Πένες με απάκι

0

Απλή, γευστική, νηστίσιμη συνταγή.

Εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με σκόρδο και γαρίδες σε αρωματική σάλτσα ντομάτας.

Υλικά συνταγής:
  • Σπαγγέτι: 500 γρ.
  • Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
  • Καθαρισμένες γαρίδες: 500 γρ.
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 - 4 σκελίδες (ανάλογα το γούστο σας)
  • Ξεφλουδισμένες ψιλοκομμένες ντομάτες: 5 μέτριες ώριμες
  • Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ζάχαρη: λίγη, αν χρειαστεί (αν είναι ξινές οι ντομάτες)
Οδηγίες:

1. Βάζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε τις γαρίδες. Τις μαγειρεύετε περίπου 4 λεπτά, να γίνουν ροζ και από τις δύο πλευρές.
3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη.
4. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το θυμάρι, το βασιλικό και αλατοπίπερο. Βράζετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά να δέσει. Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και για το αν χρειάζεται ζάχαρη.
5. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε στη σάλτσα. Τα γυρίζετε μισό - ένα λεπτό και κατεβάζετε από την φωτιά. Τα σερβίρετε αμέσως.

radicio
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top