Θα γίνει η αγαπημένη σας αλμυρή λιχουδιά!!
Υλικά
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα γιαούρτι
- 2 κούπες κεφαλογραβιέρα
- 1 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 2 κούπες αλεύρι
- 3 κ.γ. μπέικιν
- 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκο-ασπράδι
- Λίγο πιπέρι
- Τυρί κρέμα (προαιρετικά για διακόσμηση)
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τα κροκάδια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα με το υπόλοιπο μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω
- Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη στενόμακρη φόρμα για 45’ ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
- Βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα Κ αφήνουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει.
- Μπορούμε να διακοσμήσουμε με τυρί κρέμα το οποίο βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής,τουρσί αγγουράκι,ντοματίνια,κάπαρη.
cookpad
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.