Η αθάνατη, Ελληνίδα κουτσομπόλα

0

απολαμβάνεις να τις δίνεις λόγους να σε σχολιάζουν έτσι, για την αλητεία!

Κι όταν μεγαλώνεις στην αθάνατη ελληνική επαρχία υπάρχουν πράγματα που σε εκνευρίζουν, άλλα που τα απολαμβάνεις και κάποια που ενώ στην αρχή σε εκνευρίζουν μετά σε διασκεδάζουν και τα απολαμβάνεις! Σ’ αυτή τη τελευταία κατηγορία συγκαταλέγεται και η γνωστή και μη εξαιρετέα συνομοταξία των απανταχού κουτσομπόλων.

Χαμογελάς ε; Κατάλαβες για ποιες λέω; Το έκανες εικόνα; Ναι, εκείνη τη γειτόνισσα εννοώ που είχε μονίμως κολλημένη τη μουρίτσα της στο τζάμι παρακολουθώντας τις ζωές των άλλων. Εκείνη που όταν σε έβλεπε να μιλάς με έναν φίλο σου που δεν ήξερε, πήγαινε την άλλη μέρα στη μάνα σου δήθεν να τη ρωτήσει μήπως ήταν κανένας ξάδερφός σου από μακριά. Κι εκείνη την κυριούλα λέω που, αν είχες την ατυχία να σε πετύχει σε κανένα ρομαντικό ραντεβουδάκι, έτρεχε να ενημερώσει τους δικούς σου μη τυχόν και τους είχε ξεφύγει.

Κι εσύ, κοριτσάκι στην εφηβεία τότε, εκνευριζόσουν αφάνταστα με τις κουτσομπόλες που έχωναν τη μύτη τους παντού. Δεν μπορούσες να καταλάβεις γιατί το είχαν πάρει τόσο πατριωτικά και θεωρούσαν χρέος τους να ενημερώνουν τους γονείς σου για τις όποιες κινήσεις σου. Όταν μεγάλωσες βέβαια κατάλαβες ότι ο στόχος δεν ήσουν εσύ, αλλά οι δικοί σου. Εκείνους ήθελαν να πικάρουν αποδεικνύοντάς τους ότι δεν ήσουν και τόσο καλό κορίτσι τελικά, σε αντίθεση με τα δικά τους παιδιά βέβαια.

Και το κατάλαβες αυτό όταν, στο δικό σου σπίτι πια, η γειτόνισσά σου σχολίαζε κάθε φορά που έπλυνες το μπαλκόνι σου κι έβλεπες στα μάτια της ότι αισθανόταν απείρως καλύτερη νοικοκυρά από σένα γιατί εκείνη το πλένει συχνότερα. Γιατί τελικά αυτό είναι το θέμα της κάθε κουτσομπόλας. Είναι αυτή η εσωτερική της ανάγκη να συγκριθεί μαζί σου και να είναι καλύτερη, πάντα. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να κάνει τη σύγκριση, και γι’ αυτό ποτέ δεν σχολιάζει κάτι θετικό που βλέπει. Τα σχόλιά της για εσένα στους άλλους είναι πάντα αρνητικά και πικρόχολα. Όσο δε όταν μιλά σε εσένα νομίζει ότι πίσω από τα ψεύτικα γλυκόλογα και το παγωμένο χαμογελάκι της μπορεί να κρύψει τις αληθινές της σκέψεις και τις ανασφάλειές της που βγάζουν μάτι.

Κι από τη στιγμή που τα κατάλαβες όλα αυτά ανακάλυψες, ότι οι κουτσομπόλες τελικά μπορούν να γίνουν άκρως διασκεδαστικές. Κι αφού εκείνες δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν στη ζωή τους από το να ασχολούνται μαζί σου, κι επειδή αυτό το πιτσιρίκι που κρύβεται μέσα σου είναι και λίγο τσογλανάκι, απολαμβάνεις να τις δίνεις λόγους να σε σχολιάζουν έτσι, για την αλητεία!

Αριάδνη
loveletters
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top