Η τελευταία κουβέντα του κάθε ζωδίου πάνω στον καβγά

0
Ποια ήταν τα κίνητρά του;

Κάνεις μια συζήτηση, έχεις μια λογομαχία, έναν διαξιφισμό και ο, ας πούμε, συνομιλητής σου, όταν νομίζεις πως ό,τι είχατε να πείτε το είπατε, με το έτσι θέλω πετάει μια ατάκα σαν κατακλείδα! Τι τον ώθησε να το κάνει; Ποια ήταν τα κίνητρά του; Κατά περίπτωση, ανάλογα με το ζώδιό του, ο εγωισμός, το πείσμα, ή η υποκειμενική αντίληψη του δικαίου. Ας μας βοηθήσει η αστρολογία, ποια ζώδια θα σου πουν την τελευταία κουβέντα (ευτυχώς όχι όλα) και γιατί.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Αν ανταλλάζεις απόψεις με Κριό και αυτές διαφέρουν, έστω και αν έχεις δίκιο, μην περιμένεις να σου το αναγνωρίσει. Είναι ζώδιο της φωτιάς και σούπερ εγωίσταρος. Ακόμα και αν υπάρχουν και άλλα κίνητρα ο συνήθης ύποπτος είναι ο εγωισμός του. Δευτερεύουσα αιτία είναι η χειριστικότητα που θέλει να ασκεί σαν ηγετική φυσιογνωμία. Δεν μπορείς να παραβλέψεις όμως και το πείσμα του να επικρατήσει όταν νιώσει ότι του εναντιώνεσαι.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ο κλασικός πεισματάρης, ο κολλημένος με τις απόψεις του, που του είναι αδύνατο να υποχωρήσει εγκαταλείποντάς τις από τη στιγμή που τις έχει εκφράσει, ακόμα και αν μέσα του ξέρει ότι έχει άδικο, θα τις υποστηρίξει μέχρι τελικής πτώσεως. Το πείσμα του τον φορτώνει και με το κουσούρι του εγωισμού σ’ αυτήν την περίπτωση, αλλά του λείπουν τα υπόλοιπα, γιατί τα ταπεινά κίνητρα δε συμβιβάζονται με την αγνότητα της ιδεολογίας του. Αντιμετώπισέ τον με πραότητα και θα δεις να αναγνωρίζει το λάθος του, κοντράρισέ τον και θα αντιμετωπίσεις παρανοϊκή επιμονή!



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Και ο Δίδυμος θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο. Μπορεί να έχει υποστηρίξει δύο ή και περισσότερες ασύνδετες απόψεις στην ίδια συζήτηση, να συμφωνήσει με όλους και να διαφωνήσει ταυτόχρονα. Θα σου κλείσει τη συζήτηση αυτός παρουσιάζοντας σαν δική του την, από όλους πια, αποδεκτή άποψη. Σου θυμίζει χαμαιλέοντα ή κάνω λάθος;



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Τη διαφωνία δε θα την κλείσει ο Καρκίνος. Η αδυναμία του να αντεπεξέρχεται στις λεκτικές αντιπαραθέσεις, τον κάνει να σε αφήνει να λήξεις εσύ τη συζήτηση. Αν αισθάνεται ότι στην ουσία έχει δίκιο, αλλά δεν μπορεί να το υποστηρίξει, μπορεί να κλειστεί σαν στρείδι. Κάποιες φορές όμως, αυτό μπορεί να μην είναι κάτι άλλο παρά ένας ελιγμός, γιατί έτσι γίνεται χειριστικός, κάνοντάς σε να υποχωρήσεις και τελικά να πεις εσύ αυτό που αρχικά θα έλεγε αυτός.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Ο Λέων θέλει και μπορεί να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο για κάθε μια αιτία, για όλες ή και συνδυασμό από αυτές που αναφέραμε στην εισαγωγή μας. Θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο από εγωισμό σαν βασιλιάς που αποφασίζει και επιβάλλει σαν σε υπηκόους, πεισματικά δεν δέχεται άλλη άποψη από τη δική του, για να δείξει ποιος κάνει κουμάντο! Ο Λέων, με τις αποκρυσταλλωμένες και παγιωμένες απόψεις του, δε διανοείται ότι μπορεί να κάνει λάθος κι επομένως δεν υποχωρεί αλλά τις υποστηρίζει. Όχι παίζουμε με την εξουσία!



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Από τον εγωιστή κι επικριτικό Παρθένο δε θα ακούσεις την τελευταία λέξη. Δε θα βγει από το στόμα του. Αν όμως έχεις έστω και λίγο διαίσθηση, θα την πιάσεις να τριγυρίζει στο μυαλό του και μέσα από τα δόντια του, έχοντας βεβαίως χαρακτήρα κριτικής. Μη χαλάσει και τις συνήθειές του! Διατηρεί χαμηλό προφίλ, είναι μετριοπαθής στη συμπεριφορά του, δύσκολα εκφράζεται και μόνο για κριτική, έστω και αν βράζει μέσα του. Δείχνει να είναι ψύχραιμος αλλά μόνο αυτός ξέρει τι τρικυμίες έχει μέσα του. Βάζει κάτω το κεφάλι, τις καταπίνει και βρίζει από μέσα του.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Ο Ζυγός, έχει άλλες προτεραιότητες από το να θελήσει να σε αποστομώσει βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της κουβέντας γιατί δεν μπαίνει στη διαδικασία της διαφωνίας. Δε θα συγκρουστεί μαζί σου, γιατί θέλει να σου αρέσει και αισθάνεται έντονη την ανάγκη και τη δική σου αποδοχή όπως και κάθε άλλου. Γιατί να βρεθεί μέσα σε κάτι που δεν του αρέσει όπως οι εντάσεις και να χάσει πόντους; Υποδύεται τον αμέτοχο και άσχετο και αφήνει εσάς τους υπόλοιπους να βγάλετε τα μάτια σας, αυτός θα τα ‘χει καλά με όλους σας. Κάνει την πολιτική του, έχει τις απόψεις του, τις κρατάει για τον εαυτό του και ‘συ άντε να κουρεύεσαι!



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Όταν νομίζεις ότι η συζήτηση τελειώνει, εκεί ακούς τον επίλογο του Σκορπιού. Αυτός δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, έχει για όλα και για όλους μια απάντηση. Νομίζει ότι έτσι, αν υποθέσει ότι κάπου στη συζήτηση έχασε έδαφος, παίρνει το αίμα του πίσω. Συνήθως ό,τι πει είναι εύστοχο γιατί είναι οξυδερκής, διορατικός και ευφυής αναλυτής. Άρα ό,τι ακούει το ξεκοκαλίζει για να το καταλάβει καλά. Πεισματάρης, χειριστικός, εγωιστής! Είναι να περιμένεις κάτι λιγότερο απ’ αυτόν;



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Δεν μπορεί να κλείσει τη συζήτηση κάποιος που απουσιάζει από τη λήξη της. Από πού μπορεί να έχει τον τελευταίο λόγο; Από την παραλία, την εκδρομή ή το γήπεδο. Ο Τοξότης έστριψε μόλις κατάλαβε ότι ανοίγεται ένα θέμα που ως συνήθως δεν τον άφορα και δεν τον ενδιαφέρει. Αφήνει σύξυλους τους συνομιλητές του να τα πούνε μονοί τους!



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός του Αιγόκερου, δεν του επιτρέπουν να αποχωρήσει από μια συζήτηση όταν αισθανθεί ότι υπάρχει αδικία, με κατεβασμένα αυτιά και την ουρά στα σκέλια. Κοντολογίς ηττημένος. Ξυπνάει το πείσμα του, αλλά επειδή είναι και απ’ αυτούς που έχουν αρχές και σέβονται το δίκαιο , αν κάτι δε συνάδει με αυτό, με επιμονή υπερασπίζεται τις αρχές του. Πείσμα, εγωισμός (γιατί έχει κι απ’ αυτόν) και αρχές θα τον οδηγήσουν στην ενέργεια αυτή. Όμως μην τον κρίνεις και πολύ αυστηρά, γιατί κατά κανόνα έχει ταπεινά κίνητρα.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Αδιάλλακτος και ιδεολόγος ο Υδροχόος, αν κάτι δεν τον βρίσκει σύμφωνο, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να το πει, να το ξαναπεί και να θελήσει να πει και την τελευταία κουβέντα. Είναι πεισματάρης στην υπεράσπιση των αρχών του, ιδιαιτέρα αν σχετίζονται με τις ευαισθησίες του. Θεωρεί δηλαδή καθήκον του να λειτουργεί σαν την οικολογική, συλλογική συνείδηση όλων μας και αυτό τον κάνει εγωιστικά φανατικό στην επιβολή απόψεων και θέσεων με γνώμονα την οικολογία. Κατά τα άλλα, για μικρής σημασίας ζητήματα, είναι άνετος και ανεκτικός απέναντι στις γνώμες και απόψεις των άλλων που θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά τους να έχουν.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Και βέβαια ο Ιχθύς θα θέλει να πει την τελευταία λέξη και μάλιστα από τον τυφλό και άμετρο εγωκεντρισμό που κρύβει μέσα του! Όμως δε θα το τολμήσει, επειδή συνήθως είναι εξαρτώμενος από άλλους, δε θα πρέπει να ανοίξει μέτωπα με κανέναν. Η ζωή έχει απρόοπτα γυρίσματα και ποτέ δεν ξέρει αν θα χρειαστεί να προσδεθεί στο άρμα κάποιου με τον οποίο διαφώνησε σε ανύποπτο χρόνο. Συνετά λοιπόν, μετρημένα, τα έχουμε καλά με όλους. Είναι πονηρό το Ψαράκι!



Βάσια Βέρτη
zwdia24

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top