Ζώδια και δύσκολες καταστάσεις

0

Πως τις ξεπερνούν...

Η δύναμη να ξεπεράσουμε δύσκολες καταστάσεις βρίσκεται μέσα μας

Η ζωή είναι ένας μακρύς δρόμος –ευτυχώς- όχι ευθεία...Έχει κλειστές στροφές (δυσκολίες), έχει ανηφόρες (προσπάθειες) έχει κατηφόρες (αβεβαιότητες, άγχη).. Σε αυτή την πορεία ζωής λοιπόν, σε όποιο ζώδιο και αν ανήκουμε καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν, που μας φαίνονται από δύσκολες έως ..απελπιστικές. Όμως, έχουμε μέσα μας τη δύναμη να αλλάξουμε διάθεση και να δούμε τα πράγματα από μια άλλη πλευρά αρκεί να το θελήσουμε!Προσπαθείς να πετύχεις κάτι, αλλά φαίνεται να μη γίνεται τίποτα. Και φυσικά σαν γνήσιος Κριός, αγανάκτησες πλέον και είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις. Η υπομονή σου (μετρημένη, έτσι κι αλλιώς) έχει ήδη εξαντληθεί. Κάνε όμως ένα time out και συνειδητοποίησε ότι το να κάνεις υπομονή, δεν σημαίνει να περιμένεις με σταυρωμένα χέρια (κάτι που… σου τη δίνει). Σημαίνει να μπορείς να διατηρείς μια σωστή στάση, ενώ δουλεύεις για να κατακτήσεις αυτό που θες. Σημαίνει να μένεις επικεντρωμένος στον στόχο σου, κάνοντας ένα μικρό βήμα τη φορά. Ακόμα κι ένα ολόκληρο βουνό θα μπορούσες να μετακινήσεις, παίρνοντας μια πέτρα τη φορά.

Και να θυμάσαι: Το καλό πράγμα συνήθως αργεί να γίνει.Έχεις σαν άνθρωπος κι εσύ τις επιθυμίες σου, κάνεις τα πλάνα σου, αλλά όλα φαίνονται να πηγαίνουν εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι ήθελες και είχες σχεδιάσει. Ώρες-ώρες αισθάνεσαι πως η ζωή σου πάει κόντρα. Όταν όμως πάψεις να περιμένεις να συμβούν τα πράγματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο, μαθαίνεις να τα εκτιμάς για αυτό που είναι. Μπορεί να σου έρχονται με διαφορετικό περιτύλιγμα απ’ ό,τι φανταζόσουν, αλλά το «δώρο» δεν παύει να είναι πολύτιμο. Γιατί οτιδήποτε ανεπιθύμητο σου συμβαίνει, σου χαρίζει ανεκτίμητη εμπειρία για να αντιμετωπίζεις παρόμοιες καταστάσεις καλύτερα στο μέλλον.

Και να θυμάσαι: Κράτα θετική στάση και βλέπε την καλή πλευρά του αναπάντεχου.Το μυαλό σου πάει με χίλια, και πιστεύεις ότι με τη βοήθειά του θα βρεις τη λύση σε οτιδήποτε σε απασχολεί. Πώς θα σου φαινόταν όμως να έπαυες να πολυσκέφτεσαι; Όταν αναμασάς νοερά τα ίδια πράγματα, όχι μόνο δεν βρίσκεις απαντήσεις, αλλά καταλήγεις να αγχώνεσαι περισσότερο και να αισθάνεσαι πως έχεις μπει σε αδιέξοδο. Χρησιμοποίησε λοιπόν αυτή την περίφημη εγκεφαλικότητα του Διδύμου, για να τιθασεύσεις τις σκέψεις σου. Μην αφήνεσαι να παρασυρθείς από αυτές. Αν είναι αρνητικές, άλλαξέ τις και δες τη θετική προοπτική των πραγμάτων. Επανάλαβε νοερά στον εαυτό σου πως όλα θα πάνε καλά.

Και να θυμάσαι: Εσύ είσαι το αφεντικό μέσα στο κεφάλι σου!Ο φόβος είναι για τους περισσότερους ανθρώπους η πιο ανασταλτική δύναμη, και οι ευαίσθητοι Καρκίνοι γίνονται συχνά υποχείριά του. Ίσως προτιμάς να αποφεύγεις να τον αντιμετωπίσεις, παριστάνοντας ότι δεν υπάρχει. Αν όμως κάνεις κάτι τέτοιο, ο φόβος σου γίνεται κάτι αφηρημένο, σκοτεινό και ανείπωτο, που απλώς το κρατάς θαμμένο, μέχρι που να σου επιτεθεί ύπουλα και να σε σαμποτάρει εκεί που δεν το περιμένεις. Βγάζοντάς τον στο φως, έχεις περισσότερες δυνατότητες να τον αντιμετωπίσεις με τη λογική σου. Ο φόβος είναι μεγάλος, μόνο όσο το μυαλό σου του επιτρέπει να γίνεται.

Και να θυμάσαι: Είναι ανθρώπινο να φοβάσαι. Το θέμα είναι να μην παραλύεις, αλλά να προχωράς, παρόλα αυτά.Πάντα, ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή, θα υπάρχει κάτι στη ζωή σου για το οποίο θα μπορείς να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη. Ένας λόγος να χαμογελάς. Δεν είναι αφέλεια ή ανοησία το να αισθάνεσαι καλά σε μια κακή στιγμή. Είναι ένδειξη δύναμης και ικανότητας να παίρνεις τα ηνία της κατάστασης, κάτι που χαρακτηρίζει το Λιοντάρι. Το μεγαλείο (που τόσο σου αρέσει) έγκειται στο να έχεις μεν πολλούς λόγους να παραπονιέσαι, αλλά αντί γι’ αυτό, εσύ να σκέφτεσαι για πόσα πράγματα στη ζωή σου μπορείς να χαίρεσαι.

Και να θυμάσαι: Δεν είναι η ευτυχία που σε κάνει να νιώθεις ευγνωμοσύνη, αλλά η ευγνωμοσύνη που σε κάνει ευτυχισμένο.Πιστεύεις πως τα πράγματα στη ζωή σου θα ήταν καλύτερα, αν κάποια άτομα δεν σου είχαν συμπεριφερθεί με έναν ορισμένο τρόπο; Σαν Παρθένος σίγουρα θα έχεις αναλύσει τις αιτίες των προβλημάτων σου και θα έχεις βρει τους υπεύθυνους. Όμως το θέμα είναι ότι, όταν κατηγορείς άλλους για όσα δυσάρεστα περνάς, αρνείσαι τη δική σου ευθύνη. Και η ανάληψη της ευθύνης σου σημαίνει την αποδοχή μιας αλήθειας: ότι η ευτυχία σου βρίσκεται μόνο στα δικά σου χέρια. Πάρε λοιπόν τον έλεγχο των καταστάσεων και μην προσάπτεις στους άλλους το φταίξιμο, που κανονικά θα ήταν δικό σου.

Και να θυμάσαι: Καλύτερα να είσαι ο ήρωας της ζωής σου παρά το θύμα…Ευτυχώς που στα δύσκολα έχεις ανθρώπους να σου πουν τη γνώμη τους για σένα και τη ζωή σου. Να σου δώσουν πληροφορίες. Να σου δώσουν μια κατεύθυνση, όταν βρίσκεσαι σε δίλημμα, κάτι που ένας Ζυγός το αισθάνεται συχνά. Ξέρεις όμως, μερικές φορές αυτή η πλημμύρα των πληροφοριών δεν κάνει άλλο παρά να σε μπερδεύει και να μη σε αφήνει να ακούς τη δική σου εσωτερική φωνή. Αφουγκράσου την επιθυμία σου, τη διαίσθησή σου και μην αποφασίζεις πράγματα με γνώμονα την επιδοκιμασία των άλλων. Για σένα ζεις, όχι για εκείνους.

Και να θυμάσαι: Εμπιστεύσου τον εαυτό σου. Μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα για ό,τι σε αφορά.Για ένα Σκορπιό, η αίσθηση της προσωπικής δύναμης είναι απαραίτητη, σαν το οξυγόνο που αναπνέει. Και όταν νιώθεις να την έχεις χάσει, το βλέπεις σαν μια συμφορά χειρότερη και από το ίδιο το γεγονός που σε αποδυνάμωσε. Όμως, θα πρέπει να αντιληφθείς ότι είναι φυσιολογικό, όσο δυνατός κι αν είσαι, να περνάς κακές μέρες και δύσκολες φάσεις. Ακόμα και στις άσχημες στιγμές σου, δεν παύεις να είσαι το ίδιο άτομο, που έχει τη δυνατότητα να ευτυχήσει και να καταφέρει σπουδαία πράγματα, όπως η θάλασσα παραμένει η ίδια, είτε ήρεμη είτε φουρτουνιασμένη.

Και να θυμάσαι: Η ζωή δεν είναι τέλεια. Αλλά κάθε μέρα της φέρνει τα δικά της δώρα. Εκτίμησέ τα.Ακόμα και ένας Τοξότης παθαίνει κρίσεις απαισιοδοξίας και πραγματικά, μερικές φορές αισθάνεσαι ότι τα πάντα έχουν γυρίσει εναντίον σου. Κανείς πάνω στον πλανήτη δεν είναι τόσο δυστυχισμένος, στριμωγμένος, κατατρεγμένος όσο εσύ. Μάντεψε όμως, σε καμιά από τις δυστυχίες σου δεν είσαι μοναδικός. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αντιμετωπίζει μέσες-άκρες τα ίδια προβλήματα. Και γι’ αυτό οι περισσότεροι είναι σε θέση να σε κατανοήσουν και να σου συμπαρασταθούν. Ακόμα κι όταν αισθάνεσαι ότι ένας κοντινός σου άνθρωπος δεν σε καταλαβαίνει, πάντα θα υπάρξει κάποιος άλλος να σου δείξει κατανόηση, έχοντας βιώσει παρόμοιες καταστάσεις.

Και να θυμάσαι: Ποτέ δεν είσαι μόνος. Πάντα βρίσκεται ένα χέρι να πιάσει το δικό σου.Ο Αιγόκερως ζει για να πετύχει και για εκείνον η επιτυχία μετριέται με τον θαυμασμό που βλέπει στα μάτια των άλλων. Και όταν δεν έχει αυτή την «έξωθεν μαρτυρία», καταρρακώνεται. Μήπως όμως η εξασφάλιση της αναγνώρισης των πολλών δεν είναι ο ουσιαστικός στόχος; Δεν ήρθες στον κόσμο για να ζήσεις σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων, όπως και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποκρίνεται στις δικές σου. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να περνάς τη ζωή σου ευτυχισμένος με τον τρόπο που εσύ αποκλειστικά επέλεξες.

Και να θυμάσαι: Η επιτυχία δεν χρειάζεται να κάνει πάταγο για να είναι αληθινή. Εσύ δίνεις τον ορισμό της.Αν έχεις κι εσύ τη χαρακτηριστική αδυναμία του Υδροχόου, να βρίσκεται σε κάποιον χρόνο διαφορετικό από το «τώρα», καλά θα κάνεις να… το προσέξεις αυτό. Ο μόνος χρόνος που είναι πραγματικός, είναι το παρόν. Το μέλλον μπορεί ή δεν μπορεί να φέρει όλα όσα οραματίζεσαι ή και φοβάσαι. Στο μεταξύ όμως, χάνεις την τωρινή ζωή, που δεν βιώνεται στη μακρινή φανταστική χώρα του Κάποτε, όπου όλα θα είναι τέλεια, όπως ελπίζεις. Η ζωή βιώνεται εδώ, όπως πραγματικά είναι, με τις ατέλειές της.

Και να θυμάσαι: Μπορείς να δουλεύεις για να πετύχεις ένα ιδανικό μέλλον, αλλά για να το καταφέρεις, θα πρέπει να ζήσεις με επιτυχία στο παρόν.Μεγαλώνουμε με την αντίληψη ότι ο πόνος είναι κάτι που θα πρέπει να αποφεύγουμε. Ιδίως για τον συναισθηματικό Ιχθύ, η αποφυγή του καταλήγει να γίνεται θέμα… επιβίωσης. Στην πραγματικότητα όμως, αν θες να ζήσεις, να ερωτευθείς, να δημιουργήσεις, θα αντιμετωπίσεις και το ρίσκο να πληγωθείς. Και θα συμβεί πολλές φορές. Αλλά τα επώδυνα συναισθήματα, αυτά που δημιουργούνται όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελες, είναι εκείνα που θα σου αφήσουν κέρδος. Γιατί θα σε αφυπνίσουν, θα σε κάνουν να ωριμάσεις, θα σου δώσουν σοφία και δύναμη.

Και να θυμάσαι: Ο πόνος θα σε μάθει πόσο δυνατός μπορείς να είσαι, όταν δεν θα έχεις άλλη επιλογή πέραν του να φανείς δυνατός.astrologos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top