Ξεγυμνωθείτε!

0

Εμφάνισε όλα εκείνα που σε τρομάζουν και θες να τα ξεφορτωθείς.

Ξεγυμνωθείτε!
Είναι λέξη που περικλείει μέσα όλα τα συναισθήματα και τις ανασφάλειες κάθε ανθρώπου.
Και για να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν αναφέρομαι στο ψυχικό ξεγύμνωμα. Αυτό είναι ζόρικο και τις περισσότερες φορές χρειάζεται ο κατάλληλος άνθρωπος ή η κατάλληλη στιγμή για να γίνει.

Εγώ αναφέρομαι στο σωματικό ξεγύμνωμα. Δέρμα προς δέρμα. Γυμνό και ατόφιο. Αναφέρομαι στο αίσθημα της ελευθερίας που θα νιώσεις όταν μείνεις γυμνός. Στην παντοδυναμία του σώματός σου αδιαφορώντας για την εικόνα που δείχνεις προς τα έξω.
Ξεγυμνώσου!

Άσε ελεύθερα τα μπράτσα και τα μπούτια σου. Τους όχι γραμμωμένους κοιλιακούς σου. Τα γρατζουνισμένα γόνατά σου και τους σημαδεμένους αγκώνες σου. Τα όχι γυμνασμένα πόδια σου και τους ζουμερούς γλουτούς σου.
Τι; Περίμενες ν’ αναφερθώ στα απολλώνια σώματα που κτίζονται με κόπο και ιδρώτα; Όχι! Υπάρχουν κι άλλα σώματα εξίσου όμορφα κι ας μην προορίζονται για εξώφυλλα περιοδικών.

Τόσα όμορφα σώματα καταπιεσμένα μέσα σε ρούχα διότι δεν ταιριάζουν με το σύνολο. Είναι, λένε, παράταιρα κι άσχημα!
Για κουνήστε λίγο το κεφάλι δεξιά κι αριστερά να δω κάτι...

Άκου, άσχημα! Αυτά είναι τα πιο όμορφα σώματα που έχετε δει.

Σώματα με παραπάνω κιλά ή με λιγότερα από το φυσιολογικό λόγω ποικίλων προβλημάτων. Είτε υγείας, είτε επειδή έκοψαν το τσιγάρο, είτε επειδή τρώνε (όπως το δικό μου ας πούμε!). Σώματα σκουρόχρωμα ή πολύ λευκά.

Σώματα με σημάδια εμφανή κι έντονα ή σημάδια που είναι πολύ διακριτικά. Πρόσωπα με ρυτίδες γιατί κανένας δεν τα έβαλε με το χρόνο. Σώματα γεμάτα φακίδες που κάθε καλοκαίρι είναι πιο όμορφα από ποτέ. Σώματα με μικρό στήθος και μεγάλα οπίσθια. Σώματα με μικρά οπίσθια και μεγάλο στήθος. Κεφάλια με κοντά μαλλιά ή χωρίς μαλλιά.

Σώματα που γέμισαν ραγάδες από εγκυμοσύνες, όπως των μαμάδων μας ή ακόμα το δικό σου, νέα μανούλα. Έφερες μια ζωή στον κόσμο. Έκανες αγώνα και άφησε το σημάδι του. Σιγά! Σώματα με λεύκη. Λατρεμένα και πανέμορφα λευκά σημάδια. Κανένας λόγος να ντρέπεσαι και να τα κρύβεις. Είχα κάποτε την τύχη να λατρέψω ένα λευκό τσουλούφι και κάποιες λευκές βλεφαρίδες. Σημάδια γέννησης που σε ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο. Σώματα που δεν είναι αρτιμελή, είτε επειδή αναγκάστηκαν, είτε επειδή γεννήθηκαν έτσι. Γλουτοί με κυτταρίτιδα.

Γδύσου! Άσε ελεύθερα όλα όσα σε αναγκάζουν να κρύβεις. Είναι δικά σου. Είναι το κορμί σου. Εκείνο που κάποτε παίδεψε τη μαμά σου. Εκείνο που κάποιος λατρεύει να φιλάει. Ο χάρτης κάποιου άλλου. Εκείνο που θα γεννήσει το παιδί σου. Αυτό που θα γδύσει το ταίρι σου. Το δώρο σου από το Θεό. Ο φύλακας της ψυχής σου.

Γδύσου! Εμφάνισε όλα εκείνα που σε τρομάζουν και θες να τα ξεφορτωθείς. Πιάσε τα μπράτσα σου. Κλείσε στην παλάμη σου το στήθος σου. Σκέψου πόσο τυχερός είσαι... Κάποιοι δεν έχουν. Τσίμπα τα οπίσθια σου και κούνησε τα στους ρυθμούς του αγαπημένου σου τραγουδιού. Χάιδεψε σημάδια που μένουν ανεξίτηλα. Βγάλε τις ψεύτικες βλεφαρίδες, τα ψεύτικα νύχια και ξεβάψου.

Νιώσε το σώμα σου. Άκουσέ το. Μίλησέ του. Γδύσου και κοίτα το! Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από ένα σώμα γυμνό και γεμάτο αυτοπεποίθηση. Από ένα σώμα γνήσιο και αληθινό.

Τίποτα δε συγκρίνεται από ένα σώμα που λατρεύεται και αγαπιέται έτσι ακριβώς όπως είναι!

Κατερίνα Μοχράνη
ilov
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top