Είμαστε κι εμείς οι παλαβοί που αγαπάμε τον χειμώνα

0

Αν και σκληρή αυτή η εποχή έχει χιλιάδες λόγους να είναι όμορφη.

Ανέκαθεν θεωρούσα το χειμώνα μια από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου. Από όταν ήμουν μικρή ανυπομονούσα να έρθει το πρώτο κρύο και οι πρώτες ψιχάλες να κάνουν την εμφάνιση τους και να στολίσουν τους δρόμους της πόλης. Ανήκω, βέβαια, σε μια μικρότερη κατηγορία ανθρώπων αφού συνήθως η πλειοψηφία προτιμάει δαγκωτό καλοκαίρι.

Άραγε ο χειμώνας είναι για τους μοναχικούς; Τα καλοκαίρια οι περισσότεροι χαλαρώνουν πηγαίνοντας διακοπές σε νησιά, οργανώνοντας συναντήσεις σε βεράντες και αυλές και ξεσαλώνοντας σε κλαμπ με παρέα. Εμείς που αγαπάμε το χειμώνα λατρεύουμε να μένουμε μόνοι στο σπίτι χαζεύοντας τη βροχή από το παράθυρο συντροφιά με μια ζεστή κούπα καφέ.

Αρκούμαστε στα λίγα και ιδιαίτερα στα άυλα αγαθά, εκείνα που δεν μπορείς να πιάσεις ούτε να τα αγγίξεις αλλά μπορείς να τα αισθανθείς και να νιώσεις ευτυχισμένος. Το άρωμα της βροχής, το νωπό χώμα, οι ψιχάλες που πέφτουν με ορμή πάνω στο τζάμι και η φλόγα της φωτιάς απ’ το αναμμένο τζάκι αποτελούν μια περίεργη χλιδή που μόνο όσοι αγαπούν το χειμώνα μπορούν να εκτιμήσουν.

Οι ζεστές σούπες, τα αχνιστά καστανά, οι βραδινές βόλτες στα σοκάκια της πόλης ενώ ψιχαλίζει και το χουχούλιασμα στο κρεβάτι κάτω από τις ζεστές κουβέρτες είναι πολυτέλειες που μόνο το χειμώνα μπορούμε να απολαύσουμε. Ο χειμώνας είναι όμορφος, γοητευτικός και συνάμα μοναχικός.

Η εποχή αυτή είναι η εποχή του κρύου. Το άναμμα του τζακιού είναι για μένα ιεροτελεστία. Η αίσθηση της φλόγας που σε ζεσταίνει αλλά ταυτόχρονα σε περιορίζει καθώς δεν μπορείς να την αγγίζεις είναι για μένα κάτι που με εξιτάρει. Τα μάτια μου γυαλίζουν από την πολύωρη παρακολούθηση της μα αισθάνομαι γαλήνη.

Ο χειμώνας είναι τόσο όμορφος όσο και ψυχρός. Το χιόνι, η βροχή και το κρύο με αιχμαλωτίζουν. Μερικοί το μισούν, όμως εμείς οι ερωτευμένοι με το χειμώνα λατρεύουμε να φοράμε μάλλινα κασκόλ και χοντρά πουλόβερ και να νιώθουμε το άγγιγμα του υφάσματος να χαϊδεύει απαλά το κορμί μας.

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι γνωστό ως μια εποχή ξεκούρασης παρόρμησης και καλοκαιρινών παθών όμως ο χειμώνας είναι εποχή των ρομαντικών, των καλλιτεχνών και των μοναχικών ανθρώπων. Είναι η εποχή έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών. Η φύση δημιουργεί φαντασμαγορικά τοπία που είναι ικανά να στιγματίσουν ποιητές, ζωγράφους αλλά και φωτογράφους. Δεν είναι τυχαίο που έχουν γραφτεί ποιήματα και έχουν δημιουργηθεί πίνακες με σκοπό να αναδείξουν τη «σκληρή» ομορφιά του χειμώνα

Αυτή η εποχή σε προδιαθέτει για μια ζεστή σοκολάτα, ο μελωδικός ήχος της βροχής και ο περιορισμός για να βγεις έξω, όχι μόνο μου χαλάει την ψυχολογία αλλά με ταξιδεύει και με ηρεμεί. Η ανησυχητική μελαγχολία του καιρού χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό μου και με κάνει να σκέφτομαι πιο καθαρά. Αν και σκληρή αυτή η εποχή έχει χιλιάδες λόγους να είναι όμορφη.

Το πιστεύω ακράδαντα, ο χειμώνας είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Οι άνθρωποι δεν προσέχουν αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι για είναι ευτυχισμένοι. Εγώ βρίσκω την ευτυχία στο χειμώνα.

ilov
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top