Καταΐφι με παγωτό

0

Κλασικό και νόστιμο

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
  • 1 κιλό παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
  • 1 βάζο γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  • «Ξαίνουμε» με τα δάχτυλά μας το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες.
  • Παίρνουμε ίδιες ποσότητες από το φύλλο και τις φτιάχνουμε σε φωλίτσες μεγάλου μεγέθους.
  • Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Τις αλείφουμε με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  • Βάζουμε τις φωλιές στον φούρνο και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά.
  • Βάζουμε κάθε φωλιά σε ένα πιατάκι και στο βαθούλωμά της μία μπάλα παγωτό και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
  • Σερβίρουμε με λίγο γλυκό του κουταλιού.
Μυστικό:
  • Διαλέγουμε τη γεύση παγωτού που θέλουμε, καθώς και το είδος του γλυκού του κουταλιού.
  • Μπορούμε να παραλείψουμε το φιστίκι Αιγίνης.
  • Αν προτιμάμε, και για να μειώσουμε το κόστος, χρησιμοποιούμε βούτυρο αγελάδος αντί για γάλακτος.

gastronomos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top