5 μύθοι για τις στιγμές που τη βρίσκεις μόνος καταρρίπτονται

0
η πραγματική ζωή πρέπει να βασίζεται κυρίως σε αλήθειες.

Ένα κεφάλαιο στο ερωτικό κομμάτι που παραμένει, αν όχι ταμπού, μέρος ενός αυστηρά προσωπικού μας δεδομένου είναι οι στιγμές κατά τις οποίες τη βρίσκουμε, όχι με το ταίρι μας, αλλά μόνοι. Γύρω από τον τρόπο να προσφέρουμε στον εαυτό μας λίγες στιγμές ερωτικής απόλαυσης, εξερευνώντας τα σημεία στα οποία δεχόμαστε τα εντονότερα ερεθίσματα, έχουν προκύψει κάποιοι αμφιλεγόμενοι μύθοι. Πέντε εκ των πιο συνηθισμένων αναλύονται στη συνέχεια. Δώστε λοιπόν προσοχή γιατί ίσως αρχίσετε να αναρωτιέστε εάν πράγματα που πιστεύατε μέχρι πρότινος δεν ανταποκρίνονται τελικά στην πραγματικότητα.

1. Τυφλώνει και προκαλεί προβλήματα υγείας

Μύθος που εντοπίζεται κυρίως σε παλιότερες εποχές, όταν ακόμα η ερωτική επαφή αποτελούσε ένα τεράστιο και απροσπέλαστο ταμπού ακόμη και μεταξύ των δύο συντρόφων. Θεωρούνταν ότι ο πρωταρχικός σκοπός κάθε ζευγαριού ήταν να κάνει παιδιά και κάθε επαφή που απέκλινε από αυτόν το σκοπό χαρακτηριζόταν επικίνδυνη. Κατά καιρούς του έχουν προσάψει πλήθος αρνητικών επιπτώσεων, από τριχοφυΐα στις παλάμες μέχρι τύφλωση ή ακόμα και κίνδυνο της ζωής όποιου το επιχειρούσε. Σίγουρα πάντως όλα αυτά τα χρόνια ούτε έχασε κανείς την όρασή του, ούτε φυσικά τη ζωή του επειδή φρόντισε λίγο παραπάνω τον εαυτό του. Όλο και κάτι δε θα είχε ακουστεί αν είχε συμβεί;

2. Κόβει από την απόλαυση της επαφής

Ο μύθος με απλά λόγια αναφέρει ότι αν μάθουμε αρκετά καλά το σώμα μας και το πώς να το ικανοποιούμε χωρίς παρτενέρ, ίσως με τον καιρό η ύπαρξή του να μας φανεί περιττή και η όποια απόδοσή του μη ικανοποιητική. Φοβίζει τόσο, που δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν αρχίζουν να έχουν προβλήματα στον ερωτικό τομέα αντί να ψάξουν να βρουν τι πάει λάθος και να δουλέψουν στο να το βελτιώσουν, απλώς ρίχνουν όλο το φταίξιμο εκεί και επαναπαύονται. Έρευνες όμως έρχονται όχι μόνο να καταρρίψουν αλλά και να ανατρέψουν τον μύθο, αποκαλύπτοντας ότι όχι μόνο δεν μειώνει αλλά προσθέτει στην απόλαυση, καταρχήν επειδή κάνει το σώμα να ανταποκρίνεται ταχύτερα αλλά και κατ’ επέκταση επειδή η εξοικείωση με το σώμα μας ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας και μας κάνει πιο τολμηρούς. Με άλλα λόγια, όταν ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις ξέρεις και πώς ακριβώς να το κάνεις να συμβεί.

3. Είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ερωτικής ζωής

Πιστεύεται πως τα ζευγάρια τα οποία δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ερωτικά ο ένας τον άλλον καταφεύγουν σύντομα στη μέθοδο αυτή, αποτελεί δηλαδή έσχατη λύση και όχι ερωτικό βοήθημα. Επίσης εκλαμβάνεται πολλές φορές σαν ένα είδος απιστίας ή χαμηλής ερωτικής απόδοσης του ενός εκ των δύο. Κυρίως όμως έχει σχετιστεί με τη μοναχική ζωή και την έλλειψη ερωτικού συντρόφου. Είτε πρόκειται για αληθές είτε για ανυπόστατους ισχυρισμούς η τεχνική που τελειοποιούμε μόνοι μας μπορεί να υπάρξει και ως αμοιβαία. Σύμφωνα μάλιστα και με την Justine Marie Shuey, ειδικό στη Φιλαδέλφεια «Οι άνθρωποι το κάνουν είτε είναι σε σχέση είτε όχι και είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές να γίνεται».

4. Οδηγεί σε εμμονές και κρύβει ψυχικούς κινδύνους

Η συχνή και παρατεταμένη διάρκεια οδηγεί, σύμφωνα με πολλούς, σε εμμονές και ψυχολογικές διαταραχές. Συχνά όμως τέτοιες απόψεις προέρχονται από τα ίδια άτομα που υποστηρίζουν και το μύθο νούμερο τρία, λέγοντας ότι είναι επακόλουθο της έλλειψης ερωτικής ζωής ή ότι όταν γίνεται σημαίνει ότι πιθανότατα είναι και η μοναδική ερωτική εκτόνωση του ατόμου. Μιας όμως και καταρρίψαμε ήδη αυτούς τους μύθους, ας πούμε απλά ότι ναι μεν κάθε τι που γίνεται θέλει προσοχή και μέτρο, όμως σίγουρα το να επιλέγει κάποιος να προσφέρει στον εαυτό του λίγες στιγμές προσωπικής απόλαυσης δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θέτει την ψυχική του υγεία σε κίνδυνο. Αντιθέτως, σύμφωνα και με επιστημονικά δεδομένα, βελτιώνει τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή μας.

5. Το όφελος περιορίζεται σε εκείνες τις στιγμές

Αυτός ο μύθος συνοψίζει όλους τους υπόλοιπους και αρκετούς ακόμα και ταυτόχρονα έρχεται να τους καταρρίψει έναν-έναν με συνοπτικές διαδικασίες. Είναι τόσα τα οφέλη που προσφέρει, που είναι πολλοί εκείνοι που ακούγοντάς τα άλλαξαν γνώμη και στάση απέναντι σε αυτό το θέμα. Τα κυριότερα και αυτά που έχουν αποδειχθεί στο πέρασμα του χρόνου έπειτα από μελέτες και πειράματα είναι τα εξής: μείωση του άγχους, καλύτερη ποιότητα ύπνου, καλύτερη συγκέντρωση, μεγαλύτερη απόλαυση κατά τη διάρκεια της επαφής ή ακόμη και μείωση του πόνου, οικειότητα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του εαυτού μας και ερωτική απελευθέρωση. Και οι λόγοι δε σταματούν εκεί, υπάρχουν πολλοί που συμβάλουν στη βελτίωση τόσο της καθημερινότητάς μας σε προσωπικό επίπεδο όσο και αυτής με το ταίρι μας.


Δε μιλάμε για υπερβολές, αυτές σε κανέναν τομέα δεν κάνουν καλό, είναι αποδεδειγμένο. Άλλο όμως να αποφεύγουμε τις υπερβολές και άλλο να μένουμε δέσμιοι αντιλήψεων που κατά βάθος πάντα αναρωτιόμασταν αν είναι αλήθεια. Πάμε να πετάξουμε λοιπόν από πάνω μας μερικούς μύθους που μας κάνουν να νιώθουμε πως θα πρέπει να ντρεπόμαστε ή να φοβόμαστε να δοκιμάσουμε το κάτι διαφορετικό, μόνοι μας ή με το ταίρι μας. Στην τελική οι μύθοι είναι μύθοι και πάντα θα υπάρχουν, αλλά η πραγματική ζωή πρέπει να βασίζεται κυρίως σε αλήθειες.

Ολυμπία Καραμπέτσου
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top