Προετοιμασία για την ...παραλία!!!

0

για να αποκτήσεις το κορμί των ονείρων σου!

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και όλοι μας έχουμε αρχίσει να ονειρευόμαστε ήλιο, θάλασσα διακοπές!!! Μήπως όμως το χειμώνα "τσιμπήσαμε" μερικά κιλάκια και τώρα νιώθουμε λίγο άβολα; Αυτό το καλοκαίρι μπορείς και εσύ να κλέψεις την παράσταση, διατηρώντας το κορμί σου σε πολύ καλή φόρμα με τις χρήσιμες αστρολογικές συμβουλές για το ζώδιό σου! Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι οι σκέψεις και η ψυχολογική μας κατάσταση ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την αύξηση του σωματικού μας βάρους; Διάβασε το ζώδιό σου και ανακάλυψε ποια λάθη στη συμπεριφορά σου ευθύνονται για την αύξηση των κιλών σου, αλλά και την αστρολογική συμβουλή του ζωδίου σου για να αποκτήσεις το κορμί των ονείρων σου!


ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Η καθημερινότητά σου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «αρένα» που δίνεις τις καθημερινές σου μάχες, για να προλάβεις όλες σου τις δραστηριότητες. Η επαγγελματική και η κοινωνική σου ζωή έχουν τον πρώτο λόγο για σένα και αρκετές στιγμές παραμελείς το πιο σημαντικό ...τον εαυτό σου! Επειδή είσαι σε διαρκές «τρέξιμο» να τα προλάβεις όλα, το πρόγραμμα της διατροφής σου είναι αρκετά άτακτο και χωρίς συνέπεια. Γυρνώντας το βράδυ στο σπίτι, μπορεί να φας μονομιάς όλα όσα στερήθηκες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τη δικαιολογία ότι όλη μέρα ήσουν νηστικός. Επιπλέον όταν η ζυγαριά αρχίζει να παίρνει ανοδική πορεία, δεν θέλεις ούτε στιγμή να παραδεχτείς ότι έχεις πάρει κάποια κιλάκια παραπάνω και σε πιάνει η νωθρότητά σου, γιατί θέλεις πάση θυσία να «κρύψεις» ότι έχεις χάσει τη φόρμα σου.

Συμβουλή: Δίαιτα δεν σημαίνει να μην τρως τίποτα όλη τη μέρα και μετά να πέφτεις με λαιμαργία στο φαγητό. Πρέπει να καταλάβεις ότι έχεις ανάγκη όλα τα γεύματα της ημέρας. Διοχέτευσε όλη την ενεργητικότητα και την μαχητικότητά σου στο αγαπημένο σου σπορ, που εκτός από ότι θα σου φτιάξει πολύ την ψυχολογική σου διάθεση, θα σε βοηθήσει να χάσεις και το παραπανίσιο βάρος.


ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Μία από τις αγαπημένες σου συνήθειες είναι το φαγητό. Λατρεύεις τις λιχουδιές, τα πικάντικα φαγητά και ιδιαίτερα τα γλυκάκια. Δίαιτα για σένα σημαίνει «περιορισμός», «στέρηση» και δεν θέλεις ούτε στιγμή να φρενάρεις τον εαυτό σου από τις καθημερινές απολαύσεις. Αναβάλεις συστηματικά την απόφαση της δίαιτας, γιατί για σένα το φαγητό είναι μία διασκέδαση που δεν θέλεις να την χάσεις. Όταν βλέπεις ότι η κοιλίτσα σου έχει αρχίσει να ...ξεχειλίζει, τότε μπορεί να θορυβηθείς και να ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής. Το μεγαλύτερο λάθος σου είναι ότι μετά από μία εξαντλητική μέρα θα φας με λαιμαργία, με το δικαιολογητικό ότι όλη μέρα ήσουν στο τρέξιμο και έχασες πολλές θερμίδες.

Συμβουλή: Φτιάξε τα αγαπημένα σου φαγητά ή πήγαινε στο αγαπημένο σου εστιατόριο και απλά περιόρισε τις μερίδες σου. Προσπάθησε να τρως σε πιο αργούς ρυθμούς! Με αυτό τον τρόπο θα τρως λιγότερο, αλλά θα χορταίνεις κιόλας.


ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μαγείρεψες; Ίσως και εσύ έχεις ξεχάσει, γιατί συνηθίζεις να τρως έξω ή να ξεγελάς την πείνα σου με μικρά σνακς, που σε κάνουν προς στιγμή να χορταίνεις. Σπάνια θα κάτσεις στο τραπέζι να απολαύσεις ένα πλήρες γεύμα, αφού τις περισσότερες φορές «τρως στο πόδι» γιατί είσαι συνέχεια σε βιασύνη. Αρκετές φορές προσπαθείς να «πείσεις» τον εαυτό σου ότι τα περιττά κιλά που έχεις «τσιμπήσει», είναι επειδή μεγαλώνεις ηλικιακά. Δικαιολογείς τον εαυτό σου ότι μεγαλώνεις και αλλάζει ο μεταβολισμός σου και όλο λες ότι θα κάνεις δίαιτα, αλλά μένεις στην θεωρία και δεν περνάς στην πράξη.

Συμβουλή: Δεν σημαίνει ότι με την αύξηση των χρόνων σου, πρέπει να αυξάνεται και το σωματικό σου βάρος. Χάζεψε φωτογραφίες από το παρελθόν σου, δες πως ήταν το σώμα σου πριν μερικά χρόνια και πάρε την απόφαση της δίαιτας. Εξάλλου ξέρεις πολύ καλά ότι τα πάντα μπορείς να τα καταφέρεις, αρκεί να το πάρεις απόφαση. Όσο και αν σου είναι δύσκολο, προσπάθησε η διατροφή σου και συγκεκριμένα τα γεύματά σου να είναι πλήρη.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς στην πλούσια και λαχταριστή κουζίνα της μαμάς και επινοείς πολλές δικαιολογίες στον εαυτό σου, για να μην στερηθείς το ζεστό φαγητό που σου ετοίμασε με τα χεράκια της. «Νιώθω μία αδυναμία, αν φαω όμως το φαγητό της μαμάς, σίγουρα θα πάρω δυνάμεις» ή « Δεν πρέπει να απογοητεύσω τη μανούλα μου, τόσο κόπο έκανε για να μου μαγειρέψει», είναι μερικές από τις δικαιολογίες που σε κάνουν να παρεκτρέπεσαι από την δίαιτα και να ξεφεύγεις από τον έλεγχο. Επιπλέον για σένα το φαγητό είναι απόλαυση, σου αρέσει να μαγειρεύεις, να δοκιμάζεις νέες γεύσεις, αλλά και να ξεσπάς όλα σου τα συναισθήματα ...τρώγοντας. Δεν είσαι σε καλή ψυχολογία; Είχες μία μέρα γεμάτη άγχος; Περνάς κάποιο ερωτικό πρόβλημα;... Το ρίχνεις στο φαΐ και μετά από λίγο καιρό ξεκινάς την γκρίνια για το βάρος που πήρες.

Συμβουλή: Σκέψου ότι θέλεις το κορμί σου να είναι αξιοζήλευτο στην παραλία και ότι πρέπει οπωσδήποτε να θέσεις τον εαυτό σου σε έναν περιορισμό, για να μπορείς να απολαύσεις όλα τις δροσιστικές λιχουδιές του καλοκαιριού (παγωτά και coctails). Άσε τις δικαιολογίες λοιπόν στην άκρη και προτίμησε ψητά, λαχανικά και φρούτα, για να φέρεις και πάλι την ισορροπία στην ζυγαριά σου!


ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Πολύ συχνά πέφτεις στην παγίδα ότι αν ξεκινήσεις μία δίαιτα, θα αναγκαστείς να περιορίσεις και την κοινωνική σου ζωή, γιατί δεν θα μπορείς να πιεις και να φας ότι θέλεις. Σου αρέσει η καλή ζωή και η πληθωρικότητά σου είναι ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά σου. Όταν σου αρέσει ένα φαγητό, τότε μπορείς να φας και μία ολόκληρη κατσαρόλα, χωρίς εκείνη τη στιγμή να σκέφτεσαι τις συνέπειες. Παρόλο που η ζυγαριά μπορεί να δείχνει ότι έχεις ξεπεράσει τα όριά σου, έχεις τέτοιο εγωισμό, που ποτέ δεν παραδέχεσαι ότι πρέπει να ξεκινήσεις δίαιτα. Πολύ συχνά μπορεί να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να μονολογείς « Πήρα 2-3 κιλάκια ...ε και; Νομίζω ότι μου πάει και είμαι πολύ καλύτερα έτσι»!

Συμβουλή: Άσε τους εγωισμούς στην άκρη και σκέψου ότι σε λίγες μέρες από τώρα, θα βγαίνεις στα μαγαζιά για ψώνια και θα αναζητάς το νέο συνολάκι που θα σε κάνει να λάμπεις φέτος το καλοκαίρι. Σκέψου ότι με το να χάσεις τα περιττά κιλά, οι φίλοι και ο σύντροφός θα σε επαινούν και θα σε θαυμάζουν ακόμα περισσότερο. Η δίαιτα δεν σημαίνει ότι θα περιοριστείς και ότι δεν θα μπορείς να βγαίνεις και να διασκεδάζεις όπως πρώτα. Περιόρισε όμως όλες τις υπερβολές σου.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Θέλεις να διατηρείσαι σε φόρμα και είσαι από τα ζώδια που αρκετά συχνά θα κάνεις δίαιτα, όχι τόσο για την εξωτερική σου εμφάνιση - όσο για την φυσική σου κατάσταση που θέλεις πάντα να είναι καλή. Παρόλα αυτά πολύ συχνά μπαίνεις στο τρυπάκι να δικαιολογείς τις διατροφικές σου ατασθαλίες, θέτοντας ως πρόφαση τις σωματικές σου ανάγκες. «Ένιωσα μία ζάλη, γι αυτό και έφαγα λίγο παραπάνω», « Μια σοκολάτα θα με κάνει να ανακτήσω τις χαμένες δυνάμεις μου» ή «Η δίαιτα αποδιοργανώνει τον οργανισμό μου», είναι μερικές από τις συνηθισμένες προφάσεις που βρίσκεις για τα τσιμπολογήματά σου!

Συμβουλή: Η μείωση των θερμίδων και η δίαιτα, δεν σημαίνει πως ο οργανισμός σου στερείται όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή του λειτουργία. Δοκίμασε ένα διαιτολόγιο που θα εμπεριέχει φρούτα, λαχανικά, όσπρια και πρωτεΐνες. Μία πολύ καλά ισορροπημένη διατροφή θα σε βοηθήσει να χάσεις το περιττό βάρος, να έχεις περισσότερη ενέργεια, αλλά και αυτοπεποίθηση.


ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Η εξωτερική σου εμφάνιση είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές σου, γιατί θέλεις πάντα να λάμπεις από ομορφιά, αλλά και να μπορείς να διαλέγεις με άνεση όλα τα μοδάτα ρούχα που θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά σου είναι η αναποφασιστικότητά σου. Όταν η ζυγαριά αρχίζει να έχει ανοδική πορεία, αναβάλεις συστηματικά την απόφαση να ξεκινήσεις δίαιτα, περιμένοντας πάντα την επόμενη ...Δευτέρα! Η αναβλητικότητά σου ευθύνεται για την λήψη παραπανίσιων κιλών και όταν διαπιστώσεις ότι το σώμα σου δεν είναι όπως πρώτα, σε πιάνουν οι συναισθηματικές σου ανασφάλειες και κυριεύεσαι από αρνητικές σκέψεις.

Συμβουλή: Μην αναβάλεις ποτέ αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα για αύριο!... Αυτό πρέπει να το έχεις πάντα στο μυαλό σου! Σκέψου ότι χάνοντας τα παραπανίσια κιλάκια, θα «έλκεις» ακόμη περισσότερο το άτομο που ποθείς.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου είναι ότι όταν απογοητεύεσαι, χάνεις την ελπίδα σου και τα βλέπεις όλα μαύρα. Πολύ συχνά το άγχος και η στεναχώρια βάζουν ένα φρένο στον οργανισμό σου και δεν σε βοηθούν να χάσεις το περιττό βάρος. Σε πιάνουν οι ζήλιες όταν βλέπεις κάποιον που διατηρεί το κορμί του αψεγάδιαστο και αντί να ξεκινήσεις και εσύ την προσπάθεια, σε παίρνει από κάτω και τρως ακόμα περισσότερο. Το λάθος σου είναι ότι αφήνεις πάντα τα συναισθήματά σου να σε καθοδηγούν, γι αυτό και όταν νιώθεις θλίψη παρασύρεσαι σε διατροφικές υπερβολές, γιατί έτσι νιώθεις ότι καταπολεμάς το άγχος ή τη στεναχώρια σου.

Συμβουλή: Μην σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, αν πάχυναν ή αδυνάτισαν. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και αντιμετώπισε ΜΟΝΟ με αισιοδοξία την καθημερινότητά σου. Για να χάσεις βάρος είναι πολύ σημαντικό να αποβάλεις το άγχος και τις δυσάρεστες σκέψεις. Σκέψου θετικά, ανέλαβε δράση και σίγουρα θα τα καταφέρεις!


ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Είσαι λάτρης του γρήγορου φαγητού και είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να μας προτείνει που θα γευτούμε την καλύτερη πίτσα και την πιο νόστιμη κρέπα! Το λάθος σου είναι ότι θεωρείς ότι με το να αποφεύγεις να κάθεσαι στο τραπέζι για να φας ένα πλήρες γεύμα, ότι έχεις φαει πολύ λίγο. Τα γρήγορα σνακς που τρως καθημερινά, μπορεί να είναι «μικρά», όμως σε κάνουν να χάνεις τον έλεγχο και να τσιμπάς κιλάκια χωρίς να το καταλαβαίνεις. Η επιπολαιότητά σου σε κάνει να επινοείς ένα σωρό παιδιάστικες δικαιολογίες, για να αποφεύγεις την δίαιτα.

Συμβουλή: Η δίαιτα δεν σημαίνει «πείνα»! Ετοίμασε καθημερινά το γεύμα της επόμενης και πάρε το ταπεράκι σου στη δουλειά. Αν καταφέρεις και διακόψεις όλα τα άτακτα τσιμπολογήματα και προτιμήσεις το σπιτικό φαγητό (αντί το junk food), σίγουρα αυτά τα Χριστούγεννα πολύ θα σε ζηλέψουν για το κορμί σου!


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Ο καθημερινός φόρτος εργασίας σε κάνει να θέτεις σε τελευταία μοίρα τη διατροφή σου, αλλά και το σώμα σου γενικότερα. Παρόλο που είσαι άνθρωπος που μπορεί να εφαρμόσει στερήσεις για να πετύχει τους στόχους του, όταν πρόκειται για τη δίαιτά σου, βρίσκεις πάντα την καλή δικαιολογία : «Έχω με πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ»! Παγιδεύεσαι στη λανθάνουσα σκέψη ότι για να κάνεις μία δίαιτα χρειάζεται χρόνος και χρήμα.
Η απόφαση της δίαιτας έρχεται όταν στο κοινωνικό σου περιβάλλον, κάνουν την παρατήρηση ότι πάχυνες.

Συμβουλή: Η σωστή διατροφή δεν απαιτεί ούτε περισσότερο χρόνο και χρήμα, από αυτό που σπαταλάς τώρα. Επειδή είσαι πολύ καλός στο πρόγραμμα, εφάρμοσέ το και στη διατροφή σου. Εκτός από ότι θα πάρεις επιβεβαίωση χάνοντας τα παραπανίσια κιλά, θα νιώσεις και πιο δυνατός στην καθημερινότητά σου.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Η τάση σου για διατροφικές παρεκτροπές είναι απόλυτα εμφανής στην καθημερινότητά σου. Λατρεύεις την κοινωνικές συναναστροφές και μετά από μία δύσκολη ημέρα, νιώθεις ότι χαλαρώνεις γευματίζοντας με τους φίλους σου σε ένα καλό ταβερνάκι. Η πιο συχνή δικαιολογία που θέτεις στον εαυτό σου είναι ότι είσαι άνθρωπος που δεν μπορεί ούτε στιγμή να περιορίζεται και ότι θέλεις πάντα να κάνεις του κεφαλιού σου. Σπάνια θα παραδεχτείς ότι πρέπει να χάσεις κάποια κιλά για να έχεις το ιδανικό βάρος και δεν δέχεσαι τις συμβουλές και τις κατευθύνσεις των άλλων. «Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας» σκέφτεσαι και συνεχίζεις ακάθεκτα το φαγητό σου.

Συμβουλή: Για να μπορέσεις να χάσεις τα παραπανίσια κιλά, θα πρέπει πάνω από όλα να το έχεις σκεφτεί και αποφασίσει, χωρίς να δεχτείς καμία απολύτως πίεση. Μην προσπαθήσεις να μπεις σε ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής που θα σου επιβάλλουν. Τρώγε μικρά και αρκετά γεύματα μέσα στην ημέρα και ξεκίνησε και μία σωματική δραστηριότητα (κατά προτίμηση περπάτημα), που θα σε βοηθήσει πολύ γρήγορα να βρεις και πάλι τη φόρμα σου!


ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος ευαισθησίες αλλά και ανασφάλειες. Τα συναισθήματά σου επηρεάζουν ακόμα και την διατροφή σου και ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τα παραπανίσια κιλά που πολύ συχνά προσθέτεις. Όταν βρίσκεσαι σε δύσκολη συναισθηματική περίοδο, ξεσπάς στο φαγητό. Η πιο συχνή σου δικαιολογία είναι « Αφού δεν έχω κάποιο άλλο ενδιαφέρον, το έριξα στο φαγητό» ή « Περνάω συναισθηματική φάση, με το φαγητό τουλάχιστον νιώθω ότι παίρνω κάποια ικανοποίηση».

Συμβουλή: Η καλύτερη λύση για να αδυνατίσει ένας Ιχθύς, είναι να ερωτευτεί! Αλλά επειδή ο έρωτας «χτυπά» πάντα απρόβλεπτα, άσε στην άκρη τις δικαιολογίες και ακολούθησε την πρότασή μας: Ξεκίνησε μία καλλιτεχνική δραστηριότητα (πχ χορό), που θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τις αρνητικές σκέψεις και θα σε γεμίσει με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Όταν αποκτήσεις ένα νέο ενδιαφέρον, σίγουρα θα βάλεις έναν περιορισμό στο φαγητό σου!



oroskopos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top