Με αυτούς τους τρόπους το ένστικτό μας προσπαθεί να μας προφυλάξει ή να μας ενθαρρύνει!

0
Ακόμη και σε αυτούς που δεν του δίνουν σημασία και ακούν την λογική.

Το ένστικτό μας είναι ένας νοητός «φύλακας» άγγελος που βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό μας! Ακόμη και σε αυτούς που δεν του δίνουν σημασία και ακούν τη φωνή της λογικής, εκείνο συνεχίζει να τους στέλνει σημάδια που απλώς, δεν είναι σε θέση να ακούσουν.

Αν όμως γνώριζαν τους τρόπους με τους οποίος αυτή η ανώτερη δύναμη προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους, θα ήταν σε θέση να αποφύγουν πολλά εμπόδια και προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, στο κείμενο που ακολουθεί, σου αποκαλύπτουμε και τους εννέα συνηθέστερους τρόπους, με τους οποίους το ένστικτο μας στέλνει τα δικά του μηνύματα!

1. Μέσω της μυρωδιάς

Δεν είναι λίγες οι φορές που άσχημα γεγονότα έχουν συνδεθεί με ενοχλητικές μυρωδιές! Κι όμως, μπορεί να φαίνεται απίθανο, αλλά αρκεί να σκεφτείς πόσες δασικές εκτάσεις έχουν καταφέρει να σωθούν από κάποια πυρκαγιά, ακριβώς επειδή κάποιος έτυχε να έχει λίγο πιο οξυμένη όσφρηση και μεγαλύτερη παρατηρητικότητα.

2. Αντικείμενα που έχουν χαθεί

Αλήθεια, πόσες φορές σου έχει τύχει να ψάχνεις κάτι που έχεις χάσει για καιρό και τελικά να το βρίσκεις την πιο άσχετη στιγμή, όταν πια δεν το χρειάζεσαι; Κανείς δεν είπε πως το ένστικτό μας είναι... τέλειο, αλλά έστω και αργά, πάντα κάνει τη δουλειά του και μας οδηγεί μέσα από τα πιο απίθανα μονοπάτια, σε αντικείμενα ή και... ανθρώπους που έχουμε να δούμε καιρό.

3. Μας υπενθυμίζει το παρελθόν

Και με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να μας θυμίσει λάθη που έχουμε κάνει, ώστε να μην χρειαστεί να τα επαναλάβουμε. Με άλλα λόγια, το ίδιο μας το ένστικτο γίνεται ο «καλός φίλος» που μας τα έλεγε, αλλά εμείς επιλέξαμε να μην τον ακούσουμε.

4. «Σπέρνει» την αμφιβολία

Την «καλή» αμφιβολία και όχι εκείνη που υποτιμά τον εαυτό μας. Προσπαθεί να μας βάλει «ψύλλους» στα αφτιά για μία σοβαρή απόφαση που σκοπεύουμε να πάρουμε, για ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο που έχουμε στα σκαριά. Έτσι, μας βοηθάει να αποφύγουμε καταστάσεις που στο τέλος θα μας πλήγωναν.

5. Μπαίνουν στα όνειρά μας

Είτε με τη μορφή κάποιου προσώπου, για το οποίο τρέφουμε βαθιά συναισθήματα, είτε μέσω ενός τοπίου που μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς. Αυτό συμβαίνει συνήθως, όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην πραγματική ζωή και το ασυνείδητο, αναζητά καταφύγιο για να «ξεκουραστεί» από τις σκέψεις.

6. Μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα

Μερικές φορές, ενώ έχει συμβεί κάτι αμελητέο και θεωρητικά ακίνδυνο, το μυαλό μας τείνει να σκέφτεται το χειρότερο δυνατό σενάριο, σχετικά με την εξέλιξη των πραγμάτων. Ναι, μπορεί αυτά που σκεφτόμαστε να θυμίζουν σενάριο σε sci fi ταινία, όμως η ζωή είναι αρκετά απρόβλεπτη και εμείς το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσέχουμε πολύ.

7. Η τακτική του Deja Vu

Όχι, δεν αναφερόμαστε στο δημοφιλές τραγούδι της Beyonce, αλλά σε αυτό το «παιχνίδι» του μυαλού, που είμαστε σίγουροι πως κάπως, κάπου, κάποτε, έχουμε ξαναζήσει την ίδια κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αν υπάρχει προηγούμενη ή επόμενη ζωή, όμως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως η κατάσταση που «κάτι σου θυμίζει», μάλλον έχει πολλά κοινά με μία άσχημη ανάμνηση, που έχει αποθηκευτεί στα «συρτάρια» του μυαλού.

8. Απρόσμενες ανατριχίλες και τρέμουλο

Ή καλύτερα, όπως λένε και οι Αμερικάνοι «we got the creeps». Αυτές οι παράξενες ανατριχίλες που μας διαπερνούν, όταν βιώνουμε σε έντονο βαθμό το αίσθημα της απειλής και το σώμα μας ανοίγει τις... κεραίες και το ραντάρ, για να καταλάβει τι είναι αυτό που του προκαλεί τρόμο. Είναι αυτή η παράξενη αίσθηση, που μας κάνει να κοιτάμε πίσω μας όταν περπατάμε σε έναν σκοτεινό δρόμο μόνοι ή όταν βρισκόμαστε για πρώτη φορά σε μία ξένη χώρα. Μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό, ωστόσο δεν προμηνύει όλες τις φορές κάτι κακό.

9. Προκαλεί.... απίθανες συναντήσεις

Πόσες φορές έχεις πει «Αν δεν είχα πάει από εκεί προς τα εκεί, δεν θα συναντούσα τον τάδε...»; Σίγουρα εκατοντάδες! Ήξερες όμως πως αυτός που παρακινεί τις συγκεκριμένες συναντήσεις δεν είναι κανένας άλλος εκτός από το ένστικτό σου; Ας ελπίσουμε μόνο, πως όλες αυτές οι περίπου προσχεδιασμένες συναντήσεις, θα οδηγήσουν σε μία απροσδόκητη αλλά ευχάριστη συνάντηση και όχι, σε δύο... γνωστούς που παριστάνουν τους άγνωστους.

astrology
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top