Κλασικό και νόστιμο
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
- 1 κιλό παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
- 1 βάζο γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- «Ξαίνουμε» με τα δάχτυλά μας το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες.
- Παίρνουμε ίδιες ποσότητες από το φύλλο και τις φτιάχνουμε σε φωλίτσες μεγάλου μεγέθους.
- Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Τις αλείφουμε με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Βάζουμε τις φωλιές στον φούρνο και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά.
- Βάζουμε κάθε φωλιά σε ένα πιατάκι και στο βαθούλωμά της μία μπάλα παγωτό και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
- Σερβίρουμε με λίγο γλυκό του κουταλιού.
- Διαλέγουμε τη γεύση παγωτού που θέλουμε, καθώς και το είδος του γλυκού του κουταλιού.
- Μπορούμε να παραλείψουμε το φιστίκι Αιγίνης.
- Αν προτιμάμε, και για να μειώσουμε το κόστος, χρησιμοποιούμε βούτυρο αγελάδος αντί για γάλακτος.
gastronomos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.