Εγώ πότε θα γίνω μάνα;

0

Αν αισθάνεσαι πλήρης στην ζωή σου...

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»

Όταν η ταλαντούχα ηθοποιός Δήμητρα Παπαδοπούλου έγραφε το σενάριο για την τηλεοπτική σειρά σ αγαπώ μ αγαπάς, δε νομίζω να είχε κατά νου την απήχηση που θα είχε αυτή η φράση της.

Κι εσύ τώρα έχοντας περάσει τα πρώτα άντα, τη φράση αυτή την βλέπεις όλο και να σου ταιριάζει, όλο και να σου κατσικώνεται στον σβέρκο!

Θα σου πω αυτό που λένε όσοι είναι γονείς. Πως τα παιδιά είναι ευτυχία! Είναι!

Όμως δεν είναι αυτοσκοπός και όμως δεν είναι μόνο αυτά ευτυχία.

Στο σόι σου έγιναν πέντε γιατροί και τέσσερις δικηγόροι. Δεν έγιναν όλοι και δεν έγινες και εσύ!

Όπως καταλαβαίνεις δεν ακολουθούμε όλοι οι άνθρωποι την ίδια περπατημένη.

Είτε γιατί η σταδιοδρομία σου δεν σου το επέτρεψε, είτε γιατί δεν βρέθηκε ο κατάλληλος άντρας για να φτιάξεις οικογένεια, έμεινες με αυτό το ερώτημα να σε ταλανίζει.

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι μια επιλογή, σε κάποιες άλλες είναι οι συνθήκες τέτοιες που δεν ήρθε η μητρότητα στη ζωή σου.

Στιγμές, στιγμές ένα μικρό ζιζάνιο ζήλιας για τις φίλες και γνωστές συνομήλικες που αποκαταστάθηκαν σε τριγυρίζει.

Λογικό το βρίσκω θα σου πω

Ξέρεις ένα μικρό ζιζάνιο ζήλιας, έχουν και οι γυναίκες με παιδιά και οικογένεια προς εσένα, το γνωρίζεις αυτό;

Έχεις αναπτύξει διαφορετικούς ρυθμούς στην καθημερινότητά σου, είσαι ελεύθερη να πας και να κάνεις ό, τι θέλεις, όπως το θέλεις.

Αυτό λέγεται ελευθερία κινήσεων και στις γυναίκες με παιδιά κάτι τέτοιο, είναι λίγο δύσκολο όπως καταλαβαίνεις.

Δηλαδή ακόμα και ο ύπνος που εσύ απολαμβάνεις ήσυχη δίχως κανείς να στον διαταράξει, για εκείνη με παιδιά είναι είδος πολυτελείας!

Ένα απλό παράδειγμα σου έδωσα.

Ή αν θες μια άλλη οπτική στο θέμα μας .

Υπάρχουν ωστόσο και σε καταλαβαίνω απόλυτα σε αυτό, τα κοινωνικά στεγανά!

Ακόμη κι αν ζεις στο κέντρο, γιατί αν ζεις στην επαρχία γίνεται ακόμη πιο πιεστικό, ο κοινωνικός περίγυρος βάζει θηλιά που όλο και σε σφίγγει.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξεχωρίσεις αληθινά το θέλω σου.

Θέλεις να γίνεις μάνα γιατί αυτή είναι η δική σου ανάγκη σαν γυναίκα, ή θέλεις να γίνεις μάνα γιατί τα χρόνια περνάνε και πρέπει να αποκατασταθείς κι εσύ επιτέλους;

Βασικό ερώτημα που οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου!

Στην πιθανότητα που είσαι στην κατηγορία εκείνων που είναι μια χαρά με τη ζωή τους, έχουν την δουλειά τους , τον σύντροφό τους, τις παρέες τους και περνούν όμορφα με το μοντέλο ζωής που έχουν φτιάξει, αλλά πιέζονται από το οικογενειακό περιβάλλον *βλέπε μανούλα εδώ, τι να την κάνεις θα την ακούς για πολλά, πολλά χρόνια αν συνεχίσεις έτσι, τι να σου πω…

Σαν να την ακούω! «με αυτό τον καημό θα πεθάνω!».

Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, όποια τα βγάλει πέρα με τη μάνα της, ας έρθει παρακαλώ να μου κι εμένα τον τρόπο, να τα καταφέρω με την δική μου!

Στην πιθανότητα τώρα που αναζητάς διακαώς το άλλο σου μισό, για να κάνεις οικογένεια, παιδιά και δεν το βλέπεις ζωηρό και σε πιάνει το άγχος για τα χρόνια που περνάνε, θα σου πω αυτό

Keep calm!

Ε ναι! Κάνε πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη, που σε γεμίζουν. Άστο λίγο στο πίσω μέρος του μυαλού, γιατί σε αντίθετη περίπτωση λειτουργεί εις βάρος σου, απόλαυσε την ζωή που μεταξύ μας, είναι το ίδιο γεμάτη και υπέροχη με ή χωρίς παιδιά!

Αν αισθάνεσαι πλήρης στην ζωή σου, είσαι σε θέση να αναπτύξεις την προσωπική σου ευτυχία

Συνειδητοποίησε πως είναι άλλο η πραγματική ανάγκη και εντελώς διαφορετικό η επιθυμία!

Και να λες αυτό που λέω εγώ…

Αν είναι να΄ ρθει, θε να ΄ρθει, αλλιώς να προσπεράσει!

Χριστίνα Καζανιάτορα
ewoman
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top