Τι ποιο υγιεινό από ένα πιάτο φρέσκα φασολάκια.
Τα φρέσκα φασολάκια είναι μια νηστίσιμη συνταγή για ένα λαδερό φαγητό.
Υλικά
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ κούπα λάδι
- Καταρχήν καθαρίζουμε τα φασολάκια και αφαιρούμε τις κλωστές. Τα ξεπλένουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο . Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για λίγο.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πατάτες , τον μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε το φαγητό μας καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και οι πατάτες.
- Όταν ψηθούν όλα τα υλικά, τα φρέσκα φασολάκια είναι έτοιμα.
supersyntages