Λουλούδια για ζώδια

0

Βρείτε το Λουλούδι που αντιστοιχεί στο ζώδιο σας...



Τουλίπα
Φήμη. Εκδήλωση αγάπης. Σύμβολο του τέλειου εραστή.
Οί τουλίπες είναι βολβώδη λουλούδια που κατάγονται από την Περσία. Το όνομα τους προήλθε από την λέξη TULBAN το περίφημο καπέλο των μωαμεθανών. Οι τουλίπες έγιναν γνωστές από τους Ολλανδούς που τις καλλιέργησαν συστηματικά και δημιούργησαν πολλές νέες ποικιλίες





Ίρις
Πίστη. Σοφία. Ανδρεία.
Η Ίρις (Ίριδα) είναι βολβώδες φυτό που έχει πάρει το όνομα του από την αρχαία Ελληνίδα θεά Ίριδα την αγγελιοφόρο των θέων. Ίρις σημαίνει "μάτι του ουρανού". Λέγεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να φυτεύουν ίριδες μπροστά στους τάφους των νεκρών τους για να έχουν οι νεκροί τα μάτια τους στραμμένα στη γη και να επικοινωνούν νοερά με τους δικούς τους.





Αλστρομέρια
Μακάρια ευχαρίστηση. Αφοσίωση.
Η Αλστρομέρια κατάγεται από την Νότιο Αμερική και συγκεκριμένα από τις Περουβιανές Άνδεις. Το όνομά της το πήρε από τον Σουηδό βοτανολόγο βαρόνο Klas von Alstoemer. Είναι λεπτό και ντελικάτο λουλούδι που προσφέρει θαυμάσια μπουκέτα.





Τριαντάφυλλο
Έρωτας και πόθος.
Το τριαντάφυλλο είναι ίσως το πιο δημοφιλές λουλούδι στον κόσμο. Σύμβολο του έρωτα, έχει εμπνεύσει ποιητές, ζωγράφους, και άλλους καλλιτέχνες με την ομορφιά του και την λαμπρότητά του. Ποικιλίες με διάφορα χρώματα και αρώματα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο χαρίζοντας στο τριαντάφυλλο τον τίτλο του βασιλιά των λουλουδιών.





Στερλίτσια
Μεγαλοπρέπεια
Η Στερλίτσια λέγεται και "Πουλί του παραδείσου" γιατί το άνθος της μοιάζει με πουλί που πετάει και θυμίζει το είδος αυτού του παράξενου πουλιού που είναι και από τα σπανιότερα στον κόσμο. Είναι τροπικό φυτό. Κατάγεται από το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Νότιας Αφρικής. Δημοφιλές για τον εξωτικό τόνο που δίνει στις ανθοσυνθέσεις.





Χρυσάνθεμο
Αλήθεια
Το Χρυσάνθεμο κατάγεται από την Κίνα. Οι Κινέζοι το καλλιεργούσαν 2500 χρόνια πριν γίνει γνωστό στην Ευρώπη. Στην Κίνα το χρυσάνθεμο συμβολίζει την ανάπαυση και το Φθινόπωρο. Το όνομα του βέβαια έχει ελληνικές ρίζες αν και στη Γαλλία το λένε pompon (φούντα) γιατί θύμιζε τις φούντες που είχαν τα ναυτικά καπέλα.





Γλαδιόλα
Θαυμασμός. Ανάμνηση.
Η γλαδιόλα πήρε το όνομά της από την Λατινική λέξη Gladius που σημαίνει ξίφος. Εξ άλλου και η επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Ξιφίον, από την ελληνική λέξη ξίφος. Η γλαδιόλα είναι βολβώδες φυτό. Κατάγεται από την Νότιο Αφρική και ήρθε στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα.





Ζέρμπερα
Αθωότητα
Η ζέρμπερα λέγεται αλλιώς και αφρικανική μαργαρίτα και αυτό φυσικά δηλώνει και την καταγωγή της. Είναι πολύ δημοφιλές λουλούδι και υπάρχει σε πάρα πολλά χρώματα. Οι λεπτοί και τρυφεροί βλαστοί της πρέπει να έχουν την κατάλληλη φροντίδα για να διατηρείται η φρεσκάδα και η ομορφιά των λουλουδιών.





Ανεμώνη
Προσδοκία
Η ανεμώνη φυτό που κατάγεται από την Ελλάδα, πήρε το όνομά της από τον άνεμο. Λέγεται και ανεμολούλουδο γιατί ο άνεμος είναι αυτός που βοηθάει τα μπουμπούκια της να ανθίσουν αλλά και που σκορπίζει τα πέταλα τους σε κάθε του φύσημα.





Ποϊνσέττια
Καλά Χριστούγεννα
Η ποϊνσέττια κατάγεται από το Μεξικό. Υπήρξε σύμβολο των βασιλιάδων των Αζτέκων. Έγινε μέρος της Χριστιανικής παράδοσης γιατί ανθίζει συνήθως την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως λέει ένας θρύλος ένα φτωχό κοριτσάκι προσεύχονταν με κλάματα στην Παναγία. Από τα δάκρυα της μικρής γεννήθηκε το όμορφο αυτό λουλούδι





Λίλιο
Αγνότητα
Το λίλιο είναι φυτό βολβώδες. Το λευκό λίλιο (κρίνος) είναι το σύμβολο της αγνότητας σε αρκετές θρησκείες. Θεωρείται ότι κατάγεται από την Παλαιστίνη όμως και οι αρχαίοι Έλληνες όπως και οι Ρωμαίοι γνώριζαν το φυτό σαν αυτοφυές στα μέρη τους και το θεωρούσαν θρησκευτικό σύμβολο. Στο χριστιανισμό το λευκό λίλιο καθιερώθηκε σαν σύμβολο της Παρθένου Μαρίας





Φρέζια
Προσοχή. Περίσκεψη
Η φρέζια είναι βολβώδες φυτό. Το λεπτό και ιδιαίτερο άρωμά της έκανε την φρέζια διάσημη σε όλο τον κόσμο και σύμβολο της ανοιξιάτικης ευωδιάς. Η καταγωγή της είναι από την Αφρική.Το όνομά της το πήρε από τον Γερμανό φυσιοδίφη και λάτρη των λουλουδιών Theador




Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top