Άσε το σώμα σου ελεύθερο κι απόλαυσε το καλοκαίρι

0

Μόνο ο Θεός και το Photoshop μπορούν...

Ήρθε λοιπόν το καλοκαίρι. Μια εποχή που λίγο πολύ όλοι αγαπάμε και περιμένουμε με αγωνία όλο το χρόνο. Ωστόσο, μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και προβλήματα που πάντα μα πάντα τρέχουμε να λύσουμε τελευταία στιγμή. Περιττά κιλά, μαγιό, μόδα , διακοπές και τα σχετικά. Και κάπου εδώ σταματάει η λογική και ξεκινάει η παράνοια.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το αιώνιο πρόβλημα αντρών και γυναικών : το σώμα.

Το σώμα, αγαπητοί αναγνώστες, είναι κάτι που καλώς ή κακώς μας απασχολεί συνέχεια. Ίσως λίγο περισσότερο εμάς τις γυναίκες κι ίσως περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Σίγουρα ένα όμορφο σώμα, σε λογικά πλαίσια αδύνατο με όμορφες καμπύλες και γενικά καλοδιατηρημένο, είναι κάτι που δε περνάει απαρατήρητο ούτε απ’ το ένα φύλο, αλλά ούτε κι απ’ το άλλο. Το καθένα βέβαια για δικούς του λόγους.

Παρ’ όλα αυτά, είμαστε κι εμείς, η μειονότητα αυτού του πλανήτη, που χειμώνα-καλοκαίρι παιδευόμαστε να διατηρηθούμε, κάνοντας δίαιτες, γυμναστήρια (οι πιο δυνατές οικονομικά ρίχνουμε και μια λιποαναρρόφηση) για να σταθούμε αξιοπρεπέστατα μέσα στα μαγιό και τα hottie καφτάνια.

Πέρα απ’ την ομορφιά και την αυτοπεποίθηση που σου δίνει ένα περιποιημένο σώμα χωρίς περιττά παχάκια, είναι κυρίως θέμα υγείας. Καλά τα μαγιό και τα καλοκαιρινά φλερτ που θέλεις να τραβήξεις, αλλά ας μη ξεχνάμε πως αν δεν είσαι υγιής, όλα τα άλλα πάνε περίπατο.

Απ’ την άλλη έχουμε κι εκείνη τη μερίδα ανθρώπων που τους θυμάται να ξεκινήσουν την σούπερ γράμμωση ένα μήνα πριν πετάξουν τα κορμιά τους στη παραλία. Εδώ θα ήθελα να σταθώ λίγο!

Φτάνει Μάιος και ένα πρωί σηκώνεσαι με κρίσεις πανικού διότι το αγαπημένο σου τζιν, που αγόρασες πέρυσι και σου περίσσευε κιόλας, φέτος ίσα που ανεβαίνει μέχρι τους γοφούς. Και για να μη μιλάω μόνο για τις γυναίκες, γιατί καταλαβαίνω αυτό το συναίσθημα, ας πιάσω και τον αντρικό πληθυσμό.

Σηκώνεστε, λοιπόν, εκείνο το πρωινό που λέγαμε, σηκώνετε τη μπλούζα κι αντικρίζετε τη κοιλιά κρεμάμενη και πλαδαρή χωρίς καν να έχετε ξεκινήσει τις μπύρες. Κάπως έτσι λοιπόν αποφασίζετε να πάτε γυμναστήριο, να ξεκινήσετε διατροφή για να κάνετε τη θεαματική έξοδό σας τον Ιούνιο στις παραλίες. Μαντέψτε όμως τι γίνεται; Τίποτα! Φυσικά θα χάσετε από πάνω σας κάποια περιττά κιλά (ανάλογα και με το μεταβολισμό του καθενός βέβαια) αλλά δε θα είναι ποτέ παραπάνω από πέντε. Μόνο ο Θεός και το Photoshop μπορούν να αφαιρέσουν το 20κιλο που περιμένετε και πιστέψτε με, τίποτα από τα δύο δε λειτουργεί.

Η επόμενη λύση, φυσικά, είναι οι σκόνες κι οι πρωτεΐνες απ’ τα καταστήματα με είδη γυμναστηρίου, των οποίων τα αποτελέσματα είναι θεαματικά με όλη την έννοια της λέξης. Διότι αγαπημένοι μου, παίρνεις τη πρωτεΐνη, πας γυμναστήριο, το βραδάκι τρως κρυφά και καμιά σαβούρα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο η μπάκα του κυρ Παντελή έρχεται και τουμπανιάζει σε μικρότερο μέγεθος (όσο έχεις προλάβει) και κάπου στις αρχές του Ιουνίου, το μωρό περπατάει τουμπανιασμένο στη παραλία σαν κότα ντοπαρισμένη λίγο πριν το σφάξιμο.

Δεν είμαι κατά της διατροφή και των γυμναστηρίων, αλλά όλα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους, με το σωστό τρόπο. Και πάνω απ’ όλα πρώτα για εσάς και μετά για όλους τους άλλους.

Επόμενο φλέγον ζήτημα: το μαγιό! Αυτό το μικροσκοπικό πραγματάκι (για κάποιες κυριολεκτώ) με τα αναρίθμητα πολύχρωμα σχέδια, που μας κάνει να περνάμε ολόκληρες ώρες πάνω απ’ τα περιοδικά και τις βιτρίνες ψάχνοντας το κατάλληλο.

Σε μια παραλία μπορείς να δεις ό,τι βάζει ο νους σου! Μικρά, μεγάλα, σφιχτά, χαλαρά, τετράγωνα, τρίγωνα και διάφορα άλλα, που όμως τις περισσότερες φορές είναι επιλεγμένα απ’ το λάθος κορμί.

Κοριτσάρες μου, εκεί έξω. Συμφωνώ πως θέλετε να νιώθετε καυτές όσο κι ο καλοκαιρινός ήλιος, όμως όλα με ένα μέτρο. Είμαι υπέρ στο να νιώθεις ακομπλεξάριστη με το σώμα σου, να το αγαπάς και να έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά όπως και να νιώθεις κάποια πράγματα είναι αντιαισθητικά και το μόνο που καταφέρνεις είναι να φαίνεσαι γελοία! Ένα brazil μαγιό σ’ ένα υπερμεγέθη κώλο θα φαίνεται σαν σχοινάκι απλώματος. Ένα μεγάλο στήθος μέσα σε μικροσκοπικό τριγωνάκι μπορεί για κάποιους να είναι απλώς σέξι, αλλά όλοι εμείς δε φταίμε σε τίποτα για να το βλέπουμε.

Το μαγιό είναι κάτι που πρέπει να το διαλέγεις με προσοχή. Είναι κάτι το οποίο όσο άνετα και να σε κάνει να νιώθεις, αν δεν είναι το κατάλληλο σε εκθέτει απεριόριστα στα μάτια του κόσμου κι όσο και να κάνεις πως δε σ’ ενδιαφέρει κάπου μέσα σου σε πειράζει.

Δε χρειάζεται να στριμώχνεσαι μέσα σε ασφυκτικά κορδόνια και βρακιά για να νιώσεις σέξι. Ούτε να πάρεις δύο κιλά πρωτεΐνη για ν' αρέσεις. Η αυτοπεποίθηση κι η διάθεση είναι πράγματα που τα χτίζεις σταδιακά και με υπομονή. Κι όσο πιο αληθινή κι ειλικρινής είσαι με τον εαυτό σου, αλλά και με το σώμα σου, τόσο πιο όμορφη θα σε βλέπεις.

Φόρα, λοιπόν, το μαγιό σου στα μέτρα που σου αναλογούν. Άσε το σώμα σου ελεύθερο χωρίς να το αγχώσεις και βγες να απολαύσεις τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο όπως έκανες παιδί!

Καλό καλοκαίρι!!!

Έυη Δικαίου
ilov
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top