10 λάθη που αποκαλύπτουν την απιστία

0
κανένας δε θέλει να είναι ο «κερατάς» της υπόθεσης...

Η απιστία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους της σχέσης. Γενικά, η σχέση από μόνη της φέρει μια κτητικότητα, η οποία κλονίζεται όταν κάποιος από τους συντρόφους ξενοκοιτάει. Όταν ο σύντροφος είναι άπιστος, το άλλο μέλος της σχέσης ταράζεται, νιώθει ότι μειώνεται και προσπαθεί να βρει κοινά σημεία με το νέο πρόσωπο που εισχώρησε στη σχέση και είναι αυτή η σύγκριση που σταδιακά φέρνει το άτομο στην παράνοια.

Η απιστία, όχι μόνο μπορεί να διαλύσει τη σχέση, αλλά μαζί με αυτή έρχεται και ένας αθεράπευτος πόνος, ο οποίος έχει αποτυπωθεί με μυριάδες τρόπους- κυρίως στην τέχνη. Πόσα κομμάτια της λαϊκής και μη κουλτούρας έχουν αφιερωθεί στον πόνο, την εκδίκηση, την απόγνωση που συνοδεύεται από την απιστία; Επειδή, κανένας δε θέλει να είναι ο «κερατάς» της υπόθεσης, ας δούμε μερικά λάθη που έχουν αποκαλύψει ή μπορούν να αποκαλύψουν, την απιστία.

1. Σημάδια

«Το σημάδι στο λαιμό σου δε το είχε φως μου χθες» μας λέει η Πάολα καθώς ψυχορραγεί. Αχ, αυτά τα άτιμα σημάδια πάνω στο σώμα! Τα σημάδια συνήθως γίνονται χωρίς να το καταλαβαίνει κανείς. Είναι το πάθος της στιγμής αποτυπωμένο στο σώμα και τις περισσότερες φορές, όταν δε γίνονται σκόπιμα, δεν ξέρεις ότι υπάρχουν. Βέβαια, υπάρχουν και τα σημάδια που γίνονται με δόλο, απλά για να στιγματίσουν το άλλο άτομο και υποδηλώνουν καθαρή ανασφάλεια και κτητικότητα. Τώρα, όταν το άτομο με τα καινούργια σημάδια έχει σχέση και αυτά δεν προέρχονται από αυτή, αλλά από ένα τρίτο πρόσωπο, ξεκινούν τα προβλήματα, γιατί και ο σύντροφος δεν τρώει κουτόχορτο.

2. Ψέματα

Τα ψέματα δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα. Το ψέμα είναι ένα βδελυρό συνήθειο που μπορεί να διχάσει την κάθε σχέση είτε αυτή είναι ερωτική, επαγγελματική ή φιλική. Καλώς ή κακώς η αλήθεια πάντα μαθαίνεται και τις περισσότερες φορές σκάει τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Μην περιμένεις, πάντα να σε ευνοεί η θεά Τύχη και να τη σκαπουλάρεις από ψεματάκια, όσο μικρά και αν είναι. Αν για παράδειγμα είπες στη σχέση σου ότι θα βγεις με τα παιδιά από τη δουλειά και τα παιδιά από τη δουλειά ανεβάσουν στόρι ότι αράζουν χαλαρά στο σπίτι τους χωρίς εσένα, το άλλοθί σου μόλις χάθηκε και η ιστορία σου από κάπου μπάζει. Δεν είναι δύσκολο στην προσπάθεια να καλύψεις το ένα ψέμα να σκαρφιστείς το επόμενο, το οποίο φωνάζει από μακριά ότι κάτι κρύβεις.

3. Μηνύματα

Τα αναπάντεχα μηνύματα από το τρίτο πρόσωπο που έρχονται στις πιο ακατάλληλες στιγμές, έχουν κάψει πολύ κόσμο. Τα μηνύματα αυτά σκάνε όταν το ζευγάρι είναι χαλαρά στο σπιτάκι και χουχουλιάζει. Εκεί αμέριμνοι, ζουν τον πάλαι ποτέ ρόδινο έρωτά τους, ήρεμοι πριν την έκρηξη. Όταν έρθει το διαβόητο μήνυμα είτε ο σύντροφος που το έλαβε θα αλλάξει όλα τα χρώματα της ίριδας στο πρόσωπό του προσπαθώντας να δικαιολογηθεί δημιουργώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση προς την αλήθεια, είτε το μήνυμα θα διαβαστεί από τον κερασφόρο σύντροφο και θα είναι αρκετό για να καταλάβει ότι κάτι τρέχει πίσω από την πλάτη του. Ελπίζω κανείς να μην πέφτει τόσο χαμηλά ώστε να ψάχνει τα μηνύματα της σχέση του, αυτό είναι απλά κατινιά και γελοιότητα. Αν είναι κάτι να μαθευτεί, θα μαθευτεί.

4. Τηλεφωνήματα σε άκυρες ώρες

Στο ίδιο κλίμα με τα μηνύματα είναι και τα τηλεφωνήματα. Εκεί οι δικαιολογίες είναι πιο εύκολες και πάντα είναι του στυλ «Ωχ, έγινε κάτι επείγον!», ή το πολυαγαπημένο «Λάθος αριθμός». Καταλαβαίνεις ότι όταν τα επείγοντα τηλεφωνήματα αρχίσουν να γίνονται πολλά σε κουραστικό βαθμό ή εκείνος που συνεχίζει να καλεί το λάθος άτομο έχει αρκετή επιμονή, κάτι πάει στραβά. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείς ότι κάτι τρέχει στη ζωή του ατόμου που είστε μαζί. Ακόμα και κέρατο να μην είναι, σου μπαίνουν υποψίες, δεν μπορεί να τα έχεις με τον πιο γκαντέμη άνθρωπο του κόσμου.

5. Ξεχασμένα πράγματα σε αμάξι/σπίτι

Οι παράνομοι εραστές έχουν μια τάση να ξεχνάνε σημάδια πάνω στο σώμα του άλλου, τα πράγματα τους σε τυχαίες θέσεις, ότι αυτός με τον οποίο βγαίνουν έχει σχέση. Γενικά, ξεχνάνε. Όταν το έτερον ήμισυ δε ζει το δικό του παραμυθάκι με τη σκανδαλώδη διπλή ζωή και δεν είναι αρκετά υποψιασμένο τις πρώτες φορές, ή γίνεται πιο χαλαρό με την πάροδο του χρόνου, αρχίζει να αγνοεί τα πράγματα που ξέχασε ή έπεσαν από το τρίτο πρόσωπο. Έτσι, αυτά τα πραγματάκια, που έπεσαν ή αφέθηκαν επιμελώς ώστε να πέσουν στην αντίληψή σου, έρχονται στα χέρια σου.

6. Αλλαγή συμπεριφοράς

Ο άπιστος σύντροφος αλλάζει τη συμπεριφορά του απέναντι στη σχέση του. Είναι το κομμάτι των τύψεων που έρχεται στη μέση. Ξέρει ότι μπορεί να πληγώσει το άτομο με το οποίο είναι μαζί ανά πάσα στιγμή αν αυτό μάθει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του. Πολλές φορές ο άπιστος σύντροφος, γίνεται πιο δοτικός απέναντι στη σχέση του. Από την άλλη υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το νέο άτομο γεμίζει τον άπιστο σύντροφο, περισσότερο από την ήδη υπάρχουσα σχέση, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αδιαφορεί γι’ αυτή.

7. Αποχή

Το σεξ είναι αυτό που ενώνει πρακτικά το ζευγάρι. Είναι η ανάγκη των δύο να έρθουν σε επαφή. Την απιστία συχνά μπορείς να την καταλάβεις και από την αποχή. Ενώ ο σύντροφός σου ήθελε να έρχεστε σε επαφή και το επιδίωκε όσο περισσότερο μπορούσε, ξεκινάει μια περίοδος στην οποία φαίνεται ότι το αποφεύγει ή οι επιδόσεις γίνονται κάπως μέτριες. Είναι λογικό να μην έχει όρεξη να έρθετε σε επαφή όταν περιμένει ή έχει ήδη συνευρεθεί με το τρίτο πρόσωπο.

8. Έξοδα τα οποία δε δικαιολογούνται

Είθισται οι νέοι εραστές να ανταλλάσσουν μικρά δωράκια όχι μεγάλης αξίας, αυτά τα απλά τα συμβολικά. Όσο περνάει όμως ο καιρός, αυτά που στην αρχή ξεκίνησαν ως συμβολικά δωράκια αρχίζουν σταδιακά να ανεβαίνουν σε αξία. Αρχίζει να δημιουργείται ένα έλλειμμα στην τσέπη του συντρόφου που δε δικαιολογείται. Είναι και εκείνα τα ξενοδοχεία που όσο να πεις κοστίζουν, αν δεν υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος, που κάθε άλλο παρά καλό κάνουν στην τσέπη των εραστών. Τα πιο αστεία περιστατικά που ανακαλύφθηκε η απιστία είναι από τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου το άτομο που διατηρούσε άλλη σχέση δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα επιπλέον έξοδα. Είναι και αυτές οι άτιμες αποδείξεις που δε βοηθούν καθόλου.

9. Οι παρέες μιλάνε

Καλό είναι το κέρατο να το ξέρουν μόνο αυτοί που το κάνουν. Επειδή οι άνθρωποι έχουμε την τάση να μοιραζόμαστε τη ζωή μας με τον περίγυρο, όταν κάποιος απατά δεν μπορεί να το διατυμπανίζει και να περιμένει ότι ή σχέση του δε θα το μάθει. Είτε από ένα τυχαίο σχόλιο κάποιου, είτε από καθαρή απροσεξία ή ακόμα και εσκεμμένα κάποιος από το περιβάλλον θα το ομολογήσει.

10. Τα εξωτερικά ραντεβού

Εδώ είναι τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Όταν ξεκινούν τα ραντεβού του παράνομου ζευγαριού σε κοινή θέα, υπάρχει μια υποτίμηση του ανθρώπου που αγνοεί για το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του και ταυτόχρονα δείχνει και θράσος του το κάνει. Σε αυτά τα ραντεβού κρύβεται και η αρχή του τέλους για την προϋπάρχουσα σχέση.

Αντώνης Ανδρόνικος
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top