10 άβολες ερωτήσεις σε γνωστό που συναντάς τυχαία στον δρόμο

0
ναι μεν είναι τυπικές, αλλά είναι φουλ άβολες​.

Ερωτήσεις, εκείνες οι προτάσεις που στο τέλος έχουν ερωτηματικό. Εκφράζουν απορία και διάθεση του ενός να μάθει κάτι σχετικά με τον άλλο. Ωστόσο δεν είναι όλες οι ερωτήσεις για όλους. Κάποιες είναι πιο προσωπικές, άλλες καθαρά τυπικές κι άλλες απλώς γίνονται για να γίνουν, όπως το κλασικό «γεια σου, τι κάνεις» που κανείς δεν ξέρει τελικά εκφράζει ενδιαφέρον ή γίνεται από συνήθεια. Πάμε να δούμε κάποιες ερωτήσεις που ναι μεν είναι τυπικές, αλλά είναι φουλ άβολες όταν τις κάνει κάποιος που σε συναντά τυχαία στον δρόμο;

1. Πού ήσουν;

Όπου και να ήταν, εσένα τι σε νοιάζει; Αν δεν έχετε εξάλλου ιδιαίτερες επαφές, γιατί πρέπει να σου δώσει λόγο για τις κινήσεις του; Περιορίσου απλώς στο να χαιρετήσεις τον γνωστό που είδες στον δρόμο. Μπορεί να ήταν στον κρυφό εραστή, μπορεί να βγήκε βόλτα γιατί μάλωσε με το ταίρι, μπορεί να δουλεύει υπερωρίες στη δουλειά και να μη θέλει να το πει. Μπορεί χίλια δυο πράγματα που από τη στιγμή που δεν είσαι κοντινό του πρόσωπο, δεν έχει καμία υποχρέωση να τα μοιραστεί μαζί σου.

2. Πού χάθηκες;

Κανένας δε χάνεται έτσι. Μάντεψε, μπορεί απλώς να μη θέλει να έχετε πιο στενές επαφές. Γιατί το ζορίζεις παραπάνω; Εξάλλου αν τον είχες ψάξει κι εσύ νωρίτερα, θα ήξερες πού χάθηκε. Βασικά γιατί να πεις κάτι μόνο και μόνο για να το πεις; Κάποια πράγματα φαίνονται και δεν υπάρχει λόγος να φέρεις τον άλλο σε δύσκολη θέση και να τον αγχώσεις για να βρει την κατάλληλη απάντηση που μάλλον θα ‘ναι και δικαιολογία.

3. Το ταίρι τι κάνει;

Άμα δεν είσαι φίλος του συγκεκριμένου ατόμου, γιατί να ρωτήσεις κάτι τέτοιο; Μπορεί μόλις να τσακώθηκαν και να μη θέλει να ακούει για το αμόρε ή μπορεί να έχουν χωρίσει απ’ την τελευταία φορά που ειδωθήκατε. Μπορεί να έχουν μεσολαβήσει τόσα και εκείνη τη στιγμή να μην έχει όρεξη να τα συζητήσει μαζί σου. Κάποια πράγματα είναι προσωπικά, αν δεν ανοίξει ο άλλος συζήτηση για τη σχέση του, δε σου πέφτει λόγος να ρωτήσεις.

4. Είσαι βιαστικός;

Μπορεί να μην είναι και να σου απαντήσει καταφατικά μόνο και μόνο για να αποφύγει την περαιτέρω συζήτηση μαζί σου ή μπορεί όντως να έχει αργήσει στη δουλειά και να τον περιμένουν για το πρωινό meeting. Τι νόημα έχει πού πάει ο άλλος μετά την τυχαία συνάντησή σας και αν πρέπει να φτάσει εκεί σε δέκα λεπτά ή σε μισή ώρα; Μια ερώτηση που είναι άβολη κυρίως γιατί είναι περιττή και φέρνει τον άλλο σε θέση να πρέπει να σου αναλύσει το πρόγραμμά του της υπόλοιπης μέρας του.

5. Ακόμα ελεύθερος;

Κι αν έχει σχέση και δε θέλει να στο πει; Ή αν ζει έναν κρυφό έρωτα χωρίς να το ξέρουν ούτε καν οι δικοί του άνθρωποι; Μπορεί εξάλλου κάποιος να είναι μόνος από επιλογή ή επειδή η τρελή του καψούρα δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματά του. Δεν είναι κουβέντες που γίνονται στον δρόμο αυτές, οπότε καλύτερα να τις αποφύγεις.

6. Να σου κάνω παρέα;

Δεν ξέρεις σε τι φάση είναι ο καθένας. Ειδικά αν δεν κάνετε παρέα μην προτείνεις κάτι τέτοιο χωρίς να ξέρεις τον άλλον καλά. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές και δεν είμαστε για όλους ευχάριστη συντροφιά. Μπορεί να χαίρεται κάποιος να σε χαιρετάει στον δρόμο αλλά δε σημαίνει και πως θέλει να πιείτε καφεδάκι μαζί. Κάποιες φορές από ευγένεια μπορεί να μην καταφέρει ο άλλος να αποφύγει την πρόταση κι αυτό μοιάζει κάπως πιεστικό.

7. Περιμένεις κάποιον;

Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην περιμένει κανέναν. Αλλά γιατί να φέρεις τον άλλον στη δύσκολη θέση να σου εξηγήσει γιατί έχει βγει μόνος. Ή αν περιμένει κάποιον και δε θέλει να σου αποκαλύψει την ταυτότητά του, γιατί να τον κάνεις να νιώσει άβολα; Σε μια τυχαία συνάντηση δε χρειάζεται να πιάσεις πολύωρη κουβέντα.

8. Τι νέα;

Γιατί ήξερες και τα παλιά; Κι άντε να ψάχνουμε να βρούμε ποια νέα μπορούμε να μοιραστούμε! Κι αν δε βρούμε εντός δευτερολέπτων λέμε το κλασικό «όπως τα ξέρεις» κι ας ξέρουμε πως ο άλλος δεν ξέρει τίποτα. Ειδικά αν πρόκειται για συμμαθητή σου που έχετε να μιλήσετε από το λύκειο, αν έπαιρνε κυριολεκτικά την απάντησή σου, θα νόμιζε ότι ακόμα πας φροντιστήριο και κάνεις φυσική, χημεία και μαθηματικά.

9. Τι έγινε με τον τάδε;

Πιθανόν να έχετε πολλούς κοινούς γνωστούς. Επίσης όμως πιθανό είναι να μην ενδιαφέρει τον συνομιλητή σου να μάθει τα νέα τους, αλλά για να μη φανεί ξινός με το να σου κόψει την κουβέντα, μένει εκεί ενώ αισθάνεται άβολα και σε ακούει να λες πράγματα που δεν τον νοιάζουν. Τώρα αν ρωτάς τι έγινε σε σχέση με το άτομο που συνάντησες και ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, η ερώτηση είναι απλώς αδιάκριτη και καλύτερα να κρατήσεις την περιέργειά σου για σένα.

10. Να πιούμε κάνα καφέ καμιά μέρα;

Αφού ξέρεις ότι δε θα τον πιείτε, τι το προτείνεις βρε παιδί μου; Γιατί να έχει ο άλλος αυτό το αμήχανο χαμόγελο και να σου απαντήσει καταφατικά ενώ ξέρετε κι οι δύο πως δεν πρόκειται να βγείτε; Ένα «καλή συνέχεια» αρκεί για να χαιρετήσεις τον άλλο, δε χρειάζεται να κανονίσετε και επόμενη συνάντηση.


Κάποιες ερωτήσεις δεν είναι για όλους. Αυτό δεν είναι κακό! Ίσα ίσα, δεν έχουμε τις ίδιες σχέσεις με όλους. Κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο. Αν δείτε γνωστό στον δρόμο, μην πιάσετε ψιλή κουβέντα. Ρωτήστε τον αν είναι καλά και περιοριστείτε εκεί, γιατί πολύ απλά αν είχατε κάτι παραπάνω να πείτε θα επιδιώκατε να συντηρήσετε την μεταξύ σας επικοινωνία!

Μαριλένα Κοντογιάννη
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top