Ταμπουλέ από πλιγούρι

0

Το αυθεντικό ταμπουλέ γίνεται με πλιγούρι χοντρό και όχι με κινόα.

Δροσερή σαλάτα, προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και έχει κατακτήσει όλες τις κουζίνες του κόσμου.

Υλικά
  • 1 φλυτζάνι πλιγούρι χοντρό
  • 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλυτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 10-12 ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
  • Ετοιμάστε το πλιγούρι -Ρίξτε καυτό νερό σε κατσαρόλα, να καλύπτει το πλιγούρι, σκεπάστε, σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμο, «βρασμένο» το πλιγούρι
  • Αναδέψτε το πλιγούρι με πηρούνι να γίνει αφράτο
  • Προσθέστε μαϊντανό, ντομάτα, αγγούρι, δυόσμο, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
  • Αναμείξτε απαλά, βάλτε το στο ψυγείο (σκεπασμένο) για λίγο, έτοιμο!

iefimerida
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top