6 πράγματα που χρειάζεται να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας όταν κάποιος μας αμφισβητεί

0
και αυτό καταλήγει να μας απορροφά όλη την ενέργεια.

Κάθε φορά που ξεκινάμε μια νέα αναζήτηση στη ζωή μας ή μπαίνουμε σε ένα νέο στάδιο (σπουδές, εργασία, αλλαγές στον τρόπο ζωής, σχέσεις), θα υπάρχουν αναπόφευκτα άνθρωποι που θα αμφισβητούν το δυναμικό μας, θα προσπαθούν να μας αποθαρρύνουν από το να ριψοκινδυνεύσουμε και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα της πειθούς για να μας ελέγξουν με τη δικαιολογία ότι μας «προστατεύσουν». Αυτό καταλήγει να είναι αρκετά ψυχοφθόρο· νιώθουμε συχνά σαν το πρόβλημα να είμαστε εμείς και αυτό καταλήγει να μας απορροφά όλη την ενέργεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν χρειάζεται να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι:

1. Οι άνθρωποι που μας αμφισβητούν, το κάνουν επειδή έχουν μια διαφορετική στάση ζωής και έναν διαφορετικό ορισμό για την επιτυχία

Συχνά σας περιφρονούν επειδή πιστεύουν ότι είστε αρκετά νέοι και αφελείς για να μπείτε σε περιπέτειες και να διεκδικήσετε αυτό που θέλετε περισσότερο. Έχουν την τάση να σας κρίνουν βασισμένοι στα παρελθοντικά σας λάθη και μόνο. Η περιορισμένη οπτική τους για τα πράγματα προσπαθεί να περιορίσει κι εσάς, αλλά είναι στο χέρι σας να κάνετε τη μικρή, δική σας επανάσταση.

2. Πιστεύουν ότι είστε ανίκανοι επειδή εστιάζουν μόνο στις αποτυχίες σας

Κάθε φορά που προσπαθείτε να εξηγήσετε σε κάποιον τι περνάτε και πώς θέλετε να αλλάξετε μια σημαντική πλευρά της ζωής σας, είναι πιθανό να τους ακούσετε να ανακαλούν παρελθοντικές σας αποτυχίες, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους και τις παρελθοντικές σας επιτυχίες αλλά και την μελλοντική σας δυναμική. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο μονόπλευρα αντιλαμβάνονται τα πράγματα και πόσο αυθαίρετα καταλήγουν να είναι τα συμπεράσματα και οι προβλέψεις τους.

3. Οι απόψεις τους δεν προφητεύουν το μέλλον. Είναι απλά η απαισιόδοξη και ηττοπαθής πλευρά τους

Οι απόψεις τους δεν βασίζονται στην αλήθεια. Ούτε και σε αποδεδειγμένα στοιχεία. Βασίζονται σε συναισθήματα φόβου που δεν είναι ικανοί να ελέγξουν. Αυτό και μόνο αυτό. Νιώθουν πως θέλουν να σας τραβήξουν μαζί τους στο βυθό των φοβιών και της απογοήτευσης. Θεωρούν καλύτερο να παραλύσετε από φόβο και έτσι μόνο θα μείνετε ασφαλείς, ή καλύτερα, θα μείνουν εκείνοι ασφαλείς.

4. Η αξία μας είναι πολυτιμότερη από την αυθαίρετη άποψη κάποιου άλλου

Αυτό που έχει σημασία είναι να γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για εσάς, τι κάνετε για να δώσετε στον αληθινό σας εαυτό το χώρο που του αξίζει και πόσο καλοί είστε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους (και όχι μόνο) κατά τη διαδικασία.

5. Όλα στη ζωή τελειώνουν και δεν έχει νόημα να σπαταλάμε το χρόνο μας προσπαθώντας να πείσουμε και να ικανοποιήσουμε τους άλλους

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συμβεί στο μέλλον. Ποτέ δεν είναι αρκετά νωρίς να αρχίζετε να σκέφτεστε πόσο σημαντικός και πολύτιμος είναι λοιπόν ο χρόνος σας, για να τον σπαταλάτε προσπαθώντας να πείσετε τους άλλους πως αξίζετε. Τώρα είναι η ώρα για να αρχίσετε να κάνετε αυτό που πραγματικά ποθείτε.

6. Δεν χρειαζόμαστε την έγκρισή τους για να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο για την ευτυχία και την αυτοπραγμάτωσή μας

Μην περιμένετε πως όλοι θα θέλουν να σας κρατήσουν το χέρι σε αυτό το δύσκολο δρόμο και να σας στηρίξουν μόλις βρεθεί το πρώτο εμπόδιο μπροστά σας. Επίσης, μην περιμένετε οι άλλοι να σας δώσουν έγκριση για να αρχίσετε να κυνηγάτε αυτό που πραγματικά ποθείτε. Δεν κερδίζετε τίποτα με το να στηρίζεστε σε άλλους συνέχεια για συναισθηματική στήριξη επειδή σίγουρα δεν πρόκειται να το κάνουν, αν πιστεύουν ότι δεν είστε ικανοί για κάτι. Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που πιστεύουν σε εσάς και είναι διατεθειμένοι να σας στηρίξουν χωρίς να χρειαστεί να τους αποδείξετε τίποτα.

enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top