Ποτέ μη γυρίζεις πίσω…


Έχεις πάρει τις αποφάσεις σου ακόμα και πριν το τέλος!

Θεμελιώδης αρχή, σημαντική και δυσνόητη για πολλούς! Γιατί να μη γυρίσω πίσω άραγε; Το πισωγύρισμα είναι αδυναμία, αθέτηση υπόσχεσης στον ίδιο μας τον εαυτό για ανανέωση και ανασυγκρότηση, μια εσωτερική προδοσία θα την αποκαλούσα, μια ανταρσία ενάντια σε αυτό που τερατώθηκε μέσα στα θέλω μας και τα κατ’ έφαγε….
Όταν κοιτάξεις πίσω για κάποια δευτερόλεπτα, είναι σαν να σε τραβάει προς το μέρος της η μαύρη τρύπα του παρελθόντος σου, που θέλει να ρουφήξει και την παραμικρή πιθανότητα ανάκαμψης συναισθηματικής, πνευματικής, σωματικής…..
Αν κάνεις το λάθος και υποκύψεις , οι συνέπειες θα είναι μοιραίες και χειρότερες από εκείνες της πρώτης αποτυχίας που ήρθατε ως πρώτη σε επαφή: εσύ και η υποτιθέμενη επιτυχία σου. Εκείνο το σίγουρο, δεδομένο μέλλον, εκείνη η σιωπηλή κατανόηση που σου υποσχόταν ηρεμία στο μέλλον, εσωτερική ευεξία, πνευματική εξέλιξη….
Τίποτα δεν προμήνυε πως το μέλλον σου θα γινόταν σύντομα παρελθόν και θα έπρεπε με μια κίνηση να το αφήσεις πίσω σου, με οποιοδήποτε από τα συντρίμμια της ψυχής σου που κείτονταν εκεί…
Αν γυρίσεις πίσω ξέρουμε καλά πως τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο για κανέναν…Θα γίνουν τα ίδια λάθη, τα ίδια παράπονα, θα βρεθούν οι ίδιοι λόγοι μπροστά σου και θα σε φέρουν ξανά σε εκείνη τη δύσκολη θέση που βρισκόσουν πρωτύτερα : εκείνη της εγκατάλειψης και της απόφασης να σηκώσεις το κεφάλι σου, να ορθώσεις το ανάστημά σου και να χαμογελάσεις…. Αλλά αν μέσα σου δεν έχεις την απαραίτητη δύναμη να πας μπροστά, τότε τίποτα από τα παραπάνω δεν προορίζεται για σένα….. Έχεις πάρει τις αποφάσεις σου ακόμα και πριν το τέλος! Έχεις κάνει τις πρόβες σου ακόμα και το τελευταίο λεπτό! Αλλά έρχομαι ξανά να σου πω πότε μη γυρίζεις πίσω….
Το πίσω φέρνει πάντα πόνο, θλίψη, οτιδήποτε αρνητικό μπορεί η καρδιά να επιφορτιστεί. Φόρτισε την θετικά με το να αντιμετωπίσεις το μέλλον με γενναιότητα και το παρελθόν με ευγνωμοσύνη…

eternal-radio
Ετικέτα:
To Top