5 λόγοι να μην πας ΠΟΤΕ για κάμπινγκ

0

Να μαζευτούμε να πάτε…

Δεν αντιλέγει κανείς ότι το κάμπινγκ είναι μια ωραία εναλλακτική επιλογή για διακοπές.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι εκείνοι που το επιλέγουν περνούν όμορφα και μετρούν αντίστροφα μέχρι την επόμενη φορά που θα το ξανακάνουν.

Αναμφισβήτητο όμως είναι και κάτι άλλο:

Όπως όλα σχεδόν τα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή, έτσι και το κάμπινγκ είναι υποκειμενικό.

Πέρα από φανατικούς φίλους έχει και φανατικούς εχθρούς.

Και τα επιχειρήματά τους όταν φτάνουν στο σημείο να διαφωνήσουν με (όλους σχεδόν) τους υπόλοιπους αφορούν στα εξής εύλογα προβλήματα:

Κουβάλημα/ταλαιπωρία

Πρώτα τα πράγματα που πρέπει να μεταφέρεις στο σημείο που θα κατασκηνώσεις: Σκηνή, ρούχα, τρόφιμα, ψυγειάκια, μπύρες. Και καλά να είναι κοντά στο αυτοκίνητο. Αν δεν είναι, υπολογίζεις και το περπάτημα με όλα τα συμπράγκαλα στην πλάτη. Έπειτα η εγκατάσταση: Στήσιμο σκηνής, στρώσιμο, τακτοποίηση των πραγμάτων, ξύλα για τη φωτιά που θ’ ανάψεις το βράδυ. Και μόνο που το σκέφτηκες, κουράστηκες! Άσε, αν είναι να κάνεις ένα μεροκάματο (κι άλλο ένα στην επιστροφή, δυο) καθόσουν και στη δουλειά σου, δεν πήγαινες διακοπές.


Ύπνος-μαρτύριο

Υποτίθεται πας διακοπές για να ξεκουραστείς. Να ξεφύγεις από τις σκοτούρες και να χαλαρώσεις από το άγχος της καθημερινότητας. Πού να γίνει όμως αυτό;;; Στο sleeping bag; Ταβλιασμένος σαν κατάδικος καταγής, χωρίς ένα μαξιλάρι ν’ ακουμπήσεις το κεφάλι σου και με τις πέτρες από κάτω να τσιτώνουν το ταλαιπωρημένο σου κορμάκι; Δηλαδή αν ήσουν τιμωρία -και όχι σε ένα μέρος όπου υποτίθεται ότι θα γαλήνευες- πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα από το να σηκώνεσαι κάθε πρωί (απ’ τον ήλιο) σαν… σίγμα τελικό;


Ζωύφια/Κουνούπια

Τα αγαπάς τα ζωάκια. Στη ζωή σου δεν έχεις πειράξει ούτε μυρμήγκι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θέλεις να κοιμηθείς και μαζί τους. Όσα μέτρα κι αν πάρεις, όσο αεροστεγώς κι αν κλείσεις τη σκηνή, όσο καλά κι αν τακτοποιήσεις τη στρωματσάδα, ένα είναι βέβαιο: Τη νύχτα θα παίζει πάντα η πιθανότητα να αποκτήσεις… παρέα κάποια σαύρα που νιώθει μοναξιά. Και φυσικά τα κουνούπια είτε θα σε τσιμπάνε, είτε -στην καλύτερη για σένα περίπτωση- θα τριγυρίζουν όλη νύχτα πάνω από το κεφάλι σου για να σου υπενθυμίζουν τι μ…κία έκανες.


Τουαλέτα

Όλα να τα υπομείνεις: Και την ταλαιπωρία και το ξεβόλεμα και τις αντιξοότητες της διαμονής στη φύση. Στις φάσεις όμως που σε… καλεί εσένα η φύση αν μη τι άλλο δεν ενθουσιάζεσαι στην ιδέα του πώς θα εκτελεστεί η ανάγκη. Διότι άντε πες ότι με το κατούρημα δεν τίθεται θέμα, το υπαίθριο το λες ενίοτε και απόλαυση. Στο… ξεφόρτωμα όμως (ειδικά έπειτα από την ανάμειξη κοψιδίων, κονσερβών και κάθε είδους μπινελικιού που καταναλώνεται σε κάμπινγκ) ΠΑΝΤΑ σκέφτεσαι πόσο προτιμότερο θα ήταν να είχες κλείσει ένα άνετο δωματιάκι σε ξενοδοχείο.


Απλυσιά

Κάποιος μπορεί να μην έχει πρόβλημα να περάσει 2-3 μέρες χωρίς να κάνει μπάνιο. Να μην τον ενοχλεί ιδιαίτερα η μάκα στα νύχια, η στρώση από το αλάτι στο δέρμα, η μυρωδιά που αναπόφευκτα αναδίδεις μετά από τη συμπλήρωση κάποιων ωρών χωρίς επαφή με σαπούνι. Αυτός που ενοχλείται όμως -και θέλει να το αποφύγει- αν μη τι άλλο δεν είναι περίεργος. Ούτε είναι παράλογη η ένστασή του ότι καλά όλα τα άλλα, ωραία η αίσθηση της ελευθερίας και η επαφή με τη φύση, αλλά με μια ντουζιέρα και μια μπανιέρα θα ήταν όλα καλύτερα…


Ερρίκος Βούλγαρης
menshouse
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top