Πώς θα ήταν ο κόσμος αν ήμασταν όλοι το ίδιο ζώδιο;

0
πού θα έφτανε η ανθρωπότητα με αυτή την φανταστική παρέμβαση;

Συχνά έχουμε στο μυαλό μας την αίσθηση ότι οι άλλοι δεν μας καταλαβαίνουν και δεν μπορούν καν να μπουν στην ψυχολογία μας και στην ψυχοσύνθεσή μας. Νιώθουμε ότι ανήκουμε σε έναν άλλο κόσμο και θα θέλαμε κι οι άλλοι να μας ακολουθήσουν τρόπο σκέψης και να έκαναν αυτά που κάνουμε και εμείς. Όμως, τι θα γινόταν αν ένα πρωί ξυπνούσαμε και ο κόσμος ήταν γεμάτος με Κριούς; Ή Υδροχόους; Ή Παρθένους; Αλήθεια, πού θα έφτανε η ανθρωπότητα με αυτή την φανταστική παρέμβαση;



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Αν όλος ο κόσμος ανήκε στο ζώδιο του Κριού, θα υπήρχε μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη, καθημερινοί τσακωμοί, λόγια σταράτα, ωμές αλήθειες και εντάσεις πολλές. Θα ζούσαμε μέσα σε ένα κόσμο με αντιθέσεις. Από τη μια θα υπήρχαν στρατιώτες στους δρόμους να επιβάλουν την τάξη, λόγω των σπασμένων νευρών που θα είχαν όλοι και από την άλλη θα υπήρχε μια τεράστια αρένα όπου θα έπαιζαν τα παιδιά. Το θέμα είναι ένα. Όλες αυτές οι αντιθέσεις και οι επιθετικές διαθέσεις, κάποια στιγμή θα ξεθύμαιναν και όλοι θα έδιναν τα χέρια (μέχρι την καινούρια μάχη)…



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Αν όλοι ήταν Ταύροι, τότε παντού θα έβλεπες πυρετώδεις εργασίες και μια επίμονη προσπάθεια από όλους, για υλοποίηση στόχων. Φυσικά, θα είχαμε πολλούς ανθρώπους που θα έψαχναν το άγνωστο, κοινώς ερευνητές του σύμπαντος, αλλά και άτομα με έντονο το καλλιτεχνικό στοιχειό στη ζωή τους. Όμως το ζώδιο αυτό γενικά είναι αργοκίνητο και έτσι, μέχρι να αποφασίσουν όλοι αυτοί οι Ταύροι να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά για την διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους, θα πάγωνε το σύμπαν και θα τα διέλυε όλα!



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Αν ο κόσμος αποτελείτο αποκλειστικά από Δίδυμους, τότε θα έμοιαζε με αυτοκινητόδρομο στην Ινδία, που δεν ξέρεις από πού έρχεται το ένα αυτοκίνητο και πού πάει το άλλο. Με απλά λόγια, όλοι θα μιλούσαν συνέχεια, χωρίς σταματημό, σε τέτοιο σημείο που θα προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα ηχορύπανσης. Θα είχαν όμως και μεγάλη επιτυχία στον τομέα της τεχνολογίας, βρίσκοντας λύσεις σε πολλά από τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη, αρκεί να σταματούσαν να μιλάνε όλοι μαζί και κάποιος να έκανε την αρχή για την επίτευξη του στόχου τους. Αλλά εδώ δε σταματάει ένας μόνο Δίδυμος να μιλάει, θα σταματήσει όλος ο κόσμος, που θα αποτελείται από το ζώδιο αυτό; Μάταια.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Ο κόσμος ξαφνικά αλλάζει και όλοι γίνονται Καρκινάκια. Οι συνέπειες αυτού του φανταστικού κόσμου; Καταρχήν όλοι θα βρισκόντουσαν σε μια παράλια και θα απολάμβαναν το ηλιοβασίλεμα. Ρομαντικά ζώδια… Σκεφτείτε τι θα γινόταν με όλον αυτόν τον κόσμο μαζεμένο στις αμμουδιές. Μετά, όλοι θα είχαν κάνει οικογένεια, αφού ως γνωστό το ζώδιο αυτό είναι και οικογενειάρχης, με πολλά παιδιά ο καθένας. Οπότε, σταματάνε τα πάντα και ασχολούνται όλοι με το μεγάλωμα των παιδιών τους. Και με τόσα πολλά παιδιά που θα έχει η κάθε οικογένεια, ο υπερπληθυσμός σύντομα θα φέρει την… καταστροφή της Γης.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Ο κόσμος μας αλλάζει και γίνεται πιο μοντέρνος! Όλοι φοράνε ακριβά ρούχα, έχουν βασιλικούς τρόπους, ζουν σε… μικρά παλάτια. Και όλα αυτά θα συνέβαιναν αν όλοι ήταν Λέοντες και προσπαθούσε ο ένας να επιβληθεί στον άλλο. Αλήθεια έχετε σκεφτεί τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό; Θα έφταναν στο σημείο να διατάζει ο ένας τον άλλο και στο τέλος να εκτελούσαν από μονοί τους τις διαταγές τους, αφού κάνεις άλλος δε θα το έκανε. Όλοι θα είχαν τα ίδια γούστα. Επιπλέον, θα επιζητούσαν το θαυμασμό των άλλων. Αλλά ποιων; Των ίδιων με αυτούς;



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Ένα κόσμος αποτελούμενος μόνο από Παρθένους, θα έμοιαζε με ένα τεράστιο νοσοκομείο, με γιατρούς και νοσοκόμους, ντυμένους με χειρουργικές στολές και μάσκες στα πρόσωπα. Όλοι αυτοί, θα είχαν ένα στόχο στη ζωή τους: Να εξοντώσουν κάθε ιό και κάθε μικρόβιο που εισβάλει στο περιβάλλον τους και ενδέχεται να προκαλέσει μόλυνση. Από την άλλη, θα επικρατούσε η ευγένεια, αλλά και η ειλικρίνεια. Επίσης θα υπήρχε και μεγάλη προθυμία να βοηθήσει ο ένας τον άλλο. Τα πάντα θα ήταν στην εντέλεια και η καθαριότητα θα επικρατούσε παντού!



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Ο κόσμος γεμάτος από Ζυγούς, θα ήταν γεμάτος θέατρα, όλες οι Τέχνες θα έβρισκαν τη χαμένη τους αίγλη και θα επικρατούσαν παντού εκλεπτυσμένοι και μορφωμένοι άνθρωποι. Οι δημόσιες βιβλιοθήκες θα γινόταν χώροι συνάθροισης, όπου θα γινόταν ανταλλαγή απόψεων επί παντός επιστητού. Θα επικρατούσε παντού ο πολιτισμός και η καλαισθησία. Κάθε διένεξη θα λυνόταν με ηρεμία και διά της διπλωματικής οδού, αν και μάλλον θα αργούσε λίγο, μιας και οι Ζυγοί είναι κάπως αναποφάσιστοι…



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Ένας κόσμος γεμάτος Σκορπιούς, θα ήταν ένας κόσμος γεμάτος ερωτική διάθεση, έντονη επιθυμία για γνωριμίες, πάθος, έρωτες, σχέσεις! Όλα αυτά όμως, καλά καλυμμένα πίσω από ένα πέπλο μυστήριου, που μόνο ο δαιμόνιος Βέλγος ντεντέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, θα μπορούσε να λύσει. Κάθε κίνηση, θα έκρυβε μέσα της και πάθος. Οι ματιές που θα αντάλλασσαν όλοι, θα ήταν άκρως ερωτικές και θα πετούσαν σπίθες σεξουαλικής διάθεσης. Αλλά κάνεις δε θα αποκάλυπτε τα μυστικά του. Με αποτέλεσμα το μυστήριο να αποκτά διαστάσεις… εθνικού θέματος.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Ό,τι καλύτερο για τα παιδιά θα ήταν ένας κόσμος γεμάτος Τοξότες. Θα υπήρχαν παντού παιδικές χάρες, το παιχνίδι δε θα σταματούσε ποτέ, παγωτά και ζαχαρωτά θα ήταν το αγαπημένο φαγητό. Επίσης, θα ταξίδευαν όλοι συνέχεια και θα είχαμε τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο στους αιθέρες. Κανείς δε θα είχε μόνιμο δικό του σπίτι, όλοι θα ζούσαν ως νομάδες. Η αισιοδοξία θα επικρατούσε, αλλά με τακτά διαστήματα ψυχικής κούρασης και αναζήτηση προσωρινής ανάπαυλας. Λογικό είναι μετά από τόσο παιχνίδι και τόσα ταξίδια. Τουλάχιστον όμως, ο κόσμος θα είχε την ευκαιρία να γίνει μια μεγάλη αγκαλιά, γιατί θα εξαφανιζόταν η κακία και η ψευτιά.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Αν ο κόσμος ξαφνικά γέμιζε από Αιγόκερους, θα υπήρχαν παντού επαγγελματίες ακούραστοι στη δουλεία τους, αφού καθημερινά όλοι θα δούλευαν δωδεκάωρα. Τόσο πολύ, που θα άφηναν την προσωπική τους ζωή στην άκρη. Οι πάντες θα ήθελαν να διαπρέψουν και να πετύχουν στο τομέα τους και όλοι θα ονειρεύονταν να γίνουν διευθυντές σε μεγάλες επιχειρήσεις. Και αυτό θα έφερνε την διχόνοια μεταξύ τους, για το ποιος θα πάρει την πρωτιά. Βασικά με τον εαυτό τους θα τσακωνόντουσαν και η επιβίωση θα γινόταν προσωπική υπόθεση. Κανείς δε θα εξέφραζε ανοιχτά αυτά που νοιώθει και το σλόγκαν «με τα μάτια μιλάμε εμείς», θα γινόταν το παγκόσμιο ρητό.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Επιτέλους, ο κόσμος αλλάζει και αποτελείται μόνο από Υδροχόους! Όλοι πέφτουν με τα μούτρα στη δουλεία, για να πραγματοποιήσουν τα φανταστικά τους όνειρα, που υπό άλλες συνθήκες θα έβρισκαν πολλά εμπόδια μπροστά τους, από άτομα που τους προσγειώνουν απότομα. Τώρα, κάνεις δε θα μπει εμπόδιο στις ουτοπικές αναζητήσεις. Και επειδή όλοι θα ήταν ανατρεπτικοί, θα περνούσαν με μεγάλη ευκολία από την εποχή του σκοταδισμού, στη περίοδο της αναγέννησης. Ο έρωτας θα είχε ελεύθερη έκφραση και οι ερωτήσεις τύπου «τι έχεις πάλι σήμερα», «γιατί δεν με αγαπάς», θα ήταν απαγορευμένες δια ροπάλου. Φυσικά, η επιβολή και η προβολή, θα ήταν κοινό χαρακτηριστικό όλων, με αποτέλεσμα ο ουρανός να γέμιζε με… χιλιάδες λαμπερά αστέρια!



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Αν όλος ο κόσμος ήταν Ιχθύες, θα επικρατούσε παντού η αδράνεια και η διαρκής ξεκούραση σε ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ. Η βαρεμάρα θα ήταν τόσο μεγάλη, που κάνεις δε θα έπαιρνε πρωτοβουλία, έστω και για τα απαραίτητα, όπως το φαγητό. Δε θα μαγείρευε κάνεις. Γιατί ο ένας θα άφηνε στον άλλο να ασχοληθεί με το δύσκολο αυτόν τομέα. Πέρα όμως από αυτή τη στασιμότητα, θα υπήρχε αγάπη και συμπόνια ανάμεσα στους ανθρώπους και ο ένας θα βοηθούσε τον άλλο. Και μέσα σε όλο αυτό το παραλήρημα αγάπης, θα αρκούσε μια και μόνο στιγμή, για να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα πτώσης. Τουλάχιστον όμως, θα συμπαραστεκόταν ο ένας στον άλλο!



Μιράντα Βασιλείου
zwdia24

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top