Ταμπουλέ από πλιγούρι

0

Το αυθεντικό ταμπουλέ γίνεται με πλιγούρι χοντρό και όχι με κινόα.

Δροσερή σαλάτα, προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και έχει κατακτήσει όλες τις κουζίνες του κόσμου.

Υλικά
  • 1 φλυτζάνι πλιγούρι χοντρό
  • 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλυτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 10-12 ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
  • Ετοιμάστε το πλιγούρι -Ρίξτε καυτό νερό σε κατσαρόλα, να καλύπτει το πλιγούρι, σκεπάστε, σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμο, «βρασμένο» το πλιγούρι
  • Αναδέψτε το πλιγούρι με πηρούνι να γίνει αφράτο
  • Προσθέστε μαϊντανό, ντομάτα, αγγούρι, δυόσμο, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
  • Αναμείξτε απαλά, βάλτε το στο ψυγείο (σκεπασμένο) για λίγο, έτοιμο!

iefimerida
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top