13 ατάκες των μπαμπάδων που έμμεσα δηλώνουν την αγάπη τους

0

Αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες.

Μπορεί το δέσιμο μιας μητέρας με το μωρό της να γεννάται από τη φύση και να μεγαλώνει μέσω του ομφάλιου λώρου εννέα μήνες, το δέσιμο με τους μπαμπάδες μας, όμως, είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό γιατί χτίζεται και καλλιεργείται με την πάροδο του χρόνου. Είναι πάντα στο πλευρό μας σύμμαχοι και προστάτες να μας προσέχουν, να μας συμβουλεύουν και να εκδηλώνουν την αγάπη τους μέσα από κινήσεις, αλλά και φράσεις που δε σημαίνουν άμεσα «Σ’ αγαπώ», αλλά το δείχνουν. Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσες ατάκες που συχνά-πυκνά ξεστομίζει ο μπαμπάς σου δηλώνουν την αγάπη του; Σίγουρα κάτι σου περνά αυτή τη στιγμή από το μυαλό, αλλά ήρθε η ώρα να παραθέσουμε κάποιες από αυτές.

1. «Λεφτά έχεις;»
Κλασική, βασική και λατρεμένη ατάκα. Μπορεί να μας παραπονιούνται όταν κάποιες φορές τους ζητάμε λεφτά και φαινομενικά να αντιδρούν λέγοντας «Πάλι λεφτά θέλεις; Δε σου έδωσα;», αλλά στην πραγματικότητα έχουν ήδη σκεφτεί και μεριμνήσει για το χαρτζιλίκι μας γι’ αυτό και θα μας ρωτήσουν πρώτοι. Κι αν πλέον έχεις τα δικά σου λεφτά, ο μπαμπάς, πάλι θα σου δώσει το κατιτίς σου, γιατί οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται. «Έλα πάρε να μην ξεμείνεις» θα σου πει. Είναι που σε έχει έγνοια και δε θέλει να εκτεθείς, ούτε να ζητάς δανεικά από τους άλλους.

2. «Άσε θα σε πάω εγώ.»
Υπήρχε περίπτωση να σε αφήσει αυτός ο άνθρωπος να τρέχεις μόνος σου μέσα στην κίνηση, μέσα στη νύχτα ή οπουδήποτε ξέρει ότι θα ταλαιπωρηθείς για να φτάσεις; Πατεράδες όλου του κόσμου, εσείς οι αγαπημένοι μας «ταξιτζήδες» ενωθείτε, πάμε για βενζίνη. Έχουμε κούρσα. Πόση αγάπη κρύβεται πίσω από την επιθυμία τους να μας πάνε όπου κι αν ζητήσουμε προκειμένου να μην κουραστούμε; Αγάπη, αλλά και φόβος μην πάθουμε κάτι στη διαδρομή. Χίλιες φορές να κουραστεί αυτός, παρά το σπλάχνο του.

3. «Θα έρθω εγώ να σε πάρω ό, τι ώρα κι αν είναι.»
Φυσικά και δε θα μας πάνε μόνο, αλλά αναμφίβολα θα έρθουν να μας πάρουν κιόλας. Εκείνα τα βράδια που είσαι πτώμα από τη δουλειά, τα φροντιστήρια, αλλά και ξημερώματα που γυρνάς από τα κλαμπ. Ό, τι ώρα κι αν είναι, είναι εκεί έτοιμος να βάλει μπρος την κούρσα και να βρεθεί κοντά σου. Ακόμη κι αν χρειαστεί να ξενυχτήσει ή να διακόψει τον ύπνο του, παρά την όποια κούρασή του. Αρκεί, το παιδί του, να επιστρέψει μαζί του σπίτι.

4. «Με ποιον θα βγεις;»
Συνηθισμένη ερώτηση πριν από κάθε μας έξοδο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε ρωτήσει με ποιον θα βγεις. Εμείς μπορεί να νευριάζουμε και να λέμε «Αμάν ρε πατέρα πάλι έλεγχος; Να μη σε νοιάζει με ποιον θα βγω», αλλά το μόνο που θέλουν είναι να ξέρουν με ποιον θα βγούμε επειδή νοιάζονται. Όχι, ότι αν μάθουν θα πάψουν να ανησυχούν, αλλά αλλιώς είναι να ξέρουν με ποιον είμαστε και από ποιον μπορούν να μας βρουν ή ποιον να κυνηγήσουν, εάν δεν απαντάμε π.χ. στα τηλέφωνα.

5. «Μη γυρίσεις πολύ αργά.»
Αφού τελειώσαμε με τα «με ποιον θα βγεις» και υπάρχει μία περίπτωση να μην μπορεί να έρθει αυτός να μας πάρει, κατευθείαν θα μας συμβουλέψει να μη γυρίσουμε πολύ αργά κι ας είμαστε πλέον ολόκληρα γαϊδούρια κι ενήλικες.

6. «Πάλι για βλακείες κλαις; Έχεις εμένα, τι στεναχωριέσαι;»
Όλες εκείνες οι στιγμές που σε πέτυχε να κλαις για ένα αμόρε, για μια ψεύτικη φιλία, για μια αποτυχία κι ήρθε με και καλά επικριτικό και ψυχρό τόνο –για να μη σου δείξει κιόλας ότι είναι κανένας ευαίσθητος- να σου τονίσει πώς κλαις για πράγματα που δεν αξίζουν δάκρυα και χρόνο, αλλά βέβαια στο τέλος δεν άντεξε και πέταξε όλο αγάπη και στοργή πώς «Έχεις εμένα» κι αφού έχεις αυτό τον άνθρωπο δίπλα σου, όλα στο τέλος θα πάνε καλά.

7. «Να μη σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι.»
Μέσα σε όλα που μας έχουν διδάξει για τη ζωή και τους ανθρώπους είναι κι αυτό. Για όλες τις επανειλημμένες φορές που ενοχλούμαστε από το τι λένε οι άλλοι ή σκεφτόμαστε τι θα πουν για τις πράξεις μας. Είναι πολλά τα μαθήματα που μας έχουν δώσει κι αυτό είναι ένα από τα βασικά. Να είμαστε ο εαυτός μας και να μην ασχολούμαστε με το τι θα πει ο κόσμος για εμάς.

8. «Θυμήθηκα ότι σου αρέσει και στο πήρα.»
Τι, εσάς οι μπαμπάδες σας δεν πάνε στο σούπερ μάρκετ και γυρίζουν εκτός από τα αναγκαία και με οτιδήποτε ξέρουν πως σας αρέσει; Αποκλείεται! Από τα αγαπημένα σου πατατάκια, την αγαπημένη σου σοκολάτα ή το γιαούρτι που προτιμάς, μέχρι και την πιο ανθυγιεινή βλακεία. Κι όταν τρέχεις και τον αγκαλιάζεις ευχαριστώντας τον, δεν παραδέχεται φυσικά ότι τα αγόρασε στοχευμένα. Και καλά έπεσε το μάτι του επάνω τους όπως κοιτούσε τα ράφια. Ε, μην καταλάβουμε κι ότι μας σκέφτεται συνέχεια κι επειδή τρελαίνεται να μας βλέπει χαρούμενους, μας φέρνει τα αγαπημένα μας.

9. «Τι τραβάω με εσένα που έχω μπλέξει.»
Κι αν έχεις και περισσότερα αδέρφια το «εσένα» γίνεται «εσάς». Η αλήθεια είναι ότι πράγματι τραβάνε πολλά, αλλά όχι να τους το παραδεχτούμε κιόλας. Αυτή η ατάκα κάθε φορά που τους ζητάς κάτι, γκρινιάζεις, μαλώνεις, ό, τι μα ό, τι κι αν κάνεις γι’ αυτούς είναι μπλέξιμο. Είμαστε τα βάσανά τους και το αγαπημένο τους μπλέξιμο, που δε θέλουν ποτέ να ξεμπλέξουν όσο κι αν παραπονιούνται πως τους ταλαιπωρούμε. Κατά βάθος τους αρέσει και το αγαπούν.

10. «Πάρε μας κι εμάς κανένα τηλέφωνο, πάλι μόνο τη μάνα σου παίρνεις;»
Να τα και τα παράπονα. Εμάς λένε ότι παραπονιόμαστε συνέχεια, αυτοί το κάνουν στην πραγματικότητα. Τόσο πολύ μας αγαπάνε που ζηλεύουν κιόλας εάν δεν τους πάρουμε ξεχωριστό τηλέφωνο. Κατευθείαν θα σε κατηγορήσει πως τον ξέχασες και τον θυμάσαι μόνο όταν θες λεφτά. Εννοείται, πώς δεν τα εννοούν απλώς τους αρέσει να γκρινιάζουν για να τους λες γλυκόλογα και να σου τραβάνε λιγάκι παραπάνω την προσοχή.

11. «Μην το πεις στη μαμά.»
Θα ξεχνούσαμε αυτήν την ατάκα; Δεν τον παρακαλάμε μόνο εμείς να μη μας μαρτυρήσει στη μαμά, αλλά κι αυτός. Είναι πρόθυμος να μας κάνει πλάτες και να μας βοηθήσει χωρίς να το μάθει όμως η μαμά. Είπαμε, είναι ο σύμμαχός σου με όποιο κόστος επειδή σ’ αγαπά, αλλά η κρεβατομουρμούρα δεν αντέχεται.

12. «Κάτσε να πιούμε ένα ποτηράκι.»
Ούζο, τσίπουρο, ρακή, κρασί, μπίρα, ό, τι κι αν αυτό, δεν τους αρέσει να πίνουν μόνοι. Απολαμβάνουν ένα παραπάνω τη δική μας παρέα γιατί είμαστε οι μεγάλες τους αγάπες, γιατί περνάμε χρόνο μαζί τους και μοιραζόμαστε τέτοιες στιγμές. Έχουν την ευκαιρία να μας χαρούν και να μας καμαρώσουν. Και εννοείται ότι παράλληλα βρίσκουμε ευκαιρία να πιούμε πάλι.

13. «Να προσέχεις τον εαυτό σου.»
Last but not least. Πάντα μα πάντα τα τελευταία και βασικά λόγια κάθε πατέρα. Να προσέχουμε τον εαυτό μας όπου κι αν είμαστε. Ό, τι κι αν κάνουμε. Η φράση αυτή κρύβει αναμφίβολα όλα τα «Σ΄ αγαπώ» του κόσμου. Όλη τους την έγνοια και το ενδιαφέρον. Κάθε φορά που ξεστομίζεται από αυτούς, εμείς σιωπούμε. Απλά ανταποδίδουμε με μια μεγάλη αγκαλιά κι ένα μεγάλο φιλί.

Αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες, τους ήρωές μας κι ένα παραπάνω σ’ αυτόν που τώρα πια με κοιτά και με προσέχει από ψηλά και πάντα γελούσα με τις ατάκες του.

Σ’αγαπώ και μου λείπεις.

Γεωργία Ιορδανοπούλου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top