5 περιπτώσεις που όντως δεν είναι αυτό που νομίζεις

0

τίποτα δεν έχει να κάνει με το οφθαλμοφανές.

Η εξίσωση της σχέσης είναι ευρέως γνωστή. Αποτελείται από δύο μεταβλητές, τον x και τον y, οι οποίες αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους δημιουργώντας ποικίλα αποτελέσματα. Η ομαλή αλληλεπίδραση διαταράσσεται από πλήθος παραγόντων. Στο παρόν πείραμα, θα εξετάσουμε την επιρροή της παρεξήγησης πάνω στην ευημερία της σχέσης. Όταν, λοιπόν εισέρχεται ο παράγων παρεξήγηση στα σχεσιακά δρώμενα, οι συνέπειες που φέρει μαζί της είναι αναπόφευκτες και διόλου προβλέψιμες. Κλονίζεται ο πυρήνας εκ των έσω και αποσυντονίζεται το σύστημα στο σύνολό του.

Πότε παρεξηγείς το σύντροφό σου; Κυρίως όταν μια πράξη του υποδηλώνει κάτι, το οποίο σύμφωνα με τη δική σου λογική είναι προφανές, αλλά από την πλευρά του επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας. Ρίχνεις την ξεροκεφαλιά στην πρώτη γραμμή, βεβιασμένα, χωρίς να συνυπολογίσεις μια πιθανή υπόγεια εξήγηση που τίποτα δεν έχει να κάνει με το οφθαλμοφανές. Ας δούμε πέντε περιπτώσεις στις οποίες όντως δεν είναι «αυτό που νομίζεις».

1. Ανακαλύπτεις τυχαία κάτι που μοιάζει με δώρο και δε γνώριζες την ύπαρξή του μέχρι πρότινος.

Τα τινά είναι δύο. Δε σε έχει συνηθίσει σε χειρονομίες τέτοιου βεληνεκούς οπότε το μυαλουδάκι σου τρέχει προς δύο ακραίες κατευθύνσεις. Είτε δεν είσαι εσύ ο παραλήπτης του μυστήριου δέματος είτε σχεδιάζει κάτι πιο σοβαρό για τη σχέση σας και ακόμα δεν έχει βρει τρόπο να στο εκφράσει. Όπως και να έχει, η αντίδρασή σου είναι η ίδια. Θολώνεις είτε από το φόβο για απιστία είτε από τον ενθουσιασμό για το κάτι παραπάνω και οι νευρικές σου απολήξεις παθαίνουν βραχυκύκλωμα. Αν, όμως δεν είναι αυτό που φαίνεται; Ναι, φαίνονται αρκετά πιθανές και οι δύο περιπτώσεις, ωστόσο σκέψου μήπως θέλει απλά να σου χαρίσει κάτι όμορφο για να σου δείξει πόσο σε εκτιμάει και για να σε κάνει να αισθανθείς όμορφα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω.

2. Ακούς συχνά μεταμεσονύχτιες δονήσεις στο κινητό.

Στατιστικά μιλώντας, τα μηνύματα που αποστέλλονται μετά τις δώδεκα το βράδυ στους απανταχού παραλήπτες, προμηνύουν κάτι πονηρό και εξαιτίας τους έχουν κλείσει σπίτια και σπίτια. Θα κλείσει απαραίτητα και το δικό σου; Όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Υπάρχει και ένα ποσοστό που αποδίδει την αποστολή τέτοιων μηνυμάτων σε άλλους χίλιους δυο λόγους πέρα από το προφανές. Δεν αποκλείεται εκείνη την ώρα να ενεργοποιήθηκε η μητρική ανησυχία, να κρίθηκε απαραίτητη η παροχή βοήθειας σε φίλο ή ακόμα να θυμήθηκε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να πει ένα γεια, λόγω της ανανέωσης που έκανε προσφάτως.

3. Κάθεται με τις ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, χωρίς να σου δίνει σημασία

Δεν αργούν να σε πιάσουν τα διαόλια, αν παρατηρήσεις το σύντροφό σου να περνά μεγάλο μέρος της μέρας μπροστά σε μια οθόνη, χωρίς μάλιστα να ασχολείται μαζί σου. Τότε είναι που αρχίζουν να κυριαρχούν οι σκέψεις σχετικά με το περιεχόμενο των σελίδων στις οποίες περιηγείται. Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται κατευθείαν είναι ότι ίσως να επισκέπτεται πίσω από την πλάτη σου ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο. Πριν να κατέβει η αυτοπεποίθησή σου δέκα ορόφους, αναλογίσου το εξής: υπάρχει λόγος για να αναζητά παρηγοριά σε μια απρόσωπη οθόνη ή ακόμα και η πιθανότητα να τον έχεις σπρώξει εσύ ο ίδιος σε αυτήν την πρακτική; Εάν η απάντηση είναι αρνητική και στις δύο ερωτήσεις, τότε η εξήγηση μάλλον θα είναι απλή. Δεν είναι διόλου απίθανος ο εθισμός του σε διαδικτυακά παιχνίδια ή σε άλλες διαδικτυακές δραστηριότητες. Το είναι απέχει μια παρεξήγηση από το φαίνεσθαι.

4. Δείχνει μεγαλύτερη προθυμία να κάνει πράγματα για σένα που δεν έκανε πριν

Κάθε σχέση μετά το πέρας ενός χρονικού διαστήματος παρουσιάζει ύφεση. Είναι η φυσιολογική φθορά που ακολουθεί την καθημερινή τριβή δύο ανθρώπων που πορεύονται μαζί σε αυτή τη ζωή. Όταν ο άλλος στη διάρκεια της ύφεσης σου εμφανίζει σημάδια προθυμίας που αποκρύπτουν πιθανή ενοχή, χτυπάει το καμπανάκι. Ξαφνικά, εκεί που φαινόταν να έχει καταθέσει τα όπλα, γίνεται πιο ενεργητικός, πράττει και δε μένει μόνο στα λόγια. Σου κινείται η υποψία ότι η απότομη μεταβολή της συμπεριφοράς αποσκοπεί στο να σου ρίξει στάχτη στα μάτια. Και αν αντιλήφθηκε ότι η σχέση παίρνει την κατιούσα και θέλησε να κάνει κάτι για αυτό; Πιθανώς να αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα για να αναζωπυρώσει την κοιμούμενη φλόγα και να επαναφέρει την παλιά ζεστασιά και οικειότητα · αυτήν που χάσατε στην προσπάθεια να κατανοήσετε από κοινού στο πώς στο καλό διοικείται το πλήρωμα της ζωής.

5. Θαυμάζει το ωραίο και δε διστάζει να το εκδηλώσει μπροστά σου

Όταν ο σύντροφός σου θαυμάζει ανοιχτά μια όμορφη ύπαρξη, δε σημαίνει απαραίτητα ότι νιώθει και έλξη. Ο χαρακτηρισμός λάτρης του ωραίου απέχει κάτι χιλιόμετρα από την ταμπέλα του άπιστου. Εννοείται πως ο θαυμασμός αυτός πρέπει να κινείται σε φυσιολογικά όρια για να θεωρηθεί μη ύποπτος. Πρόκειται για μια αθώα έκφραση και τίποτα παραπάνω που να χρήζει υπερβολικής αντίδρασης και ζήλιας από μέρους σου.

Δήμητρα Παναγιωτίδου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top