Ρεβυθόσουπα με πράσα

0

Κάνει τη διαφορά...

ΥΛΙΚΑ
  • 300 γραμμάρια ρεβύθια
  • 5 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο νερό για το βράσιμο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 2 κύβοι ζωμό κότας
  • 800 ml νερό
  • τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε νερό στο οποίο προσθέτουμε αλάτι και σόδα φαγητού. 
  • Την επομένη μέρα τα βράζουμε με το 1 λίτρο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. 
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο. 
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. 
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 600 από τα 800 ml νερό βραστό στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσουν τα πράσα. 
  • Αν χρειαστεί υγρό προσθέτουμε από τον ζωμό. 
  • Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στην σούπα.

trome
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top