Ποιο ζώδιο σε συμπληρώνει απόλυτα ανάμεσα στα 12

0

δηλαδή ευνοϊκή γωνία 120 μοιρών στον ζωδιακό κύκλο.

Θα ξέρεις ότι το πρώτο βασικό ταίριασμα είναι ανάμεσα στα ζώδια που έχουν το ίδιο στοιχείο: τη Φωτιά, τον Αέρα, το Νερό ή τη Γη. Έτσι υπάρχουν οι τέσσερις τριάδες ζωδίων που τα πηγαίνουν μια χαρά μεταξύ τους: Κριός-Λέων-Τοξότης, Δίδυμοι-Ζυγός-Υδροχόος, Καρκίνος-Σκορπιός-Ιχθείς και Ταύρος-Παρθένος-Αιγόκερως. Όσοι ανήκουν στην ίδια ομάδα έχουν παρόμοια ψυχοσύνθεση, έναν συγγενικό τρόπο να αντιλαμβάνονται τα πράγματα, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να αντιδρούν στις καταστάσεις της ζωής. Είναι τα ζώδια που σχηματίζουν μεταξύ τους τρίγωνα, δηλαδή ευνοϊκή γωνία 120 μοιρών στον ζωδιακό κύκλο.Οι Δίδυμοι είναι αεικίνητοι σαν εσένα, θέλουν διαρκώς καινούργιες εμπειρίες, γνωριμίες, ανοίγματα στον κόσμο. Με έναν Δίδυμο αποκλείεται να βαρεθείς (το μεγάλο σου ζήτημα με τις περισσότερες γνωριμίες). Πάντα θα βρίσκεται ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντάς σου νέες οπτικές και προοπτικές. Η νεανικότητά του σε γοητεύει, γιατί κι εσύ δε θέλεις να μεγαλώσεις ποτέ και είσαι διατεθειμένος να συγχωρήσεις ακόμα την ασυνέπειά του, τουλάχιστον τις πιο πολλές φορές.

Ο Υδροχόος σου μοιάζει στο ότι ενδιαφέρεται για τους άλλους, έστω και όχι με τον ίδιο τρόπο με σένα. Έχετε κι οι δυο ανοιχτή στάση προς τον κόσμο και καλή προαίρεση. Παρ’ όλο που το ενδιαφέρον του Υδροχόου είναι περισσότερο εγκεφαλικό, ο συνδυασμός με το δικό σου πάθος δημιουργεί μια καλή ισορροπία. Από την άλλη, μπορείτε να μοιραστείτε την τρέλα, μέσα από την πεποίθηση ότι τα πάντα είναι δυνατά για όποιον τολμήσει να τα οραματιστεί.

Ο Καρκίνος αγαπά όσο κι εσύ τη ζωή στο σπίτι και τις χαρές της συμβίωσης. Απλώς εκείνος θέλει λιγότερο χρόνο να πάρει τις αποφάσεις του ως προς τα ερωτικά θέματα, εκεί που εσύ το ψειρίζεις. Δίνεται στη σχέση ολοκληρωτικά, λιώνοντας τους πάγους των δικών σου επιφυλάξεων και μπορείτε να απολαύσετε ο ένας τον άλλο με κοινό παρονομαστή την τρυφερότητα, που χαρακτηρίζει και τους δυο σας.

Ο Ιχθύς μπορεί να μπολιάσει το δικό σου γήινο συναίσθημα με την έμπνευση και τη φαντασία του υδάτινου αισθηματισμού του. Σου δίνει μαθήματα αφοπλιστικής αθωότητας απέναντι στην τάση σου για δυσπιστία και ανεξικακίας, απέναντι στο πείσμα σου. Μερικές φορές τον βρίσκεις εξωφρενικό, ίσως και ανεύθυνο, αλλά δε βλάπτει να χαλαρώσεις και να αφεθείς να «κολλήσεις» κι εσύ λίγη από την τρέλα του.

Ο Κριός, με την άμεση ανταπόκρισή του σε κάθε τρελή ιδέα, σου δίνει την ικανοποίηση να βλέπεις πώς ένα μικρό φύσημα έμπνευσης από μέρους σου μπορεί ν’ ανάψει τη φλόγα. Και προσθέτει τη δική του αποκοτιά, για να σπάσετε μαζί τα όρια και να εξερευνήσετε τις απεριόριστες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ζωή. Ένα είναι το βέβαιο: ότι αποκλείεται να βαρεθείς πρώτος.

Ο Λέων είναι ένα πολύ καλό ταίρι για σένα, που δε θέλεις να περνάς πουθενά απαρατήρητος. Αγαπά την επίδειξη και θέλει να προσελκύει τον θαυμασμό, όσο κι εσύ, έστω και με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, δεν ανταγωνίζεστε άμεσα ο ένας τον άλλο, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Αφήνεις σ’ εκείνον την γκλαμουριά κι εσύ κρατάς τις επιδείξεις πνεύματος. Παράλληλα, η θερμή του φύση δίνει μια νότα ζωντάνιας στην υπερβολική σου εγκεφαλικότητα.

Ο Ταύρος μπορεί να σου προσφέρει την τρυφερότητά του μέσα από μια βάση συναισθηματικής σταθερότητας, δηλαδή ένας συνδυασμός «δύο σε ένα» που πολύ τον εκτιμάς. Άλλωστε έχετε τις ίδιες αξίες ως προς την δημιουργία ενός ζεστού σπιτικού, που το θέλετε να σας θρέφει ψυχολογικά και να σας ενισχύει για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας κι αυτό είναι μια καλή αρχή για τη μεταξύ σας (μακροχρόνια) σχέση.

Παρ’ όλο που ο Παρθένος είναι σχετικά ψυχρός στις εκδηλώσεις του, μπορεί να σου προσφέρει τις εγγυήσεις της συναισθηματικής ασφάλειας που θα ήθελες μέσα σε μια σχέση. Είναι αρκετά υποστηρικτικός και υπομονετικός στα ψυχολογικά σου σκαμπανεβάσματα, ενώ ξέρει με τη λογική του να σ’ επαναφέρει στον ίσιο δρόμο, όταν παρεκτρέπεσαι. Ο συνδυασμός των ζωδίων σας, παρά τη διαφορετικότητά σας, μπορεί να είναι εποικοδομητικός και για τους δυο.

Ο Δίδυμος έχει μια πανθομολογούμενη προσωπική γοητεία κι αυτό, πέρα από το να σε ελκύει, τον κάνει το είδος του ατόμου που θα κολακευόσουν να σε βλέπουν μαζί του. Μπορεί να σου κρατά διαρκώς ζωντανό το ενδιαφέρον, διώχνοντας τη ρουτίνα και παρασύροντάς σε, σε καινούργιες εμπειρίες. Επίσης ξέρει πώς να σε (ξανα)φέρνει στα νερά του, με τις τετραπέρατες διδυμίσιες γαλιφιές, ακόμα κι όταν σ’ έχει εκνευρίσει.

Με τον Ζυγό έχετε παρόμοιες απόψεις για την αξία της καλής ζωής και μπορεί ο καθένας σας να προσφέρει στον άλλο το επίπεδο καλοπέρασης, που εκτιμάτε και οι δυο. Ο Ζυγός σε περιβάλλει με το ενδιαφέρον και τις περιποιήσεις που θέλεις από το ταίρι σου, εκτιμά τις αντίστοιχες δικές σου και ξέρει πώς να σου δίνει την αίσθηση (ή και την ψευδαίσθηση) ότι εσύ κάνεις κουμάντο στη σχέση.

Ο Καρκίνος σε συγκινεί με τον τρόπο που εκφράζεται συναισθηματικά και καταφέρνει να κάμψει και τις δικές σου αναστολές στις αισθηματικές εκδηλώσεις. Μπορείς να μάθεις πολλά από αυτό το τόσο ευαίσθητο ζώδιο, αμβλύνοντας την εγκεφαλικότητα που τόσο συχνά σε διακρίνει. Παρά τις συναισθηματικές του μεταπτώσεις, σου προσφέρει μια σχέση που κατά βάση είναι σταθερή, πράγμα καλό για ένα άτομο όπως εσύ, που θέλει να ξέρει πού στέκεται.

Ο Σκορπιός σε φέρνει σε επαφή με ένα συναισθηματικό κόσμο εντελώς διαφορετικό από τον δικό σου. Αν ένα ζώδιο μπορεί να θεραπεύσει την υπέρμετρη τάση σου για εκλογίκευση, είναι αυτό. Εκεί που εσύ αναλύεις για να δεις το άσπρο και το μαύρο των πραγμάτων, εκείνος σου δείχνει αμέτρητες αποχρώσεις του γκρι, που εκτείνονται σε απύθμενα βάθη. Και σε εξωθεί να παραμερίσεις τις αναστολές και να παραδοθείς στο πάθος.

Ο Λέων είναι «καλοπερασάκιας» σαν εσένα, αν κι υστερεί στην αισθητική (λες εσύ). Παρ’ όλα αυτά, ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή με τα ζώδια της Φωτιάς και δεν θεωρητικοποιεί τόσο τα πράγματα. Στη δική σου ευγένεια και τρυφερότητα, εκείνος προσθέτει στη σχέση τη συναισθηματική πληθωρικότητα και τη ζεστασιά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια κατάσταση όμορφη και για τους δύο. Ξέρετε να κάνετε ο ένας τον άλλο να νιώθει βασιλιάς.

Ο Τοξότης αγαπά τους ανθρώπους όπως κι εσύ. Αγαπά όμως και την ελευθερία του και δεν αντέχει τις σχέσεις προσκόλλησης, σαν εκείνες που μερικές φορές τείνεις να δημιουργείς. Πάνω σ’ αυτό λοιπόν, σου δίνει μαθήματα για το πώς μπορείς να είσαι σε μια σχέση, χωρίς να χάνεις την αυτονομία σου. Σε μαθαίνει επίσης ότι συχνά η ωμή ειλικρίνεια είναι προτιμότερη από τη διπλωματία, που εσύ ασκείς σε υπερβολικό βαθμό.

Ο Παρθένος σε κάνει να παραμερίσεις την έμφυτη δυσπιστία σου απέναντι στους άλλους. Ξέρεις ότι θα είναι εκεί και, στον βαθμό που δεσμεύτηκε μαζί σου, δε θα σε αφήσει ποτέ ξεκρέμαστο. Αν ακούσεις τη γνώμη του, μπορεί να σου δώσει διαφωτιστικές συμβουλές και μια καθαρή οπτική των πραγμάτων, πιο ψύχραιμη από τη δική σου. Επίσης, αν θες ν’ ανταλλάξετε κακίες, έχεις βρει έναν αντάξιο αντίπαλο με εξίσου κοφτερή φαρμακόγλωσσα.

Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο κατάλληλο για σχέση διάρκειας, εφόσον το αποφασίσει. Μπορεί λοιπόν να σου δώσει αρκετή συναισθηματική ηρεμία και σταθερότητα, στον βαθμό που δεν παρασύρεσαι από την κτητικότητα και τις φαντασιοπληξίες σου. Μπορεί να μη σε τρελαίνει στα κομπλιμέντα και τα ερωτόλογα, αλλά δείχνει έμπρακτα την αγάπη του. Και ακόμα πιο έμπρακτα στον ερωτικό τομέα, όπου μπορείτε να μοιραστείτε αλησμόνητες εμπειρίες.

Ο Ζυγός έχει μια ευγένεια ψυχής που εκτείνεται πέρα από τους τυπικούς κανόνες της καλής συμπεριφοράς. Σε αντίθεση μ’ εσένα, που πολλές φορές εκφράζεσαι ή ενεργείς χωρίς να αναλογίζεσαι πόσο μπορεί να πληγώνεις τους άλλους, εκείνος σου δείχνει πώς μπορείς να «πλασάρεις» το ίδιο πράγμα χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι. Κατά τα άλλα, οι δυο σας έχετε δυνατότητα να περνάτε καλά μαζί, καθώς αγαπάτε εξίσου την όμορφη ζωή.

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο των μεγάλων οραμάτων και ταιριάζει με τους δικούς σου ανοιχτούς ορίζοντες. Εκείνος βάζει το πνεύμα, εσύ τον δυναμισμό και μαζί μπορείτε να κατακτήσετε τον κόσμο, μπαινοβγαίνοντας από την ουτοπία στην πραγματικότητα. Από την άλλη, ο έμφυτος αλτρουισμός του δίνει ένα άλλο βάθος και ουσία στη δική σου ανοιχτή και καλοπροαίρετη διάθεση απέναντι στους ανθρώπους. Μαζί κάνετε το ζευγάρι που όλοι αγαπούν.

Ο Σκορπιός μπορεί ν’ αλλάξει προς το καλύτερο τον κάπως «μονοκόμματο» τρόπο που βιώνεις τις αισθηματικές σου σχέσεις. Είναι ένας σύντροφος που δεν ικανοποιείται από απλές εκδηλώσεις έρωτα αλλά θέλει παιχνίδια γοητείας μέσα από την αίσθηση πως δεν τον θεωρείς δεδομένο, αλλά διαρκώς τον κατακτάς. Επιπλέον, οι δυο σας μπορείτε να περάσετε αλησμόνητες ερωτικές στιγμές, μιας κι από ταμπεραμέντο βρίσκεστε στις υψηλότερες θέσεις του ζωδιακού.

Ο Ιχθύς εκδηλώνεται συναισθηματικά με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από τον δικό σου, κυρίως στο ότι δε φοβάται να δείξει ούτε την αδυναμία του, ούτε την έλξη του στο πρόσωπο που αγαπά. Από την άλλη, είναι έτοιμος να σου συμπαρασταθεί σε κάθε περίσταση, χωρίς να πελαγώνει, αν δεν έχει να δώσει μια πρακτική λύση, όπως συμβαίνει με εσένα, παρά προσφέροντάς σου «απλώς» αγάπη, συμπόνια και τρυφερότητα.

Ο Κριός σου δείχνει τον δρόμο της πράξης, όταν εσύ είσαι χαμένος στα θεωρητικά κατασκευάσματα του μυαλού σου. Σου δείχνει επίσης ότι η ζωή είναι μια ευχάριστη περιπέτεια, μέσα στην οποία αξίζει να πέφτεις με τα μούτρα, αντί να την παρακολουθείς από τον εξώστη φιλοσοφώντας. Και σε μαθαίνει μέσα στη σχέση να μη φοβάσαι την οικειότητα, το άνοιγμα της καρδιάς, ακόμα και το πλήγωμα.

Ο Τοξότης κι εσύ ξέρετε να σέβεστε την ελευθερία ο ένας του άλλου και να ζείτε μέσα από την έμπνευση μιας ιδεολογίας. Εκείνος όμως βλέπει τη ζωή σαν κάτι που βιώνεται περισσότερο μέσα από τον φυσικό κόσμο, τη σωματική δράση, τις αισθήσεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση για σένα, που ζεις συχνά μάλλον μέσα από το μυαλό σου παρά μέσα από το σώμα σου.

Ο Ταύρος σου δίνει συναισθηματική ασφάλεια. Νιώθεις πως είναι ολόκληρος μια τεράστια αγκαλιά που μέσα της μπορείς να ηρεμήσεις και να ξεχάσεις όλα τα πραγματικά και τα φανταστικά σου προβλήματα. Επιπλέον έχει ένα ταλέντο να χαίρεται τη ζωή που ξυπνά και τη δική σου πλευρά. Μπορείς να περνάς πολύ καλά μαζί του, φτάνει να μη συμπίπτουν οι φάσεις που σας πιάνει και τους δυο η γκρίνια.

Ο Αιγόκερως έχει ένα λογικό πνεύμα που μπορεί να σου φαίνεται πολύ «στεγνό» μερικές φορές, αλλά από την άλλη σου δίνει μια ισορροπία στην καθημερινότητα καθώς σε στηρίζει στα πρακτικά ζητήματα, εκεί όπου εσύ συχνά υστερείς. Μπορεί να φαίνεστε πολύ διαφορετικοί ως ιδιοσυγκρασίες, αλλά ο καθένας σας δίνει στον άλλο εκείνο ακριβώς που του λείπει: εσύ φέρνεις τη φαντασία και το συναίσθημα, εκείνος τη σταθερότητα και τη συνέπεια.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top