10 πράγματα που κάνεις και άθελά σου πληγώνεις το σύντροφό σου

0

Ήρθε η ώρα να σου δείξω μια λίστα.

Πολλές φορές χωρίς να το θέλουμε, μπορεί να πούμε ή να κάνουμε πράγματα, τα οποία θα ενοχλήσουν σε μεγάλο βαθμό το σύντροφό μας. Όλα αυτά διαφέρουν ανάλογα με το χαρακτήρα, το χιούμορ, τα συναισθήματα και γενικά τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας αντιλαμβάνεται κάποιες καταστάσεις. Ας δούμε μερικές απ’ τις πιο συχνές περιπτώσεις που άθελά μας πληγώνουμε το ταίρι.

1. Υπάρχουν στιγμές που ο άλλος είναι στον κόσμο του -η ευγενική εκδοχή- και η πιο σκληρή σε γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Μυρίζει ότι σε έχει δεδομένο, ότι δεν έγινε και κάτι που είναι online στο chat και εδώ και μία ώρα δεν έχει ανοίξει καν το μήνυμα σου, ούτε τρέχει τίποτα που του μιλάς και σου απαντάει μονολεκτικά, επειδή ασχολείται με το κινητό, ενώ έχεις πει εκατό φορές ότι σε ενοχλεί και συνεχίζει να το κάνει. Κι αυτό που σε πληγώνει τελικά είναι η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας.

2. Πάνω στην πλάκα, σου κάνει ένα σχόλιο για την εμφάνιση/δουλειά/ικανότητές σου, το οποίο φαίνεται κάπως να σε μειώνει, να σε υποβαθμίζει. Ακόμα χειρότερα όταν το σχόλιο γίνεται μπροστά και σε τρίτους. Ο σύντροφός σου το έχει πάρει στην πλάκα και νομίζει ότι κι εσύ θα κάνεις το ίδιο. Αμ, δε! Δεν έχουμε όλοι το ίδιο χιούμορ και καλό είναι να το προσέχουμε λίγο πριν κάνουμε τέτοια σχόλια. Αν και μεταξύ μας, τέτοιου είδους σχόλια, πάντα εμπεριέχουν μια δόση αλήθειας. Και εντελώς μεταξύ μας, είναι τα ίδια άτομα που συνήθως προσπαθούν να μειώσουν τους άλλους για να ανεβάσουν τον εαυτό τους. Just saying.

3. Δε σου αφιερώνει τον χρόνο που θέλεις. Υποχρεώσεις, φίλοι, δουλειά, και οποιαδήποτε άλλη ασχολία φαίνεται να προηγείται από το να βρεθείτε λίγο παραπάνω. Ο καθένας κατανέμει όπως θέλει το χρόνο του, αλλά μια σχέση χρειάζεται και κοινές δραστηριότητες. Συζητήσεις επί συζητήσεων έχουν γίνει, γιατί ο τάδε παρατάει την τάδε και βγαίνει συνεχώς με τους φίλους του ή το αντίστροφο, τόσες σχέσεις έχουν διαλυθεί για παρόμοιους λόγους. Το να μην είναι ο άλλος προτεραιότητά σου, ειδικά όταν δηλώνεις ερωτευμένος, όπως και να το κάνουμε, πληγώνει.

4. Νεύρα, νεύρα, νεύρα. Υπάρχουν κι αυτές οι μέρες, οι κακές. Ο σύντροφός σου είναι σε κατάσταση που νομίζεις θα σκάσει από στιγμή σε στιγμή από θυμό και πρέπει κάπου να ξεσπάσει. Μαντέψτε πού. Και αν ο άλλος έχει συχνά τέτοια ξεσπάσματα, καλύτερα να κάνεις το δικό σου, γιατί η δική σου ψυχολογία είναι πιο σημαντική.

5. Γνωρίζεις φαντάζομαι τι εστί κυκλοθυμία. Ξέρεις, εκεί που είσαι μες την τρελή χαρά, η διάθεσή σου στο λεπτό αλλάζει κατακόρυφα. Σήμερα έτσι, αύριο αλλιώς, μια κρύο, μια ζέστη. Δεν ξέρεις τι θέλεις και το κάνεις απόλυτα ξεκάθαρο. Κυκλοθυμικοί εκεί έξω πολλοί, αλλά το να το δείχνουν στο έπακρο με το να λένε τη μία στιγμή πράγματα που την επόμενη αναιρούν, κάπου κουράζει. Όχι τίποτα άλλο, σε κάνουν να νομίζεις ότι έκανες κάτι και τους άλλαξες διάθεση, ενώ εκείνοι είναι απλώς ο κυκλοθυμικός εαυτός τους.

6. Οι αναφορές σε καταστάσεις του παρελθόντος και κυρίως στις προηγούμενες σχέσεις. Κάποιοι είναι πιο άνετοι στο να συζητήσουν περί αυτού και κάποιοι δε θέλουν να ξέρουν. Το τι έκανε με τον/την πρώην, δε σε ενδιαφέρει. Ίσα-ίσα που αν είσαι από τους ζηλιάρηδες, θα σου δημιουργηθούν ανασφάλειες και θα έρχονται στιγμές που θα συγκρίνεις τον εαυτό σου με την προηγούμενη σχέση του.

7. Συχνά ακούω από φίλους παράπονα, επειδή είναι τόσο καιρό μαζί και μια κοινή φωτογραφία δεν έχουν ανεβάσει στα σόσιαλ. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι μπορεί να θέλει να σε κρύψει ή να παίξει μπάλα με άλλα άτομα, θα σταθώ σε ένα άλλο κομμάτι. Δε βλέπουν όλοι με το ίδιο μάτι τα σόσιαλ μίντια, δεν αισθάνονται όλοι την ανάγκη να δείξουν ότι έχουν σχέση. Θυμάστε εκείνες τις εποχές που βλέπαμε στο facebook πως ο χρήστης τάδε είναι σε σχέση με το χρήστη τάδε; Οι φωτογραφίες και τα στάτους έπαιρναν φωτιά -σε βαθμό που κούραζαν-, μέχρι που έφτανε η στιγμή που το φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγαράκι δεν ήταν ζευγαράκι πια. Το επόμενο βήμα ήταν διαγραφή φωτογραφιών και κουτσομπολιό απ’ τους φίλους στο facebook. Αυτό θες;

8. Η αχαριστία ή αλλιώς το να μην εκτιμάει ο άλλος όσα κάνεις για τη σχέση σας και να σκέφτεται τον εαυτό του, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο. Ένας καλός λόγος, ένα δώρο, ένα κέρασμα, μια αγκαλιά, αποτελούν τρυφερές κινήσεις που όλοι επιζητάμε συχνά από το σύντροφο μας. Και φυσικά όταν δεν τις κάνει πράξη, απογοητευόμαστε.

9. Είστε έξω μαζί και πιάνεις το μάτι του να παίζει. Κάποιες συνήθειες δεν κόβονται ποτέ ή μήπως όχι; Θέμα συνήθειας ή θέμα σεβασμού; Τείνω προς το δεύτερο. Κανείς δε θέλει ένα σύντροφο που να κοιτάζει αλλού, ενώ έχει δίπλα του το ταίρι. Όταν το κάνεις αυτός ο σύντροφός σου νιώθει ότι δεν είναι αρκετός κι ας κρύβεται η αλήθεια στο ότι εσύ δεν είσαι ικανοποιημένος με τίποτα.

10. Δεν εκφράζεται. Δε μιλάει ποτέ για τα συναισθήματά του, γι’ αυτά που νιώθει για σένα, για τις βαθύτερες σκέψεις του, ενώ εσύ είσαι ανοιχτό βιβλίο. Κατά βάθος σε ενοχλεί πολύ κι αναρωτιέσαι γιατί δε σου ανοίγεται. Μήπως δε νιώθει ό,τι νιώθεις και δε σ’ εμπιστεύεται τελικά; Δεν εκφράζονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο. Για κάποιους αρκούν οι πράξεις.

Γενικά, είναι καλύτερο να μιλάς και να συζητάς ό,τι σε ενοχλεί, γιατί αν δεν το κάνεις, θα τα μαζεύεις και μετά δε θα ξέρεις από πού να αρχίσεις. Το να τα κρατάς μέσα σου σίγουρα δε βοηθάει. Όσο καλά και να σε ξέρει ο άλλος, αυτό δε σημαίνει ότι θα καταλαβαίνει και καθετί με το οποίο εσύ πληγώνεσαι ή εκνευρίζεσαι. Άσε που αν δεν το συζητήσεις, θα συνεχιστεί.

Μωρό μου, έχεις λίγο χρόνο; Ήρθε η ώρα να σου δείξω μια λίστα.

Κορίνα Γιούρου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top