Κάνει τη διαφορά...
ΥΛΙΚΑ
- 300 γραμμάρια ρεβύθια
- 5 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 λίτρο νερό για το βράσιμο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- 2 κύβοι ζωμό κότας
- 800 ml νερό
- τριμμένη παρμεζάνα
- Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε νερό στο οποίο προσθέτουμε αλάτι και σόδα φαγητού.
- Την επομένη μέρα τα βράζουμε με το 1 λίτρο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 600 από τα 800 ml νερό βραστό στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους. Αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσουν τα πράσα.
- Αν χρειαστεί υγρό προσθέτουμε από τον ζωμό.
- Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στην σούπα.
trome
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.