Τα ζώδια αγαπάνε το σινεμά!

0
Ποιες ταινίες επιλέγουν να δουν;

Υπάρχουν ταινίες για όλα τα γούστα τίποτα δεν λείπει από την γκάμα, γι αυτό υπάρχει το περιθώριο της επιλογής η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο θεατής. Τα ζώδια της γης θέλουν αντικειμενικότητα, αληθοφάνεια, ουσία, και συνήθως αναζητούν ένα πρακτικό αποτέλεσμα. Οι χαρακτήρες τις φωτιάς θέλουν πάθος, δύναμη, νίκη, τον πρωταγωνιστή τον θέλουν δυναμικό με τόλμη, ικανό να φτάσει στα άκρα. Τα ζώδια του αέρα αναζητάνε ένας είδος εγκεφαλικής και συναισθηματικής διέγερσης. Οι προσωπικότητες που έχουν το στοιχείο του νερού ταυτίζονται και αφήνουν την πλοκή να παρασύρει τον εσωτερικό τους κόσμο.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Αγαπάει τον κινηματογράφο ένας Κριός, τον εξιτάρει η μεγάλη οθόνη, ωστόσο τις περισσότερες φορές δεν βολεύεται στη θέση που θα καθίσει . Την ταινία που θα δει τη θέλει με ένταση τόσο στην υπόθεση της όσο και στη δράση της , περιμένει ένα καλό και επιτυχημένο συνδυασμό σεναρίου και σκηνοθεσίας. Ένας Κριός είναι αρκετά απαιτητικός, δεν του αρέσει η μυθοπλασία ή τα υπερβολικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Θέλει ρεαλισμό και σασπένς για να μπορεί διατηρεί το ενδιαφέρον του και να μην αρχίσει να χασμουριέται, επειδή ο τρόπος που κάθεται είναι συνήθως ξαπλωτός πολύ εύκολα μπορεί να τον πάρει το ύπνος. Ταινίες δράσης λοιπόν προτιμάει ένας Κριός, καλογυρισμένες, το θέλει και το εφέ του για να εντυπωσιαστεί.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ο Ταύρος δεν αγαπάει τις ταινίες με πολύ γρήγορη δράση και κίνηση, όταν οι διάλογοι είναι γρήγοροι συνήθως δεν προλαβαίνει να διαβάσει τις προτάσεις. Όταν ο πρωταγωνιστής τρέχει διαρκώς, πολεμάει, πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα, μιλάει γρήγορα, είναι αγχωμένος, κυνηγημένος, τότε ο Ταύρος κουράζεται και το μυαλό του πηγαίνει στο φαγητό. Τον εξιτάρουν συνήθως οι υποθέσεις που κάτι προσπαθούν να εξιχνιάσουν, ίσως μια εξαφάνιση ή μια δολοφονία. Αν και δεν θα το πει ποτέ ικανοποιείται παρά πολύ όταν το τέλος της ταινίας κλείνει με ένα ρομαντικό δείπνο, σε ένα τραπέζι με πολλές και διάφορες γευστικές επιλογές, είναι ότι πρέπει για να του ανοίξει η όρεξη και να συνεχίσει την βραδιά του σε ένα καλό εστιατόριο.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Ο Δίδυμος θέλει κινητικότητα, σασπένς, δράση, ανακάλυψη, αποκάλυψη, επειδή του είναι κάπως δύσκολο να καθίσει σε ακινησία σε μια θέση για δυο ώρες, γι αυτό, αυτό που θα δει το θέλει με δράση και με αναζήτηση για να μην βαρεθεί. Σενάρια με κυνηγητό, τρέξιμο, διαφυγή, τα βλέπει με ευχαρίστηση, ενδιαφέρον βρίσκει στις υποθέσεις που ο πρωταγωνιστής έχει διπλό ρόλο ή αντιφατικό χαρακτήρα, γενικότερα του αρέσει να ψάχνει να βρει την λύση ή την εξέλιξη της πλοκής. Όταν η ταινία τελειώσει ακόμα κι αν ενθουσιαστεί σπανίως θα την σκεφτεί επάνω σε μια σοβαρή βάση, πιθανότατα όταν θα βγει σε dvd και έρθει στα χέρια του να αναρωτείται αν την έχει δει.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Την θέλει την ρομαντζάδα του ένας Καρκίνος, μια ερωτική κομεντί θα την δει με ευχαρίστηση, θέλει συναίσθημα, ερωτισμό, αληθοφάνεια. Δε θα δυσανασχετήσει αν η υπόθεση του σεναρίου έχει κλάμα, δάκρυα και έντονη συγκίνηση. Το τέλος το θέλει οπωσδήποτε ευχάριστο, έναν Καρκίνος αν στην τελευταία σκηνή δεν ικανοποιηθεί συναισθηματικά και φύγει με κενό ή με απογοήτευση, τότε σίγουρα η ταινία θα του δημιουργήσει αρνητισμό και δε πρόκειται να την ξαναδεί. Το τέλος το θέλει αισιόδοξο και ελπιδοφόρο, και τρεις ώρες να κρατήσει το έργο ο Καρκίνος θα κρατήσει την τελική κατάληξη που σίγουρα θα θέλει να είναι γάμος, σμίξη, αμοιβαιότητα, εξομολογήσεις.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Τους βασιλιάδες, τους αρχηγούς και τους ηγέτες αγαπάει ένας Λέοντας, θέλει στις ταινίες που βλέπει να μπορεί να ταυτίζεται, να βρίσκει τον εαυτό του μέσα στον πρωταγωνιστή. Την σκηνοθεσία την θέλει εντυπωσιακή με τα ανάλογα αλλά όχι παρατραβηγμένα εφέ. Ο πρωταγωνιστής πρέπει οπωσδήποτε να είναι ο πιο δυνατός και στο τέλος φυσικά να είναι ο μεγάλος νικητής, γιατί ήδη από την πρώτη σκηνή έχει ταυτιστεί και θεώρει πως αυτός έχει κάνει το γύρισμα. Κρύβει έναν μικρό ηθοποιό μέσα του ο Λέοντας, για αυτό συνήθως στο σινεμά δε βαριέται, μπορεί και βρίσκει έναν λόγο για να κρατήσει το ενδιαφέρον του ακμαίο.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Η ταινία που θα επιλέξει να δει ένας Παρθένος θέλει να έχει ένα ουσιαστικό σενάριο που να αφήνει το μήνυμα του, ίσως και να δημιούργει τροφή για σκέψη. Δίνει μεγάλη βάση στο κατά πόσο αυτό που βλέπει έχει όντως μια πραγματική βάση, τον εξιτάρουν οι ταινίες που μιλούν για αλήθειες, που αποκαλύπτουν κρυμμένες κοινωνικές ή πολιτικές πτυχές. Επιστημονικής φαντασίας, πολέμους, και θρίλερ με ζόμπι μάλλον θα τα απορρίψει, δε βρίσκει ενδιαφέρον, θέλει αυτό που βλέπει να έχει μια αντικειμενική αξία και να μπορεί να βρει υπόσταση στο παρόν που ζει. Συνήθως έχει την διάθεση να συζητήσει ίσως και να αναλύσει το έργο που έχει δει, δεν ξέχνα εύκολα αυτά που βλέπει.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Χαλαρές τις θέλει τις ταινίες που θα δει ένας Ζυγός, δεν τις θέλει με βάθος και πολύ μεγάλη επεξηγηματική σημασία, αν μπερδευτεί θα του δημιουργηθεί εκνευρισμός και αρνητισμός. Τα νοήματα τα θέλει στο πιάτο, δεν πάει στον κινηματογράφο για να κουραστεί πνευματικά, πηγαίνει για να χαλαρώσει, να περάσει ευχάριστα, να ξεχαστεί και να ηρεμήσει. Του αρέσει αυτό που βλέπει και ακούει να έχει αίσθηση και εκλεπτυσμό, τα σκηνικά τα θέλει με χρώματα και φαντασία, γενικά αναζητεί την ωραιοποίηση και την ποιοτική εικόνα. Θα δυσανασχετήσει με την ουδετερότητα και το γλυκανάλατο , θέλει να γελάσει, να αισθανθεί αισιόδοξα και να φύγει από το σινεμά με θετική διάθεση.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Φως φανάρι είναι τι ταινίες αναζητά να δει ένας Σκόρπιος, αγαπάει το μυστήριο, το κρυμμένο μυστικό, το σκοτεινό παρελθόν. Σίγουρα θέλει να δει στον πρωταγωνιστή πάθος, ορμή, ίσως και μια ελαφριά διαστροφική τάση στη σκέψη του ή στις προτιμήσεις του. Τον εξιτάρουν οι ταινίες που η τελική κατάληξη φανερώνεται στην τελευταία σκηνή, εκνευρίζεται όταν η ταινία ξεκινά με το τέλος ή με το αποτέλεσμα. Θέλει σε όλη την διάρκεια της πλοκής να υπάρχει μυστικότητα και ένα είδος συναισθηματικού σκοταδισμού, θα βρει ανιαρό το έργο που θα το θεωρήσει προβλέψιμο. Την περιμένει την σεξουαλική δράση, σαφώς και θα απογοητεύει αν δεν υπάρξει ερωτική σκηνή ή αν η διάρκεια της είναι πολύ μικρή.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Άλογα, τόξα τρέξιμο, κάστρα, διεκδικήσεις, αρέσουν αυτές οι ταινίες σε έναν Τοξότη, γενικότητα του κινεί το ενδιαφέρον όταν το σενάριο στηρίζεται και εξελίσσεται επάνω σε έναν αρχικό στόχο ή σκοπό. Θα δει βέβαια και τη χαλαρή κωμωδία που θα έχει κίνηση και δράση, θα θελήσει να χαλαρώσει πνευματικά και όχι να προβληματιστεί, επίσης θέλει να βλέπει καταστάσεις που μπορούν να του δώσουν μια ιδέα για κάτι που θέλει να κάνει, ή οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει προτροπή γι αυτόν. Δε θα αρνηθεί να δει μια ταινία μελλοντική εξέλιξης, δείχνει ενδιαφέρον στην επιστημονική φαντασία, σπάνια όμως πιστεύει αυτά που βλέπει, δεν τα θέλει και πολύ παρατραβηγμένα.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Ένας Αιγόκερως θα δείξει προτίμηση στις ταινίες οικονομική φύσης, του τραβά την προσοχή οτιδήποτε έχει να κάνει με χρήμα, με επαγγελματική κυριαρχία, ανταγωνισμό, χρηματιστήριο, ακόμα και ληστείες. Στο σενάριο θέλει να υπάρχει αληθοφάνεια, αποκάλυψη, σασπένς, τον πρωταγωνιστή τον θέλει δυναμικό που να έχει την εξαιρετική ικανότητα της διεκδίκησης και φυσικά τον θέλει νικητή γιατί κάπου μέσα του θα νιώσει πως ταυτίζεται με την εξουσιαστική προσωπικότητα του ήρωα. Πολιτικές ίντριγκες και μυστικιστικές δράσεις ή οργανώσεις θα του τραβήξουν την προσοχή, ακμαίο θα είναι το ενδιαφέρον του. Υπερβολικά εφέ και ταινίες επιστημονικής φαντασίας θα τις αποφύγει, την πολλή συγκίνηση δεν την θέλει , τις ερωτικές κομεντί τις βαριέται.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Τον εξιτάρουν οι ταινίες στις οποίες οι πρωταγωνιστές αγωνίζονται για ελευθερία κυρίως κοινωνική ή έκφρασης. Με προσήλωση θα δει αληθινά γεγονότα απελευθέρωσης και δικαιωμάτων που διαδραματιστήκαν στο παρελθόν. Θα του τονώσει το ενδιαφέρον ένα σενάριο ψυχολογικής αναζήτησης, γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να βάλει σε λειτουργία τη σκέψη του και τον εσωτερικό του κόσμο θα το παρακολουθήσει με μεγάλη αφοσίωση, πιθανότητα να την ξαναδεί την ταινία. Από τις προτιμήσεις του δεν λείπει βέβαια και μια υπόθεση που θα στηρίζεται επάνω σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη ή μέθοδο, του αρέσει να βλέπει καταστάσεις που διευρύνουν τον ορίζοντα του, να μαθαίνει για πράγματα που δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Ένας συναισθηματικός Ιχθύς φυσικά και δεν θα απορρίψει τις ερωτικές κομεντί, θέλει αυτό που βλέπει να κινεί τα νήματα του συναισθηματικού του κόσμου, μεγάλοι έρωτες, ανεκπλήρωτες αγάπες, χωρισμοί αλλά και γάμοι. Ταυτίζεται με τους πρωταγωνιστές, ταξιδεύει μέσα από το σενάριο, αφήνετε στην πλοκή χωρίς να προσπαθεί να προβλέψει το τέλος, μέχρι την τελευταία σκηνή θέλει να ελπίζει και να προσμένει. Ιδιαίτερη προτίμηση θα δείξει στις ταινίες με ταξιδιωτική φύση, θέλει να βλέπει καινούργια μέρη, θάλασσες λίμνες , σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού. Αισθησιακή την θέλει την ερωτική σκηνή, τις περισσότερες φορές προτιμάει να εμφανίζεται στο κλείσιμο της ταινίας και όχι στην αρχή της.



Βάσια Βέρτη
zwdia24
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top