Η πιο νόστιμη χειμερινή σαλάτα με άρωμα από την Πόλη.
Υλικά
- ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
- 4-5 κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί, ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
- αλάτι
- Βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη το λάχανο, τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο σέλινο.
- Χτυπάτε το σκόρδο στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι και το αδειάζετε στη λεκάνη και τέλος προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης.
- Αλατίζετε καλά τη σαλάτα και ανακατεύετε πιέζοντας τη με το χέρι σας.
- Σε ένα ποτήρι νερό ανακατεύετε το ξίδι και αδειάζετε το μίγμα μέσα στη σαλάτα.
- Τη βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Σουρώνετε καλά τη σαλάτα σε μεγάλο ένα σουρωτήρι, τη μεταφέρετε σε σαλατιέρα, περιχύνετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε.
olivemagazine