10 πράγματα που έκανες για τελευταία φορά χωρίς να το ξέρεις

0

Σημαντικά κι ασήμαντα...

«Κάποια στιγμή στην παιδική σου ηλικία εσύ και οι φίλοι σου μαζευτήκατε για να παίξετε για τελευταία φορά και κανείς σας δεν το ήξερε», είπε κάποτε ο Σolon και ήταν από τα γνωμικά που αν διαβάσει κανείς, θα φέρει στο μυαλό του μια τουλάχιστον εικόνα: εκείνη της γειτονιάς που άλλοτε αποτελούσε χώρο ξεγνοιασιάς και εκτόνωσης και που μεγαλώνοντας κανένας χώρος ψυχαγωγίας δεν μπόρεσε να πάρει τη θέση της. Ειδικά αν η γειτονιά βρισκόταν σε χωριό, τότε σίγουρα οι αναμνήσεις πληθαίνουν και το χαμόγελο που φέρνει κάθε μία είναι αυθόρμητα γλυκό. Κι έπειτα σκέφτεσαι πόσο ουσιώδης ήταν η παραπάνω άποψη, γιατί σίγουρα δεν είχες κανονίσει με την παρέα σου να μαζευτείτε για τελευταία φορά. Απλώς δεν ξαναμαζευτήκατε, γιατί αυτή συνήθως είναι η εξέλιξη της ζωής. Μεγαλώσατε, αλλάξατε παρέες, ενδιαφέροντα και μέρη. Κι αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα, δεν είναι το μοναδικό πράγμα που έκανες για τελευταία φορά, χωρίς να το έχεις προγραμματίσει.

Σημαντικά κι ασήμαντα, είναι πολλά όσα δεν ξαναέκανες και ήρθε η ώρα να γεμίσεις με αναμνήσεις. Πάμε να δούμε 10 από αυτά;

1. Το τζιν που δεν ξαναέβαλες

Σίγουρα το θυμάσαι, όλοι έχουν ένα τζιν που όσα χρόνια κι αν περάσουν, δε χάνει την αξία του. Είναι εκείνο στο οποίο τελικά καταλήγεις, όταν έχεις απορρίψει ήδη τέσσερα παντελόνια απ’ την ντουλάπα σου και που κατά βάθος ήξερες ότι σε αυτό θα κατέληγες. Κι όμως ήρθε η μέρα που το έβαλες για τελευταία φορά, χωρίς να το έχεις αποφασίσει. Θες γιατί πήρες καινούργιο που σου έστρωνε καλύτερα, θες γιατί η φθορά του χρόνου ήταν πια εμφανής οπότε ντρεπόσουν, πάντως σίγουρα δεν ξύπνησες ένα πρωί με τη σκέψη πως θα το φορέσεις για τελευταία φορά.. Και τώρα, αλήθεια, πού να είναι;

2. Το «τότε» αγαπημένο σου τραγούδι

Το ανακάλυψες τυχαία και σε στιγμάτισε κυριολεκτικά. Το άκουγες ξανά και ξανά, το είχες κατεβάσει στο κινητό, το mp3, προτεινόμενο στο YouTube, κι όταν το άκουγες έξω, όλοι γυρνούσαν και σε κοιτούσαν, αφού δεν είχε μείνει από κανέναν πια κρυφό ότι ήταν το τραγούδι σου. Το κομμάτι αυτό είχε συνδεθεί -υποσυνείδητα και συνειρμικά- με σένα, όποτε κι όπου ακουγόταν. Και ήρθε η μέρα που το έβαλες για τελευταία φορά στον υπολογιστή, γιατί πολύ απλά το βαρέθηκες, χωρίς όμως να το έχεις αποφασίσει. Αργότερα, ήρθαν άλλα πολλά και στο παρόν πολύ πιθανό να μη θυμάσαι καν ποιο ήταν.

3. Το φαγητό που δεν ξαναέφαγες

Συνήθιζε να το μαγειρεύεις η μαμά σου παλιά, δεν ήταν από τα αγαπημένα σου, αλλά ήταν απ’ τα «στάνταρ» φαγητά της. Έπειτα για δικούς της λόγους σταμάτησε να το κάνει. Έφυγες κι εσύ από τo σπίτι, όταν τρώγατε παρέα της ζητούσες διαφορετικά φαγητά που σου άρεσαν και με τον καιρό η συγκεκριμένη συνταγή ξεχάστηκε. Τότε, όμως, δεν ήξερες ότι ήταν η τελευταία φορά που το έτρωγες.

4. Η τελευταία φορά που ξύπνησες δίπλα στον πρώην σου

Ίσως να μην είναι απόλυτο, όμως τα περισσότερα ζευγάρια δεν κανονίζουν πότε θα είναι η τελευταία φορά που κοιμούνται μαζί. Δε μιλάμε για εκείνους που είναι σε φάση μαζί και χώρια, γιατί οι «τελευταίες φορές» έχουν καταλήξει μόνιμες στο πέρασμα του καιρού. Αναφερόμαστε στα ζευγάρια που μολονότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη σχέση τους, δεν προαισθάνονταν ότι έχει φτάσει η μέρα που δε θα ξυπνήσουν μαζί.

5. Η τελευταία φορά που βγήκες σε συγκεκριμένο μαγαζί

Ίσως ήταν το στέκι σας, ίσως όχι, σίγουρα όμως ένα πλάκωμα το ένιωσες, όταν πέρασες απ’ έξω και το είδες κλειστό. Γενικά, προκαλεί στεναχώρια η εικόνα κλειστών μαγαζιών, όμως στο συγκεκριμένο στέκι είχες δημιουργήσει αναμνήσεις και σίγουρα εκείνο το βράδυ δεν μπορούσες να φανταστείς θα ήταν το τελευταίο σου στο συγκεκριμένο μαγαζί.

6. Το πάρτι γενεθλίων με το σόι σου

Όλοι θυμόμαστε σκηνικά από παιδικά πάρτι με γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, θείους και ξαδέρφια. Κι αν δεν τα θυμάσαι, σίγουρα υπάρχουν φωτογραφίες. Κι όσο τότε σκεφτόσουν «άντε να μεγαλώσω, να βγαίνω με τους φίλους μου τέτοια μέρα!», άλλο τόσο σήμερα χαμογελάς κάθε που πέφτεις πάνω σε μια τέτοια φωτογραφία. Την τελευταία χρονιά όμως που διασκέδασες σ’ αυτό το πάρτι, σίγουρα δεν είχες στο μυαλό σου ότι δε θα ξαναχαρείς κάτι τέτοιο.

7. Η τελευταία φορά που είδες «παιδικά»

Αυτό βέβαια δεν πιάνεται για όλους, γιατί πολλοί συνεχίζουν να βλέπουν παιδικά -όμως δεν είναι το ίδιο. Μιλάμε για την εποχή που ξυπνούσες πρωί για να προλάβεις τις παιδικές σειρές και η τηλεόραση έκλεινε το μεσημέρι. Που τα έβλεπες όλα, με τη σειρά, άσχετα αν δεν σου άρεσαν κάποια από αυτά. Ήταν ιεροτελεστία και λαχταρούσες να την ακολουθήσεις, ωστόσο ούτε καν είχες διανοηθεί ότι θα ερχόταν ένα Σάββατο μετά από το οποίο δε θα το ξαναέκανες.

8. Η τελευταία φορά που επισκέφτηκες ένα συγκεκριμένο μέρος

Ήταν το μέρος που πηγαίνατε διακοπές παλιά ή το χωριό που έμενε μια θεία της μαμάς σου. Παλιότερα, πηγαίνατε συχνά εκεί, μετά μεγάλωσες και ήθελες να επισκεφθείς άλλα μέρη –λογικό. Ίσως σκοπεύεις να ξαναγυρίσεις εκεί κάποια στιγμή, όμως ποιος ξέρει;

9. Η τελευταία φορά που περίμενες τον Άγιο Βασίλη

Μιλάμε για τη φορά εκείνη πριν από την οποία πίστευες στην ύπαρξή του χωρίς να έχεις καταλάβει τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Τότε που κοιμόσουν στα ψέματα και τον αναζητούσες στον ουρανό, μήπως και τον πετύχεις ενώ τον διέσχιζε με το έλκηθρό του. Και, ξαφνικά, την επόμενη χρονιά, περίμενες απλώς το δώρο της μαμάς και του μπαμπά, αφού είχες, πια, ανακαλύψει την ανιαρή αλήθεια των «μεγάλων».

10. Η τελευταία φορά που είδες ένα συγκεκριμένο πρόσωπο

Έχει συμβεί σε όλους και δυστυχώς ποτέ δεν ξέρουμε πότε είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε κάποιον. Συνήθως η φορά αυτή συνοδεύεται με σκέψεις για όσα θα έπρεπε να του είχαμε πει σε εκείνη τη συνάντηση, όμως κανείς δε μας προειδοποιεί σε τέτοιες καταστάσεις.

Ολίνα
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top