Ας απομυθοποιήσουμε τη γυναίκα του διαδικτύου

0

γιατί ακριβώς δεν υπάρχει η τέλεια γυναίκα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλουν έντονα την εικόνα της αψεγάδιαστης γυναίκας. Τα σχόλια που μας χαρακτηρίζουν θεές, γυναικάρες, κουκλάρες και όλα τα σχετικά σε –άρες δίνουν και παίρνουν. Ο τοίχος μας ξεχειλίζει από μια υπερβολική αίσθηση της υπεράνω, της αμπελοφιλοσοφημένης, της ξένοιαστης ή της «έξω καρδιά» γυναίκας.

Γοητεύουμε με το κορμί, με το μυαλό ή με τον εξωστρεφή χαρακτήρα μας, τα αντρικά πλήθη καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση του σχεδόν τέλειου θηλυκού. Γινόμαστε το αντικείμενο του πόθου τους, το υποκείμενο της σκέψης τους και το κατηγορούμενο της φαντασίας τους. Το inbox μας γεμίζει από μηνύματα περίτεχνου θαυμασμού ποντάροντας στην αιώνια γυναικεία ματαιοδοξία.

Δεν παύει, όμως να είμαστε απλές, συνηθισμένες γυναίκες.

Γυναίκες που ξυπνάνε αμακιγιάριστες και ξεχτένιστες το πρωί, χωρίς χιούμορ, με τη μούρη ενίοτε πρησμένη από τον ύπνο και χωρίς διάθεση για πολλά λόγια.

Είμαστε γυναίκες που κάνουν δουλειές του σπιτιού χωρίς 12ποντο, αλλά με την παντόφλα, που στο πρόσωπό μας δεν καθρεφτίζεται καμιά λάμψη, αλλά κούραση και ιδρώτας. Και δεν φοράμε πάντα σέξι εσώρουχα όπως μας φαντάζεστε, αλλά στο σπίτι μας κυκλοφορούμε με ξεχειλωμένα μπλουζάκια, με πιζάμες και φαρδιές φόρμες.

Είμαστε γυναίκες που θυμώνουν, που μουτρώνουν, χωρίς τη χάρη και τη θηλυκότητα που τόσο περίτεχνα προωθεί η εικόνα μας. Γυναίκες που σιωπούν, που κοκκινίζουν τα μάτια τους από το κλάμα, που αγχώνονται στη δουλειά τους. Γυναίκες που δεν είναι τέλεια θηλυκά, τέλειες κόρες, τέλειες μάνες ή ακόμα και τέλειοι σύντροφοι.

Οι «ιντερνετικές γυναίκες» στην πραγματική τους ζωή έχουν τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά που έχουν οι σύντροφοί σας και που τόσο σας κουράζουν και σας ξενερώνουν.

Απλά δε ζείτε την καθημερινότητά μας. Δε μοιράζεστε τους φόβους και τα προβλήματά μας. Δεν μπορείτε να δείτε τα παραπανίσια κιλά και την κυτταρίτιδά μας. Δεν έχετε την γκρίνια και τα παράπονά μας.

Ίσως τελικά να «αγαπάτε» και να γοητεύεστε από τις γυναίκες του διαδικτύου, γιατί ακριβώς συντηρούν τον μύθο της τέλειας γυναίκας που ονειρευόσασταν στην εφηβεία και στην πρώτη σας νιότη. Ή ικανοποιούν θεωρητικά το πρότυπο της τέλειας γυναίκας με το οποίο σας μεγάλωσε η μάνα σας. Είμαστε αυτό που θα θέλατε να είχατε, αλλά δεν έχετε και δε θα έχετε ποτέ, γιατί ακριβώς δεν υπάρχει η τέλεια γυναίκα.

Γι’ αυτό μην πλανάστε, απομυθοποιείστε μας... Μοιάζουμε πολύ στη γυναίκα που ξυπνάει δίπλα σας το πρωί...

Γεωργία Ανδριώτου
ewoman
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top