10 ψυχοσωματικές επιπτώσεις όταν δεν το κάνεις για καιρό

0

Στο μυαλό και στο σώμα σου σημειώνονται αλλαγές...

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μαιρούλα κι ο Κωστάκης. Η Μαιρούλα έδωσε στον Κωστάκη το «λουλουδάκι» της και αυτουνού του άρεσε πολύ. Ένιωθε ευφορία κάθε φορά που το μύριζε, το άγγιζε και το χάιδευε. Ώσπου οι δυο φίλοι δεν ήταν πια φίλοι κι έτσι ούτε λουλουδάκια ούτε μυρωδιές υπήρχαν πια στο πλάνο. Οι δυο μικροί μας φίλοι μαράζωσαν οι καημένοι. Αναρωτιέσαι μήπως γιατί; Κάπου εδώ να πω ότι τα ονόματα κι οι καταστάσεις είναι φανταστικά και ουδεμία σχέση έχουν με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα. Πάρε όμως χαρτί και μολύβι και κάτσε αναπαυτικά. Το μάθημα σήμερα περιέχει μια κούπα βιολογίας και τρεις σταγόνες ψυχολογίας. Ανακατεύουμε προσεκτικά κι αφήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να κοχλάζει. Τόσο μέχρι που να υπερχειλίσει απ’ την κατσαρόλα.

Πολλά πράγματα συμβαίνουν στον οργανισμό σου όταν απέχεις –ηθελημένα ή μη– από την ερωτική επαφή. Και παρ’ όλο που η ιστοριούλα που αναφέρεται παραπάνω είναι μια μεταφορά για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας, το αποτέλεσμα του να μη σου μυρίζουν πια το «λουλουδάκι» σου –ή αντιστοίχως του να μη μυρίζεις «λουλουδάκια»- μπορεί να είναι πράγματι ο μαρασμός. Στο μυαλό και στο σώμα σου σημειώνονται αλλαγές, τόσες πολλές και ταυτόχρονες που ούτε κι εσύ δεν τις προλαβαίνεις, πόσο μάλλον οι γύρω σου. Μερικές από αυτές απαριθμούνται παρακάτω.

1. «Όχι δεν έχω νεύρα! ΗΡΕΜΑ ΤΟ ΛΕΩ».

Έχεις ή δεν έχεις θάψει το αφεντικό σου πίσω απ’την πλάτη του με τους συναδέλφους ότι τα νεύρα του προέρχονται απ’ το γεγονός ότι δεν τρώει «κοκό»; Έλα, οι δυο μας είμαστε παραδέξου το. Αντιστοίχως, θα ‘χεις κι εσύ πέσει θύμα ενός τέτοιου σχολιασμού όταν είχες καιρό να δεις χαρά, είτε το κατάλαβες είτε όχι. Δεν είναι τυχαίο που όταν κάποιος είναι ευερέθιστος τείνουμε να του λέμε πως πρέπει να χαλαρώσει και ν’ αφεθεί στη γλύκα του έρωτα για να του περάσει. Όταν απέχεις, τότε τα επίπεδα της λίμπιντο είναι πολύ χαμηλά κι έτσι σου λείπει ο ενθουσιασμός, παρουσιάζεις σκαμπανεβάσματα στη συμπεριφορά και μια γενική – πώς το λένε – ξινίλα με το μπαρδόν.

2. Χαζεύεις. Κυριολεκτικά.

Το ‘πε, το ‘πε η επιστήμη! Άτομα που έλαβαν μέρος σε γνωστικές έρευνες, παρουσίασαν γενικά δύο τάσεις. Οι μεν απάντησαν στις περισσότερες ερωτήσεις σωστά και οι δε, απέτυχαν παταγωδώς. Όταν ρωτήθηκαν, βγήκε το συμπέρασμα ότι οι μεν είχαν προσφάτως δει ερωτικά πυροτεχνήματα, ενώ οι δε ξαράχνιαζαν τις γωνίες. Η εξήγηση που δίνεται εδώ είναι ότι η ενεργός ερωτική ζωή οξύνει τον εγκέφαλο και τον κρατάει σε εγρήγορση. Δε λέω πως αν βαρέσεις υπερωρίες στο κρεβάτι θα βγεις με πτυχία και διδακτορικά, αλλά μια προσπάθεια δε θα βλάψει!

3. «Έχω ξεχάσει πώς γίνεται»

Όχι, δεν είναι σαν το ποδήλατο. Ναι, ακόμα κι αν το μάθεις μπορεί εν τέλει να ξεχαστεί κάπου σ’ένα σκονισμένο ράφι. Μη με παρεξηγείς, δε θα ξεχάσεις κυριολεκτικά πώς γίνεται. Απλά μαθηματικά είναι, αφαιρείς ρούχα, προσθέτεις άτομα. Όμως τι γίνεται όταν πάει καιρός απ’ την τελευταία φορά που έχεις να πατήσεις πόδι πρώτη ώρα μαθηματικά; Τότε σε τρώει η ανασφάλεια, αγχώνεσαι λες κι είσαι πρωτάκι στο Δημοτικό. Αν δε ο δάσκαλος δεν είναι υπομονετικός, φοβάμαι πως τη χάσαμε τη χρονιά.

4. Συχνές βόλτες στα ιδιαίτερα

Εκεί που πάει κι ο βασιλιάς μόνος του θα πηγαίνεις κι εσύ συχνά-πυκνά όταν δεν το εξασκείς το άθλημα αρκετά. Λέγεται πως όταν είσαι ενεργός, τότε σε χαρακτηρίζει μια κάποια ανθεκτικότητα και δεν πηγαινοέρχεσαι στο μπάνιο συνεχώς. Όταν όμως έχουν αραιώσει οι συνευρέσεις σου, τότε θα ‘ναι όλο και πιο αυξημένες οι βόλτες στο μπάνιο, τόσο που να μη σου έχεις εμπιστοσύνη πια.

5. «Δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια»

Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, εκκρίνεται μια ορμόνη, η προλακτίνη, που τι ωραιότερο προσφέρει πέρα απ’ την ίδια την επαφή; Μα τον ύπνο φυσικά! Η προλακτίνη τείνει να αποτρέπει τις αϋπνίες κι έτσι όταν αυτή δεν εκκρίνεται, δε σε παίρνει ούτε κι αυτός!

6. Έλλειψη (ευχάριστης) σωματικής άσκησης

Τρέχεις κι εσύ βρε παιδάκι μου στα γυμναστήρια, σηκώνεις βάρη, μετράς σετ κοιλιακών, ενώ η λύση είναι απλή και ευχάριστη. Ξέρεις τι δυνατό cardio θα κάνεις αν διανύσεις χιλιόμετρα επάνω στο κρεβάτι; Όχι, δεν είναι μόνο να ‘χαμε να λέγαμε, η επαφή αποτελεί μορφή καρδιαγγειακής άσκησης. Δεν χρειάζεται πολύ, έξι φορές το μήνα λένε οι ειδικοί, είναι αρκετές. Τα υπόλοιπα τώρα είναι μπόνους, για το six το pack, ξέρεις εσυ!

7. Αυξημένη πίεση

Κι εφόσον όπως είπαμε αποτελεί σωματική άσκηση, διατηρεί λοιπόν και την πίεση του αίματος σε επιθυμητά επίπεδα. Αντιθέτως, η αποχή από την ερωτική επαφή ανεβάζει την πίεση και αποτελεί κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

8. Αδυνατισμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Ξέρεις τι σου προσφέρουν εκείνα τα δευτερόλεπτα της κορύφωσης εκτός απ’ το χαζό μαγκωμένο χαμόγελο που όλοι αναγνωρίζουμε; Ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα προς αποφυγή ασθενειών. Από το πιο απλό κρυολόγημα, μέχρι διάφορες ιώσεις, ο οργανισμός σου είναι πιο ευπαθής στο να τις αρπάξει όταν το ανοσοποιητικό σου είναι αδυνατισμένο λόγω ανενεργούς ερωτικής ζωής.

9. Γυναικολογικές και ανδρολογικές δυσλειτουργίες

Έχει αποδειχθεί ότι η έλλειψη ερωτικής επαφής πιθανό να προκαλέσει σοβαρά θέματα στην υγεία του ατόμου όπως είναι δυσλειτουργίες στον προστάτη στον άντρα. Αντιστοίχως, η έμμηνος ρήση της γυναίκας γίνονται ακόμη δυσκολότερες όταν δεν υπάρχει συχνή δραστηριότητα.

10. «Μεσίστιες ανεμίζουν οι σημαίες, πατριώτη!»

Πολλοί μύες είναι που δημιουργούν ένα σύστημα το οποίο έχει μάθει να λειτουργεί μ’έναν συγκεκριμένο τρόπο. Άλλοι μύες είναι που σε βοηθούν να συνοφρυώνεσαι, άλλοι για να κουνάς τ’ αυτιά σου κι άλλοι είναι που λες εκείνοι που σε ανεβοκατεβάζουν ή που σου προσφέρουν ελαστικότητα κάτω απ’ τη μέση. Όταν λοιπόν παραμελούνται εκείνοι οι συγκεκριμένοι μύες εκεί κάτω, το φυσικό επακόλουθο είναι ότι η ανόρθωση γίνεται όλο και δυσκολότερη για το ένα φύλο και τα τείχη γίνονται όλο και λιγότερο ανθεκτικά για το άλλο φύλο.

Κάπου εδώ τελειώνει το μάθημά μας και σε απαλλάσσω. Κάνε καλού κακού όμως μια επανάληψη τα sos και θα σε εξετάσω ενδελεχώς την επόμενη φορά! Μην τυχόν και δε μου ‘ρθεις φρεσκαδούρα με δερματάκι τσιτωμένο και πιο fit από ποτέ! Και μην ξεχνάς, οι σημαίες πάντοτε υψωμένες!

Άνδρη Χριστοφή
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top