Εάν είστε του αλμυρού πρωινού, σας αρέσουν τα αυγά και αγαπάτε τα εύκολα.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 μεγάλα αυγά
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 6 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια. Με προσοχή διπλώνουμε τις εξωτερικές πλευρές προς τα μέσα, ούτως ώστε να σχηματιστεί ένα πλαίσιο με πλάτος 1 εκ.
- Ψήνουμε τη ζύμη για 15', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.
- Βγάζουμε τις πίτες από το φούρνο και τις πιέζουμε απαλά με το χέρι μας, ούτως ώστε να φύγει τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό τους.
- Σπάμε από 1 αυγό στο κέντρο κάθε πίτας. Κατόπιν τακτοποιούμε το μπέικον και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα.
- Ξαναβάζουμε τις πίτες στο φούρνο και τις ψήνουμε για 15' ακόμα μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα αυγά.
theonewithallthetastes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.