10 τρόποι να αλλάξει η διάθεσή σου τις μέρες που η ίωση σε ταλαιπωρεί

0
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσεις τη φάση της ίωσης...

Οι μήνες εναλλάσσονται κυκλικά και δυστυχώς δε γίνεται να έχουμε πάντα καλοκαίρι απολαμβάνοντας καυτά ηλιοβασιλέματα. Κάποτε έρχεται το φθινόπωρο να μας χτυπήσει την πόρτα και ενώ εμείς δεν ανοίγουμε, σύντομα ο χειμώνας μπαίνει στα σπίτια μας με το έτσι θέλω. Κάποιοι αγαπούν τον χειμώνα, τις σταγόνες βροχής και το χιόνι. Όμως όπως κάθε εποχή, έχει κι ο χειμώνας τα αρνητικά του. Οι ιώσεις κάνουν την εμφάνισή τους με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με το καλοκαίρι και δεν είναι πάντα εφικτό να τις αποφύγουμε όσο κι αν τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας.

Ο πυρετός, το συνάχι, ένας ενοχλητικός πονόλαιμος και τα πρώτα συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους. Όλοι έχουμε αρρωστήσει και έχουμε περάσει τη φάση εκεί που πρέπει να κάτσουμε σπίτι, στον καναπέ μας, παρέα με μια κουβέρτα, το τηλεκοντρόλ, ένα πακέτο χαρτομάντηλα και μια κούπα τσάι. Θυμίζει και λίγο φάσεις ερωτικής απογοήτευσης αν το καλοσκεφτείς. Παρακάτω θα βρεις 10 τρόπους να περάσεις τη γρίπη σου διαφορετικά και να κάνεις κάτι παραπάνω απ’ το συνηθισμένο δρομολόγιο κρεβάτι-καναπέ.

1. Καυτό μπάνιο σε γεμάτη μπανιέρα

Καυτό νερό, αρωματικά έλαια, άλατα και κλειστά φώτα. Κεριά για να φτιάξεις ατμόσφαιρα και έχεις δημιουργήσει το δικό σου σπα σε 3 μόνο βήματα. Απόλαυση για σένα αλλά και για το μυϊκό σου σύστυμα. Βάλε χαλαρή μουσική και απόλαυσε το μπάνιο σου δίχως να σε εμποδίσει η γρίπη. Κλείσε τα μάτια σου και ευχαριστήσου την παύση που κάνεις από την καθημερινότητά σου.

2. Μαγείρεψε αυτό που έχεις στο μυαλό σου

Δε χρειάζεται να τρως κάθε μέρα σούπα ή φιδέ για να νιώσεις καλύτερα. Φτιάξε στον εαυτό σου αυτό που ζητάει. Κάνε παραλλαγές στα υλικά και βάλε περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Μια πίτσα με λαχανικά, ένα μπέργκερ δίχως μαγιονέζα, κοτόπουλο με μια σως είναι μόνο μερικές επιλογές. Δοκίμασέ το και πέρα απ’ το ότι θα περάσεις δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα, η ψυχολογία σου θα ανέβει αισθητά.

3. Αλλαγές στον χώρο του σπιτιού

Τώρα που είσαι άρρωστος έχεις την ευκαιρία να μείνεις περισσότερο σπίτι και να δεις πιο καθαρά πράγματα που ενώ στην καθημερινότητά σου έβλεπες, τα αγνοούσες καθώς δεν τα θεωρούσες σημαντικά. Μικρές αλλαγές στη διαρρύθμιση του χώρου σου μπορούν να φέρουν μεγάλες χαρές. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη και περιττά πράγματα που θέλουν πέταμα εδώ και καιρό. Μήπως έφθασε η ώρα να βάλεις τα πράγματα σε τάξη;

4. Ώρα για γλυκό

Δε χρειάζεται να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη αλλά ούτε και πολλά λιπαρά. Μπορείς να φτιάξεις ένα γλυκό πλούσιο σε πρωτεΐνες και φρούτα. Μην το κάνεις απ’ την πρώτη μέρα καθώς υπάρχει κίνδυνος να το φας ολόκληρο μέσα σε ένα 24ωρο. Ποιος άφησε γλυκό στο σπίτι να τον περιμένει δίχως να το ‘χει συνέχεια στον νου του; Μπορείς να το φτιάξεις εσύ ή να το πάρεις απ’ έξω όταν αρχίσεις να νιώθεις λίγο καλύτερα. Δες το σαν μια μικρή επιβράβευση πως τα κατάφερες μια χαρά και το ξεπέρασες αλλά και σαν ευκαιρία να ‘χεις κάτι στο ψυγείο να κεράσεις τον πρώτο άνθρωπο που θα ‘ρθει να σε δει.

5. Κάνε γυμναστική!

Άσε το νέτφλιξ και τις ταινίες για λίγο στην άκρη και ξεκίνα ένα καθημερινό σύντομο πρόγραμμα γυμναστικής δέκα λεπτών. Δε λέμε να σηκώσεις βάρη ή να εξαντληθείς ακόμη περισσότερο αλλά μια καλή ιδέα θα ήταν να κάνεις γιόγκα. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεμπλοκάρεις το σώμα σου και θα ανακουφιστείς από μυαλγίες.

6. Ντύσου σαν να πηγαίνεις βόλτα

Δε χρειάζεται να είσαι όλη τη μέρα με τις πιτζάμες. Βάλε κάτι άλλο, κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις άνετα και όμορφα με τον εαυτό σου. Εκείνο το ρούχο που όταν το φοράς αλλάζει η διάθεσή σου και ανεβαίνεις ψυχολογικά, είτε αυτό είναι ένα πουλόβερ είτε μια μπλούζα με στάμπα. Άσε τις πιτζάμες για τον ύπνο και για τα πιτζάμα πάρτι που θα πας σαν γίνεις καλά.

7. Πες τα λίγο με τον εαυτό σου!

Είναι μια ευκαιρία να ασχοληθείς με σένα και να κάνεις ό,τι αγαπάς. Άσε για λίγο τα σόσιαλ και σκέψου πως οι ατελείωτες ώρες που κοιτάς το ταβάνι είναι η ιδανική ευκαιρία για αυτοκριτική και για να πάρεις τις αποφάσεις που τόσο καιρό ανέβαλες. Μπορείς να κάνεις την ανασκόπησή σου και να σχεδιάσεις τα επόμενά σου βήματα.

8. Πικνίκ στο σπίτι σου

Βάλε ένα τραπεζομάντηλο στο πάτωμα στο σαλόνι σου μπροστά από την τηλεόραση, κάποιες κουβέρτες και πολλά μαξιλάρια. Βάλε στην μεγάλη οθόνη μια ταινία και σκέψου πως τρως παρέα με τον/την πρωταγωνίστρια της. Μπορεί να μην έχεις και την καλύτερη θέα, όμως είναι κάτι διαφορετικό που σίγουρα δε συνηθίζεις καθημερινά.

9. Έφτασε η ώρα της περιποίησης!

Μπορείς να φροντίσεις το σώμα σου, τα μαλλιά σου, να κάνεις τα μποτέ σου και να χαλαρώσεις. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις όλα εκείνα που τόσο καιρό δεν προλάβαινες και να σε περιποιηθείς. Σίγουρα θα νιώθεις καλύτερα όσο περισσότερο σε φροντίζεις και κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου.

10. Έρευνα για τον επόμενο ταξιδιωτικό σου προορισμό

Ακόμα κι αν μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τις επόμενες διακοπές, τώρα έχεις άπλετο χρόνο να κάνεις τη δική σου έρευνα. Μπορείς θα ψάξεις τα πάντα για τον μαγικό προορισμό που ‘χεις στον νου σου δίχως να πας σε τουριστικό γραφείο. Γράψε τα έξοδα που χρειάζεται να κάνεις, τα μέρη που θέλεις να επισκεφτείς και τότε θα νιώσεις πιο δημιουργικός ενώ παράλληλα θα έχεις στο μυαλό σου όμορφα τοπία και σκέψεις για μελλοντικές εμπειρίες.


Άρρωστος, λοιπόν, δε θα πει μόνο σούπα, κουβέρτα και τσάι! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσεις τη φάση της ίωσης πιο όμορφα, να κάνεις μια παύση απ’ την καθημερινότητά σου, να σε προσέξεις και να γίνεις δημιουργικός!

Σταματία Μάστορα
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top