Μη κάθεσαι, γιατί η ζωή σου σε περιμένει εκεί έξω!

0

Να περπατήσεις σε άγνωστα μονοπάτια...

Όταν οι άλλοι μάζευαν χρήματα και γέμιζαν το λογαριασμό τους, φρόντισα να μαζεύω εικόνες και να χάνομαι στη μαγεία του ταξιδιού. Διότι ο πλούτος των ματιών δεν συγκρίνεται με τον πλούτο της τράπεζας! Δεν λέω να μην έχεις να φας ή να μην είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου, ή να πεινούν τα παιδιά σου. Λέω για τα χρήματα που σου περισσεύουν! Και δεν χρειάζεται να είναι πολλά! Όταν κάποιοι αγόραζαν το ένα ακίνητο μετά το άλλο, με κόπο άγχος και ξενύχτια, εγώ αγόραζα εισιτήρια για να κοιμηθώ σε μέρη που θα άνοιγαν το πνεύμα μου. Διότι κατάλαβα ότι τελικά όλοι στο ίδιο οίκημα θα μείνουμε στο τέλος και δεν χρειαζόμουν πολλά.

Όταν η δίψα για άνοδο και δόξα έγινε ακόρεστη και δεν υπήρχαν για κάποιους, ώρες για περιττές και ανούσιες βόλτες, γέμιζα τη μικρή μου βαλίτσα με τα απαραίτητα και χανόμουν σε χώρες με παράξενους ανθρώπους και συνήθειες! Έτσι έμαθα ότι δεν χρειάζεται να έχεις δόξα για να είσαι ευτυχισμένος, αλλά φίλους που σε αγαπούν και τραγουδάτε μαζί δίπλα σε μια φωτιά, χωρίς απαραίτητα να ξέρεις τη γλώσσα τους. Διότι αγάπη είναι η χαρά και όχι η κυριαρχία.

Όταν οι άλλοι προσπαθούσαν να κάνουν δικό τους ένα ακριβό αυτοκίνητο, ακριβά ρούχα και πήγαιναν σε ακριβά μαγαζιά για να κάνουν επίδειξη στα αποκτήματα τους, έμπαινα σε αεροπλάνα που δεν ήταν δικά μου, σε τρένα και σε καράβια που δεν ήταν δικά μου, με απλά ρούχα και με οδηγό την αναζήτηση καινούριων εμπειριών! Για να νιώσω την απογείωση και την προσγείωση για να νιώσω τη δύναμη της θάλασσας, για να νανουριστώ με το κούνημα του βαγονιού. Διότι ήξερα ότι η επίδειξη, εκτός από το συναίσθημα της πρόσκαιρης ικανοποίησης, δεν σου δίνει κανένα άλλο. Τα αληθινά συναισθήματα βρίσκονται στους ουρανούς, στις θάλασσες και στα βουνά.

Δεν αξίζει τελικά να πεθάνεις πλούσιος σε χρήματα, αλλά πλούσιος σε εικόνες. Μην χάνεις τις ώρες σου μπροστά σε υπολογιστές, ζώντας μία ψεύτικη ζωή, αλλά να βγεις στην αληθινή πραγματικότητα. Να δοκιμάσεις περίεργες γεύσεις φαγητών, να κοιμηθείς στην άμμο, να χαθείς στην έρημο, να νιώσεις την αύρα του ωκεανού και την μυστήρια μοναξιά της στέπας. Να περπατήσεις σε άγνωστα μονοπάτια, να νιώσεις την περιπέτεια, να κουραστείς και να ξεχάσεις κάθε έννοια που σε βασανίζει! Να μυρίσεις, να παρατηρήσεις, να δοκιμάσεις και να ακούσεις όσα μπορείς, για να πάρεις μέσα σου τις ομορφιές όλου του κόσμου!

Και να γνωρίσεις φίλους, ανθρώπους, συνήθειες και ζώα, που μόνο στα βιβλία υπάρχουν. Μην κάθεσαι, ένα ταξίδι είναι η ζωή μας. Η μαγεία των στιγμών είναι αυτή που αξίζει και γεμίζει την ψυχή μας ολοκλήρωση και ευτυχία. Τα χρήματα πρέπει να είναι ο τρόπος για να γεμίζουμε στιγμές και όχι οι στιγμές ο τρόπος για να γεμίζουμε χρήματα.

Γράφει ο Τριστάνος
loveletters
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top