O ερωτευμένος πάντα λάμπει διαφορετικά

0

Έρωτας είναι θαρρώ. Ένα συναίσθημα που όλοι μας το έχουμε νιώσει έστω και μια φορά στη ζωή μας. Είναι τόσο δυνατό, χαρούμενο, λαχταριστό, σου δημιουργεί μια ωραία ενόχληση στο στομάχι και φυσικά είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούν όλοι σε σένα, αφού λάμπεις διαφορετικά όταν ερωτεύεσαι.

Αρχικά όταν συμβαίνει το να αισθανόμαστε ερωτικά για κάποιον, κάτι αλλάζει μέσα μας, υπερισχύει το θετικό συναίσθημα, ο ενθουσιασμός, η αδρεναλίνη στον εγκέφαλό μας δίνει ρέστα με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας κύκλος από τρομερά έντονες αισθήσεις, με πρώτη και κύρια την επιθυμία. Επιθυμία για συνάντηση, για επαφή, για διάδραση. Όλες οι χημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου οδηγούν στα συναισθήματα που εκφράζουμε προς τα έξω και το ίδιο μας το σώμα εκκρίνει ορμόνες που μας κάνουν να φαινόμαστε πιο ελκυστικοί με τη βιολογική έννοια. Μαλλιά πιο λαμπερά, δέρμα πιο καθαρό, ενέργεια αυξημένη, σαν να είναι έτοιμο το σώμα μας να υποδεχτεί τη διαδικασία αναπαραγωγής, όπως όρισε η φύση.

Πώς να μη δείχνεις αλλιώτικος λοιπόν, αφού υπάρχουν μόνο θετικά συναισθήματα μέσα σου κι η έξαψη ξεχειλίζει από κάθε σημείο του σώματός σου; Βρίσκεσαι μέσα στο δικό σου συννεφάκι που κανείς δε σε ενοχλεί, δε μέτρα η άποψη κανενός γιατί εσύ είσαι καλά και δε λαμβάνεις τίποτα υπόψιν και λίγο σε νοιάζει αν η προσγείωση θα είναι απότομη. Δε σκέφτεσαι το μετά και καλά κάνεις, άλλωστε θα ήταν μόνο μια υπόθεση και τίποτα παραπάνω.

Ο έρωτας είναι από τα πιο πολύπλευρα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος. Μέσα σου όλα είναι σε υπερθετικό βαθμό, στο μυαλό σου υπάρχει μόνο η εικόνα του άλλου ατόμου και κάπου εκεί χάνεσαι κι εσύ. Αρχίζουν ταχυκαρδίες, κομμένες ανάσες, ζαλάδες, πιστεύεις κυριολεκτικά πως ντοπάρεσαι από αυτό που νιώθεις. Ονομάζεται ντοπαμίνη η ορμόνη που σου δημιουργεί αυτό το σύμπτωμα που σου συμβαίνει όταν ξέρεις ότι θα συναντήσεις κάποιον που έχεις αγωνία να δεις.

Η φενιλεθιλαμίνη, από την άλλη είναι η ουσία στον οργανισμό μας που είναι υπεύθυνη για τη διάθεση και την έλξη, είναι λοιπόν ο μαριονετίστας που κινεί όλα όσα εμείς θεωρούμε και καλούμε έρωτα και καψούρα. Πώς γίνεται να τα νιώθεις όλα αυτά και να μη φαίνεσαι διαφορετικός; Αδύνατον. Ό,τι νιώθουμε πολλές φορές φαίνεται προς τα έξω, όπως και σε μια πιο άσχημη ψυχολογικά φάση το δέρμα είναι αντίστοιχα θαμπό, το βλέμμα σκυθρωπό και η ενέργεια πεσμένη, παρασέρνοντας και το σώμα.

Η συναισθηματική έκρηξη που δημιουργείται στο σώμα μας και το μυαλό μας, όλες οι ορμόνες που κάνουν πάρτι, μια υπερένταση, ένα χαμόγελο, ένα πάθος μια έλξη, είναι όλα γέννημα του έρωτα και γι’ αυτό και όλους τους ερωτευμένους μπορείς να τους καταλάβεις από την πρώτη στιγμή, καθώς είναι σαν να φωνάζουν όσα νιώθουν μέσω του ίδιου του σώματός τους.

Εδώ που τα λέμε κανείς δεν μπορεί να μην υποκύψει στον έρωτα, ούτε να του κλείσει την πόρτα, όπως πολλοί προσπαθούν να κάνουν παιδεύοντας τον εαυτό τους. Όσο κι αν θελήσεις να τιθασεύσεις όσα νιώθεις, το σώμα σου θα τα φωνάζει, καλώντας σε να παραδοθείς στο αναπόφευκτο. Πάντα θα λάμπει διαφορετικά ένας ερωτευμένος. Θα έχει πολλούς μικρούς δακτυλίους γύρω του, που νοητά θα φτιάχνουν πόντο-πόντο όσα γεννά ο έρωτας. Κι όσο μεγαλώνει η έλξη, τόσο περισσότερο θα λάμπει.

Άντζη Ευριπίδου
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top