Σίγουρα θα το απολαύσετε μέχρι το τελευταίο ψίχουλο.
Υλικά (8 μερίδες)
- 320g αλεύρι
- 2 μήλα golden
- 230g ζάχαρη
- 3 αυγά
- 70g ελαιόλαδο
- 200g γάλα συμπυκνωμένο
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
- Σε μεσαίου μεγέθους μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγο με στο σύρμα. Δεν χρειάζεται μίξερ.
- Προσθέτουμε το λάδι και το ξύσμα του λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι -μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει την baking powder και τη μαγιά- εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.
- Επενδύουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά και με 22-24cm. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ που θα είναι αρκετά παχύρρευστο.
- Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε τέταρτα και κάθε τέταρτο σε φέτες. Βυθίζουμε κάθετα και κυκλικά τα κομμάτια του μήλου στην επιφάνεια της ζύμης. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180℃ στην προτελευταία σχάρα για 30′-35′. Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε το κέικ στα ζεστά με ανοιχτή την πόρτα για 8′-10′. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε συρμάτινη βάση.
kitchenstori
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.