6 σημαντικά γεγονότα που αλλάζουν την ζωή μας

0
ακόμα και το χάιδεμα ενός κατοικίδιου...

1.Κατοικίδια

Τα κατοικίδια μπορούν να μας βοηθήσουν συναισθηματικά όταν περνάμε κατάθλιψη ή έντονο άγχος. Όσοι έχουν κατοικίδια έχουν μικρότερες πιθανότητες να βιώσουν έντονο στρες και τείνουν να είναι πιο κοινωνική και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αν και δεν υπάρχει μια βιοχημική εξήγηση η έρευνα έχει δείξει πως ακόμα και το χάιδεμα ενός κατοικίδιου ενεργοποιεί την παραγωγή σεροτονίνης και οξυτοκίνης, ουσίες καίριες για το αίσθημα της ευτυχίας.

2. Γάμος

Αν ξεχωρίσουμε το άγχος που προκαλεί η οργάνωση ενός γάμου, έχουν παρατηρηθεί θετικές ψυχολογικές αλλαγές στα άτομα που παίρνουν την μεγάλη απόφαση, όπως είναι οι σπανιότερες κρίσεις κατάθλιψης ή και αυτοκτονικότητας. Επίσης, έχει παρατηρηθεί πως τα παντρεμένα ζευγάρια ζουν περισσότερο. Είναι δεδομένο πως τέτοιου είδους στοιχεία παρατηρούνται κατά κύριο λόγο στους ευτυχισμένους γάμους.

3. Διαζύγιο

Ένα διαζύγιο φέρνει τεράστιες αλλαγές στη ζωή ενός ζευγαριού. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι όμως πως οι γυναίκες το αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ευκολία από ότι ο άντρες. Συνήθως, οι άνδρες γίνονται πιο ευάλωτοι στην κατάθλιψη, τον αλκοολισμό και στην απότομη αύξηση βάρους ενώ οι γυναίκες τείνουν να μετανιώνουν πολύ λιγότερο ένα διαζύγιο σε σχέση με τους άντρες.

4. Κάνοντας παιδιά

Εδώ και δεκαετίες, η μία μελέτη μετά την άλλη δείχνει πως οι γονείς είναι λιγότερο ευτυχισμένοι και περισσότερο αγχωμένοι τα πρώτα δύο χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Είναι μια τεράστια αλλαγή στη ζωή ενός ζευγαριού που αλλάζει τις ισορροπίες καθώς η αγάπη και το δέσιμο του ζευγαριού θα καθορίσει πολύ την εξέλιξη τους.

5. Όταν χάνεις έναν από τους γονείς σου

Μπορεί να είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων όταν ο γονιός φεύγει πριν το παιδί του, αυτό όμως δεν το κάνει λιγότερο εύκολο. Ένα τέτοιο γεγονός μας αφήνεις «σπασμένους». Μακροχρόνιες έρευνες έχουν δείξει πως οι γιοι δυσκολεύονται περισσότερο όταν χάσουν τον πατέρα τους και οι κόρες τη μαμά τους. Εννοείται πως το μέγεθος του πόνου εξαρτάται και από το δέσιμο τους αλλά και από την κατάσταση της υγείας των γονιών. Όσο νεότερος ο γονιός που φεύγει τόσο μεγαλύτερος ο πόνος. Τα παιδιά που χάνουν νωρίς ή απότομα έναν από τους δύο γονείς έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αδύναμο ανοσοποιητικό και αυτοκτονικές τάσεις.

6. Αδυνάτισμα

Κρίνοντας από τα δισεκατομμύρια που ξοδεύουμε κάθε χρόνο για να επιτύχουμε την απώλεια των παραπάνω κιλών, αυτό το γεγονός έχει τεράστια επίδραση στη ψυχολογία μας.Οι κλινικές μελέτες που έχουν παρακολουθήσει τη ψυχική κατάσταση όσων κατάφεραν να χάσουν τα περιττά κιλά, κατέληξαν πως τα συμπτώματα της κατάθλιψης μειώθηκαν αισθητά.

Ελεάνα Παπαχαραλάμπους
papelle

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top