10 εξηγήσεις της γλώσσας του σώματος για τους μάστερ του φλερτ

0

τα δέκα πιο ασφαλέστερα σημάδια της γλώσσας του σώματος...

Υπάρχουν πολλοί που αναζητούν στο διαδίκτυο τι σημαίνει το άγγιγμα εκείνου του ατόμου στην πλάτη τους ή το έντονο βλέμμα του, που καρφώθηκε πάνω τους για αρκετά δευτερόλεπτα. Ακόμα κι οι πιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται ότι το ανθρώπινο σώμα με τις κινήσεις του, μπορεί να αποκαλύψει τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω απ΄ αυτές. Ειδικοί ερευνητές συμπεραίνουν ότι το 93% των πληροφοριών, που είτε μεταδίδουμε είτε λαμβάνουμε, προέρχεται πράγματι απ΄ το σώμα μας. Ενώ μόνο το 7% εξωτερικεύεται με τα λόγια. Υποστηρίζουν ότι μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας μπορούμε ν΄ ανιχνεύσουμε όσα αισθάνεται ο συνομιλητής μας ακόμα κι αν προσπαθεί να κρυφτεί. Ας εξετάσουμε τα δέκα πιο ασφαλέστερα σημάδια της γλώσσας του σώματος κι όσα μέσω αυτών μπορούμε ν΄ αναγνωρίσουμε.

1. Στάση του σώματος.

Όταν στέκεται μπροστά σας με την πλάτη ίσια, δείχνει να προσέχει όσα λέτε. Ειδικά μάλιστα αν γέρνει ελαφρά προς το μέρος σας, το ενδιαφέρον του είναι ξεκάθαρο. Αν το βλέμμα του είναι στραμμένο σε άλλη κατεύθυνση, αλλά οι ώμοι του γέρνουν προς εσάς, μη φοβηθείτε. Σας θέλει. Εάν πάλι προχωρήσετε εσείς κοντά του κι εκείνο δεν απομακρυνθεί, αλλά σας πλησιάσει ταυτόχρονα, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι έλξης ανάμεσά σας. Παρατηρείστε ζευγάρια που το σώμα του ενός στρέφεται πάνω στο άλλο αγκαλιάζοντάς το, ενώ το δεύτερο κοιτά σε διαφορετική κατεύθυνση. Αποτελεί σημάδι ότι ο ένας θέλει ενώ ο άλλος αδιαφορεί.

2. Νευρικότητα στις κινήσεις.

Κάποιες φορές διακρίνουμε νευρικότητα στις κινήσεις του προσώπου που μας αφορά. Βλέπουμε να κινεί έντονα τα χέρια ή να κουνά ελαφρώς τα πόδια και νιώθουμε σαν να μη βλέπει την ώρα να φύγει. Η νευρικότητα αυτή –σε ανεκτό όριο- υποδηλώνει αμηχανία λόγω ενδιαφέροντος, αλλά κι ανυπομονησία για το αν υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον απ΄ την άλλη πλευρά. Αν, όμως, ταυτόχρονα σουφρώνει και τα φρύδια, τότε απλώς δυσφορεί.

3. Ανεπαίσθητα αγγίγματα κι έντονο βλέμμα.

Όταν το άτομο που μιλάτε βρίσκει ή εφευρίσκει ευκαιρίες να σας αγγίζει –έστω και στιγμιαία– του αρέσετε. Ένα άγγιγμα στο χέρι, στην πλάτη, ένα δειλό χάδι στο πρόσωπο, είναι αρκετά ώστε να αντιληφθείτε την έλξη που του προκαλείτε. Δώστε σημασία και στο βλέμμα. Εάν σας κοιτάζει έντονα κι επίμονα για πάνω από μερικά δευτερόλεπτα, πιο απλά αν σας καρφώνει, τότε ναι, σας θέλει! Παρατηρείστε, επίσης, αν οι κόρες των ματιών διαστέλλονται. Έτσι θα σιγουρευτείτε ότι αυτό που βλέπει μπροστά του, σίγουρα του αρέσει.

4. Ο τόνος της φωνής.

Όταν υπάρχει έλξη μεταξύ δύο ατόμων, οι φωνές τους γίνονται ασυναίσθητα πιο βαριές, υποδηλώνοντας τον αισθησιασμό που κυριαρχεί μεταξύ τους.

5. Χαμόγελο μέχρι τ΄ αφτιά.

Όταν τα άτομα χαμογελούν ο ένας στον άλλον, με τρόπο που ολόκληρο το πρόσωπό τους χαμογελά, τότε είναι βέβαιη η θετική έλξη μεταξύ τους.

6. Αντιγραφή κινήσεων του σώματος κι εκφράσεων του προσώπου.

Όταν ο ένας μιμείται τις κινήσεις και τις εκφράσεις του άλλου, στο αρχικό στάδιο μιας σχέσης, δείχνει θαυμασμό. Για παράδειγμα σηκώνετε το ποτήρι να πιείτε το ποτό σας και βλέπετε ταυτόχρονα να κάνει το ίδιο. Όταν η σχέση προχωρήσει κι η αντιγραφή στις κινήσεις και τις εκφράσεις γίνεται εντονότερη, τότε αυτός είναι έρωτας.

7. Στάση του κεφαλιού.

Όταν βλέπετε το κεφάλι να γέρνει διαρκώς στο πλάι, ή να το κουνάει συνεχώς προς τα κάτω, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι σας ακούει και ενδιαφέρεται για όσα λέτε, συμβαίνει το αντίθετο. Απλώς δεν έχει καμία διάθεση να βρίσκεται, έστω τη στιγμή εκείνη μαζί σας. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ακουμπά το κεφάλι στα χέρια του ή στον τοίχο. Γιατί δείχνει να βαριέται πολύ. Ίσως τότε θα ΄ναι καλύτερα ν΄ αποχωρήσετε ευγενικά.

8. Όταν το άτομο ασυναίσθητα δαγκώνει τα χείλη του.

Δείχνει ότι προσμένει με ανυπομονησία αυτό που επιθυμεί. Παράλληλα, όμως, δείχνει κι άγχος για την όποια κατάληξη της συνάντησης.

9. Παρατήρησε τα χέρια.

Όταν παίζει με κάποιο αξεσουάρ που φοράει ή τινάζει το κεφάλι με χάρη προς τα πίσω, υποσυνείδητα δείχνει με τον τρόπο σημεία του δέρματός του. Επίσης αν ασυνείδητα τοποθετήσει τους αντίχειρες στις τσέπες του παντελονιού ή πίσω από τη ζώνη δείχνει μια ανάγκη για κυριαρχία κι ετοιμότητα.

10. Στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο τρόπος με τον οποίο το ζευγάρι κοιμάται έχει μεγαλύτερη σημασία απ΄ την επαφή. Όταν κοιμούνται αγκαλιά το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ τους είναι έντονο. Το ίδιο ισχύει κι όταν το ένα άτομο κοιμάται με την πλάτη γυρισμένη, αλλά τόσο κοντά ώστε ν΄ αγγίζει το άλλο. Εάν όμως γυρίζει την πλάτη του απ΄ την αντίθετη πλευρά, δημιουργώντας απόσταση ανάμεσα στα δύο σώματα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι δείχνει το συναισθηματικό χάσμα που υφίσταται ανάμεσά τους.

Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα βρεθείτε μαζί μ΄ εκείνο το πρόσωπο, παρατηρήστε τις ασυναίσθητες κινήσεις του. Πάντοτε, όμως, να ΄χετε στο μυαλό σας ότι μπορεί κι αυτό να κάνει το ίδιο μ΄ εσάς.

Ελίζα Κωνσταντινίδου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top