιλοδοξίες του δεν βλέπει τίποτα παραπάνω πέραν από την μύτη του ... Σε αυτές τις περιπτώσεις αποφεύγει την δέσμευση, όχι όμως τόσο πολύ γιατί την φοβάται, όσο γιατί θεωρεί ότι κάθε πράγμα είναι στον καιρό του! Οι περιπτώσεις Αιγόκερων που αποφεύγουν λόγο φόβου την δέσμευση είναι αυτοί που έχουν μεγαλώσει σε πολύ αυστηρά και κυριαρχικά οικογενειακά περιβάλλοντα.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Ο φιλελεύθερος, επαναστάτης του ζωδιακού, μόνιμα λέει πως δεν θέλει σχέση, μόνιμα θα τον δεις όμως μπλεγμένο σε σχέση ... Το μάθαμε το ποιηματάκι του ότι δεν θέλει να παραδέχεται ούτε στον εαυτό του ότι είναι «μαζί» με έναν άνθρωπο! Γιατί τέτοια φοβία όμως; Τις περισσότερες φορές από προβλήματα που έχει ο ίδιος με τον εαυτό του, εξαιτίας των εμπειριών του (οικογενειακών ή και προσωπικών), ενώ συχνά παρατηρούμε τον Υδροχόο να αρνείται να θέλει να μεγαλώσει και να αναλάβει ευθύνες!



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Δύσκολα θα συναντήσεις έναν Ιχθύ που θα σου πει ότι δεν θέλει σχέση ή ότι τον τρομάζει η δέσμευση ... Μόνιμα επιζητά την ζεστασιά, την συντροφικότητα και το εμείς οι δύο σαν ένα... Έλα μου ντε όμως όπου και αυτός με την σειρά του περνά άστατες περιόδους που τον φοβίζει το δέσιμο μίας σχέσης έστω και αν δεν το παραδέχεται ... Αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές γιατί δεν έχει ξεπεράσει κάποια ιστορία του παρελθόντος.



oroskopos

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top