Το αυθεντικό ταμπουλέ γίνεται με πλιγούρι χοντρό και όχι με κινόα.
Δροσερή σαλάτα, προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και έχει κατακτήσει όλες τις κουζίνες του κόσμου.
Υλικά
Υλικά
- 1 φλυτζάνι πλιγούρι χοντρό
- 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/4 φλυτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 10-12 ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες
- Ετοιμάστε το πλιγούρι -Ρίξτε καυτό νερό σε κατσαρόλα, να καλύπτει το πλιγούρι, σκεπάστε, σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμο, «βρασμένο» το πλιγούρι
- Αναδέψτε το πλιγούρι με πηρούνι να γίνει αφράτο
- Προσθέστε μαϊντανό, ντομάτα, αγγούρι, δυόσμο, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
- Αναμείξτε απαλά, βάλτε το στο ψυγείο (σκεπασμένο) για λίγο, έτοιμο!
iefimerida
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.