Τα ζώδια έχουν ντέρτια! Τι τραγούδια επιλέγουν;

0
μάθε ποιο είδος μουσική σε εκφράζει...

Φωτιά, αέρας γη ή νερό; Αναλόγως με το σε ποια κατηγορία ανήκουν τα ζώδια έχουν και τις μουσικές τους προτιμήσεις. Θα χρειαστούν μια μπαλάντα για τους ηρεμήσει; ή μήπως ένα επαναστατικό αντάρτικο τραγούδι για να τους οχυρώσει; Άλλοι χαρακτήρες θέλουν τον ήχο ζωηρό και τονωτικό να το ρίξουν στον χορό, να σπάσουν, να ξεσπάσουν, άλλοι προτιμούν τον βαθύ όλο νόημα και καημό στίχο για να κλάψουν, να παρηγορηθούν, να αισθανθούν πως αυτό που νιώθουν το πέρασαν κι άλλοι και επέζησαν. Το σίγουρο είναι πως στις απογοητεύσεις και στα μεγάλα ντέρτια το τραγούδι είναι ένα συναισθηματικό καταφύγιο που όλοι το έχουν ανάγκη.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Ένταση φλόγα και νεύρα έχει μέσα του ο Κριός όταν απογοητεύεται ή όταν έχει καημούς και ντέρτια, βασική του ανάγκη είναι η κορύφωση του αισθήματος και στην συνέχεια η εκτόνωση. Πρώτα λοιπόν θα ακούσει την μπαλάντα που θα τονώσει το συναίσθημα του, που θα αναστατώσει τη μνήμη του, θα θυμηθεί και θα εστιάσει, και υστέρα ξεκινά ο δεύτερος γύρος ο καλός, αυτός που βοηθά να γίνει το ξέσπασμα. Σε αυτό το σημείο θα καταφύγει στα ντραμς και στα μπάσα, θα ύψωση τη φωνή στο τέρμα, θα ροκάρει, θα χτυπηθεί, δεν αποκλείεται να σπάσει και κάτι. Τον στίχο τον θέλει δυνατό, επαναστατικό, ίσως και πολεμικής μορφής, γενικότερα θα καταφύγει σε αυτό που θα του τονώσει την αγωνιστικότητα, που θα χτυπήσει τα τύμπανα της μαχητικότητας του.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ο Ταύρος όταν στενοχωριέται και έχει τους καημούς του δεν μπορούμε να πούμε ότι κλαψουρίζει, αλλά θα θελήσει αυτό το ήρεμο, το συγκαταβατικό, που να εκπέμπει κατανόηση, χωρίς έντονη ορχηστρική και πολύ θόρυβο. Συνεπώς θα ακούσει μια απαλή συναισθηματική μελώδια που ο στίχος να μπορεί να ανταποκριθεί στο δικό του προσωπικό περιστατικό γιατί θέλει να αισθάνεται πως κάποιος του μιλάει και ξέρει το πρόβλημα του, τον κατανοεί και τον συμβουλεύει. Ένας Ταύρος βρίσκει συντροφικότητα στο τραγούδι που θα νιώσει πως αναλογεί στο πρόβλημα του και πως αγγίζει το βαθύ του συναίσθημα γι αυτό δεν αποκλείεται να κάθεται όλη μέρα και να ακούει ξανά και ξανά το ίδιο και το ίδιο τραγούδι. Η ακουστική του δε θα κουραστεί εύκολα, το θέμα θα πάρει μέρες, εβδομάδες.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Ο Δίδυμος όταν υποψιάζεται πως πάει να στενοχωρηθεί θα φροντίσει να μην πέσει στα σκληρά και στα πονεμένα, θα αποφύγει τους παθητικούς και δακρυστάλαχτους στίχους, θα βάλει κάτι ουδέτερο ίσως και εντελώς άσχετο για να μην βοηθήσει τον εαυτό του να φτάσει σε σοβαρές συνειδητοποιήσεις. Θα προτιμήσει λοιπόν να ακούσει κάτι ανεβαστικό με ανέμελο στίχο, ίσως κάτι χορευτικό από ντίσκο μέχρι μπρέικ ντανς, οτιδήποτε μπορεί να τον ενδυναμώσει σωματικά και να τον αποπροσανατολίσει συναισθηματικά. Δεν αποκλείεται να κλείσει το ρεπερτόριο του και με κάτι το εντελώς κωμικό από αυτά που έχουν χαρακτήρα αστείο και σατιρικό. Θα αποφύγει λοιπόν οτιδήποτε μπορεί να του κάνει το συναίσθημα βαθύ και έντονο, θα επιλέξει το διασκεδαστικό και το χαρούμενο.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Ένα καλό κλασικό ερωτικό κομμάτι θα ακούσει ένας Καρκίνος όταν αρχίσει να τον παίρνει από κάτω. Θα νιώσει την ανάγκη να ακούσει μια μελωδική ορχηστρική με στίχους που εστιάζουν στην αγάπη, στο πάθημα και στο απογοητευτικό αποτέλεσμα. Δεν θα επιλέξει αυτό που θα έχει τη δυνατότητα να τονώσει την αισιοδοξία, αντιθέτως προτίμηση θα δείξει σε αυτό που μπορεί να φτάσει το συναίσθημα στον πάτο του, σε σημείο δηλαδή που να μην υπάρχει τίποτα άλλο παρακάτω. Ουσιαστικά αυτό που θα αναζητήσει θα είναι η εξάντληση, ο κορεσμός, ένας Καρκίνος ξέρει πως για να αρχίσει κάτι θα πρέπει πρώτα το προηγούμενο να έχει τελειώσει πλήρως. Θα βάλει λοιπόν ένα βαρύ συναισθηματικό κομμάτι, θα θυμηθεί, θα συνειδητοποιήσει, θα πέσει οικειοθελώς στα πατώματα.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Στα εκκεντρικά και στα ασυνήθιστα θα πέσει ακουστικά ένας Λέων όταν ο καημός κάνει την εμφάνιση του. Μόνο ο ίδιος θα ξέρει που πήγε και ξεσήκωσε το συγκεκριμένο κομμάτι που το έχει βάλει στην διαπασών. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να εκτονώσει την φλόγα που έχει μέσα του, θα επιζητήσει κατά πάσα πιθανότητα τον σκληρό και ηλεκτρικό ήχο. Ίσως να μην δώσει ιδιαίτερη σημασία στον στίχο, δεν αποκλείεται τα τραγούδια του θα επιλέξει να είναι ξενόγλωσσα, δεν έχει την ανάγκη να ακούσει λόγια για να νιώσει πως κάπως συμπάσχει και πονά μαζί του. Αυτό που τον απασχολεί είναι να φύγει το κάψιμο και η αναστάτωση, άρα θέλει να εκτονωθεί σωματικά και πνευματικά, τη μουσική του θα την ακούσει δυνατά.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Ο στενοχωρημένος και πτοημένος Παρθένος πιθανότατα θα πάρει το ποτό του στο χέρι, θα βγει έξω στην βεράντα, και θα ακούσει αμίλητος μια απαλή ήρεμη μουσική. Η σκέψη ενός Παρθένου θα είναι απασχολημένη ψάχνοντας εξηγήσεις ή πρακτικούς τρόπους για να αναστηλωθεί ψυχολογικά, οπότε δεν θα επιλέξει ένα τραγούδι ή έναν φασαριόζικο ήχο που να μπορεί να τον αποσυντονίσει. Ως ζώδιο της γης δεν του αρέσει να ονειροβατεί και να παραπατάει, θέλει πάντα να είναι προσγειωμένος στο έδαφος, δεν θα αναζητήσει λοιπόν εκείνο το μουσικό κομμάτι που έχει την δυνατότητα να τον απογειώσει ή να του δημιουργήσει συναισθηματική ένταση. Ουσία γι αυτόν δεν έχει να βιώσει ή να εκτονώσει το συναίσθημα, αλλά πως θα απεγκλωβιστεί από αυτό σε πρακτικό επίπεδο.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Ο Ζυγός ως ένα κλασικό συναισθηματικό ζώδιο φυσικά και δεν θα το φοβηθεί το συναίσθημα της απογοήτευσης ή της απόρριψης, θα το αφήσει να εκδηλωθεί σε όλο του το μεγαλείο, να φτάσει στο βάθος και στο τέρμα του. Θα αρχίσει τα καψουροτράγουδα με τους νταλκαδιάρικους στίχους, το ρεπερτόριο θα είναι μεγάλο τωρινών και προηγούμενων δεκαετιών. Όλα θα τα ακούσει, πάντα με στίχο λες και γράφτηκε ειδικά για τον δικό του καημό , θα τραγουδήσει, θα πιει, θα κλάψει και στο τέλος μπορεί να πατήσει και ένα χορό από ζεϊμπέκικο μέχρι πεντοζάλη. Αφού εκτονώσει λοιπόν το συναίσθημα μέσα από τη θλίψη και το βάθος του, τότε θα κλείσει με έναν κομμάτι εντελώς διαφορετικό, ήρεμο, σοβαρό και ποιοτικό, λες και έπαθε μετάλλαξη προσωπικότητας.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Περίπλοκα και ιδιαίτερα είναι τα μουσικά ακούσματα ενός Σκορπιού, όταν εγκλωβίζεται στο συναίσθημα του ψάχνει τον ήχο που θα μπόρεσε να αγγίξει τον τρόπο σκέψη του, οι συνθέσεις του σαξόφωνου και του πιάνου είναι μέσα στις προτιμήσεις του. Ο Σκορπιός όταν είναι απογοητευμένος κυρίως από ζητήματα απόρριψης ή αδικίας δεν προσπαθεί να καλμάρει το συναίσθημα του, δεν τον ενδιαφέρει αν η έκταση και το βάθος των όσων νιώθει τον εξωθήσουν στα άκρα, απεναντίας ίσως να επιζητά και υποσυνείδητα κάτι τέτοιο. Δεν είναι σίγουρο αν θα χορέψει ή αν θα τραγουδήσει, το σίγουρο είναι πως θα σκεφτεί, ένα τραγούδι με στίχους αντεπίθεσης ή εκδίκησης θα έρθει και θα δέσει το γλυκό, θα τονώσει την ψυχολογική του διάθεση.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Επειδή ένας Τοξότης αγαπάει τις εικόνες γι αυτό είναι πολύ πιθανόν να συνδυάσει ταινία με μουσική. Θα βρει λοιπόν την ταινία που αναλογεί στο θέμα του καημού του και θα προσκολληθεί στο κομμάτι που την επενδύει μουσικά. Σε άλλες περιπτώσεις θα επιλέξει κάτι ζωηρό και τονωτικό που να μπορεί να του δώσει το έναυσμα για δραστηριοποίηση. Τον στίχο τον θέλει με πρακτική δράση που να έχει την δυνατότητα να τον ωθήσει στη λήψη αποφάσεων, να τον ξεσηκώσει για να κάνει αυτό που μέχρι τώρα οι αναστολές του δεν του το επέτρεπαν. Συνήθως όταν ένας Τοξότης κλείσει τη μουσική η επόμενη κίνηση του είναι να πάρει τα κλειδιά του και να βγει έξω για να κάνει πράξη την καινούργια του απόφαση.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Ο Αιγόκερως θα το ψάξει εκείνο το ψαγμένο κομμάτι που θα νιώσει πως μπορεί να ανταποκριθεί στο θέμα του. Ενδεχομένως να εστιάσει μόνο σε ένα τραγούδι ή μόνο σε ένα μουσικό στυλ ή μόνο σε έναν καλλιτέχνη. Ένας Αιγόκερως όταν πονάει ή όταν κάτι πήγε στραβά ψάχνει να βρει την συναισθηματική του φωλιά που να μην την ξέρει κανείς, να μην τον βλέπει κανείς, για να μπορεί να κάθεται εκεί μόνος, ήρεμος και κρυμμένος. Έτσι λοιπόν και στα μουσικά του ακούσματα θέλει να έχει εκείνο το καθαρά δικό του κομμάτι που δεν το ξέρουν πολλοί, δεν είναι χιλιοτραγουδισμένο, το γνωρίζει μόνο εκείνος και μόνο αυτό μπορεί να αγγίξει τον πόνο του. Ποιος ξέρει ποιο να είναι άραγε το κρυφοαγαπημένο κομμάτι ενός Αιγόκερου.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Τραγούδια που τον απελευθερώνουν συναισθηματικά θα ακούσει ένας Υδροχόος. Δε θέλει να προσκολληθεί στην πίεση του συναισθήματος, θέλει να απελευθερωθεί, να αφήσει την ένταση να πετάξει, γι αυτό θα χορέψει, θα τραγουδήσει. Βασική του ανάγκη είναι να εκδηλώσει το συναισθήματα και όχι να το κλειδώσει μέσα του, άρα θα βάλει μια μπαλάντα ή ένα πιο ζωηρό κομμάτι που να μπορεί να το τραγουδήσει για να βγει από τον εσωτερικό του κόσμο η αναστάτωση και η συναισθηματική ένταση. Από την άλλη πλευρά επειδή πάντα ψάχνει το πρωτοποριακό, το διαφορετικό και το ασυνήθιστο, μπορεί να εστιάσει στον ήχο μιας καινούργιας ή ιδιαίτερης μουσικής που δεν ακούν οι περισσότεροι, μουσικά συγκροτήματα που πειραματίζονται στον ήχο.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Ένας Ιχθύς αγαπάει τις ήρεμες μελωδίες και μπαλάντες που να μπορούν να τον ηρεμήσουν, ωστόσο επειδή του αρέσει να φτάνει στα άκρα δε θα προσπαθήσει να φρενάρει το συναίσθημα του, θα ακούσει το καψουροτράγουδο που θα τον ρίξει στα πατώματα. Επειδή από τη φύση του θα χαθεί στην φαντασία του και στην ονειροπόληση του, επιλέγει τραγούδια και μουσικές που τον βοηθούν να ταξιδεύει, να ξεφεύγει από την πραγματικότητα. Πλάθει έναν δικό του συναισθηματικό κόσμο και διαλέγει εκείνον τον στίχο που δίνει έκταση σε αυτό που νιώθει, αφήνει τα συναισθήματα να φτάσουν στο τέρμα τους. Είναι πολύ πιθανόν να ξεσηκώσει κομμάτια από προηγούμενες δεκαετίας, του αρέσει να παντρεύει το παρελθόν με το μέλλον.



Μιράντα Βασιλείου
zwdia24

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top